Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 11 kwie 2021, 20:14

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 01 maja 2011, 20:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 13:04
Posty: 1301
Lokalizacja: Kraków
Równolegle do pakietu. Kabelek jest wlutowany do pinu, którym jest łączony pakiet.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 01 maja 2011, 20:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
A i co ciekawe zauważyłem że jakby nie zawsze dobrze złapie
Widzę to po rssi 80% sygnału to muszę jeszcze raz włączyć zasilanie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 01 maja 2011, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1690
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Bardzo ważne jest żeby nie było spadku napiecia na zasilaniu

porządne złącza to podstawa

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 07:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 547
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Najlepiej Tomasa zasilac z osobnego zrodla.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 10:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
FPV Olo pisze:
Najlepiej Tomasa zasilac z osobnego zrodla.

czy to sie tyczy tylko do thomasa czy do wszystkich lrs?
własnie dotarł do mnie ten lrs z chin i nie wiem jak go odpowiedni zasilać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 547
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Mysle ze dotyczy to wszystkich lrs.One maja duzo wieksza moc w porownaniu z orginalnymi koncowkami mocy w nadajnikach rc wiec stabilizatory poprostu sie przegrzewaja.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 13:04
Posty: 1301
Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Najlepiej Tomasa zasilac z osobnego zrodla.


No ale właściwie to dlaczego?

W każdym razie latałem na tym Thomasie prawie rok i nie było żadnych problemów, a teraz się zaczęły, więc raczej to nie wina zasilania.
Jestem w trakcie wymiany korespondencji z Thomasem, który upiera się, że na pewno wszystko inne się zepsuło, tylko nie jego nadajnik. Zgodnie z jego prośbą sprawdziłem dzisiaj radio (Futaba 7C) na oscyloskopie i wszystko wygląda OK. Jest stały framerate. Thomas powiedział wprawdzie, że napięcie sygnału powinno być między 5-7V, a u mnie jest 3.3V, ale z tego co się orientuję, to 3.3V jest raczej standardowym napięciem w tego typu układach.
Wrzucam ekran z oscyloskopu.


IMG_0719.JPG
IMG_0719.JPG [ 530.42 KiB | Przeglądany 816 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 13:04
Posty: 1301
Lokalizacja: Kraków
FPV Olo pisze:
Mysle ze dotyczy to wszystkich lrs.One maja duzo wieksza moc w porownaniu z orginalnymi koncowkami mocy w nadajnikach rc wiec stabilizatory poprostu sie przegrzewaja.


No ale co to ma wspólnego z tym, czy są dwa pakiety zasilające, czy jeden?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
FPV Olo pisze:
Mysle ze dotyczy to wszystkich lrs.One maja duzo wieksza moc w porownaniu z orginalnymi koncowkami mocy w nadajnikach rc wiec stabilizatory poprostu sie przegrzewaja.

O jakich stabilizatorach ty mówisz ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Wsadz kondziora takiego z 4700uF 10v jako bufor bo niektóre odbiorniki są bardzo czułe na chwilowe spadki napięć


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 547
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
FH pisze z wlasnego doswiadzczenia o tym co mi sie przytrafilo.
Kiedy mialem ten problem wyslalem nadajnik LRS do Thomasa on po sprawdzeniu stwierdzil ze nic mu nie jest.Wtedy wyslalem aparature mx-16 do serwisu i okazalo sie ze poszedl stabilizator.
Ale to moja wina bo zasilalem caly zestaw z li-po 11,1V powinno byc 9,6V.
Dzialalo i bylo dobzre az do czasu.
Narazie kupilem nowa baterie ni-mh 2000amh 9,6V zasilam z niej caly zestaw czyli Thomasa z aparatury.Zobaczymy.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 547
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
kefir pisze:
O jakich stabilizatorach ty mówisz ?

Stabilizator napiecia w aparaturze rc.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 12:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 547
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
From_heaven pisze:
No ale co to ma wspólnego z tym, czy są dwa pakiety zasilające, czy jeden?


Chodzi o spadki napiecia.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 13:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
W futabie (przynajmniej w 9c) nie ma stabilizatora, leci bezposrednio z modułu do baterii.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 02 maja 2011, 14:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 13:04
Posty: 1301
Lokalizacja: Kraków
No ale ja nie zasilam z aparatury, a tylko z tego samego pakietu. To nie przechodzi przez żaden stabilizator, tylko jest podłączone równolegle do tego samego pakietu.
A ja myślałem, że padł Ci stabilizator w Thomasie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.