QCZEK LRS

Autorskie projekty naszych użytkowników

Moderatorzy: marbalon, moderatorzy2014, moderatorzy

Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

pawelsky pisze:
okruszek pisze:Ale nic nie podłączyłem pod UART6 więc po co aktywować.
Bo SBUS jest podlaczony do UART6
Też sprawdzałem i lipa.
Sprawdzę jeszcze czy jak podłącze samo serwo do RX to będzie działać.
Mam przeczucie ze to jednak nie zadziała.
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9662
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: QCZEK LRS

Post autor: pawelsky »

Pokaz swoja kompletna aktualna konfiguracje (radio, TX, RX, FC).

I ustalmy jeszcze raz co nazywasz TX a co RX, bo w podpisach pod zdjeciami we wczesniejszym poscie pomieszales jedno z drugim a to istotne z punktu widzenia migania diod (jakis filmik bylby najlepszy).

Sprawdz tez czy nie zamieniles miejscami 2 fioletowych kabli (SBUS i zasilanie)

Tak przy okazji dlaczego zdecydowales sie na CPPM po stronie TX a nie PXX skoro masz Taranisa?

P.S. Podlaczanie serwa mija sie z celem no chyba ze masz serwo SBUS.
Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

Udało się.
Jeszcze raz poustawiałem (TX-nadajnik, RX-odbiornik) ustawienia w aparaturze i poszło.
Bardzo dziękuje za zainteresowanie i pomoc :)
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9662
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: QCZEK LRS

Post autor: pawelsky »

okruszek pisze:Udało się.
Jeszcze raz poustawiałem (TX-nadajnik, RX-odbiornik) ustawienia w aparaturze i poszło.
Bardzo dziękuje za zainteresowanie i pomoc :)
Czyli z obiecanej flaszki nici? :-P
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 954
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

Panowie a jaki jest powód że używacie ciągle starej wersji?
mzyla
Posty: 961
Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Lokalizacja: Manchester

Re: QCZEK LRS

Post autor: mzyla »

Mam pytanie, które moduły teraz są polecane i dostępne?

Głównie chodzi mi o mikro, do latania nad głową, ale pełnowymiarowe też się przydadzą.

Patrzę na AliExpress i kurcze wszystkie takie trochę inne.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 954
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

mzyla pisze:Mam pytanie, które moduły teraz są polecane i dostępne?

Głównie chodzi mi o mikro, do latania nad głową, ale pełnowymiarowe też się przydadzą.

Patrzę na AliExpress i kurcze wszystkie takie trochę inne.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk
US $8.16 35%OFF | SX1276 868MHz 100mW SMD Wireless Transceiver CDSENET E32-868T20S 868 mhz TTL 2000m Long Range LoRa IPEX Transmitter and Receiver
https://a.aliexpress.com/_uZGEGO
Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

pawelsky pisze:
okruszek pisze:Udało się.
Jeszcze raz poustawiałem (TX-nadajnik, RX-odbiornik) ustawienia w aparaturze i poszło.
Bardzo dziękuje za zainteresowanie i pomoc :)
Czyli z obiecanej flaszki nici? :-P
Odezwij się PRV :)
TZN podeślij namiary i będzie :)
A i tak wrócę z pomocą, ale w innym wątku :)
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

qczek pisze:Panowie a jaki jest powód że używacie ciągle starej wersji?
Jakoś nauczony jestem że jak działa to niech tak zoastanie.
Ale chyba jednak wgram najnowszą wersje.
Najwyżej będę wracał po pomoc :)
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9662
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: QCZEK LRS

Post autor: pawelsky »

okruszek pisze:Odezwij się PRV :)
TZN podeślij namiary i będzie :)
Zartowalem
Awatar użytkownika
maxiiii
Posty: 2337
Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04

Re: QCZEK LRS

Post autor: maxiiii »

okruszek pisze:wgram najnowszą wersje.
Pamiętaj o innym połączeniu elektrycznym i innym sposobie podłączenia interfejsu serial do zmian konfiguracji.
Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

I znowu panowie do was wracam :)
Czy ktoś mi powie, gdzie w ver 1.0 jest :
SWIM
RESET
ściągnąłem DATASHET ale tam nic nie ma.
241640154_398602441680495_5178447062162747830_n.jpg
241640154_398602441680495_5178447062162747830_n.jpg (102.35 KiB) Przejrzano 1984 razy
241644342_2861849944125058_7860377637937351213_n.jpg
241644342_2861849944125058_7860377637937351213_n.jpg (104.39 KiB) Przejrzano 1984 razy
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 954
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

okruszek pisze:I znowu panowie do was wracam :)
Czy ktoś mi powie, gdzie w ver 1.0 jest :
SWIM
RESET
ściągnąłem DATASHET ale tam nic nie ma.
241640154_398602441680495_5178447062162747830_n.jpg
241644342_2861849944125058_7860377637937351213_n.jpg
Zobacz sobie na mja stronę....
Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

qczek pisze:
okruszek pisze:I znowu panowie do was wracam :)
Czy ktoś mi powie, gdzie w ver 1.0 jest :
SWIM
RESET
ściągnąłem DATASHET ale tam nic nie ma.
241640154_398602441680495_5178447062162747830_n.jpg
241644342_2861849944125058_7860377637937351213_n.jpg
Zobacz sobie na mja stronę....
Twoja strona była jako pierwsza, ale nic tam nie znalazłem tzn nie znalazłem modułu w wersji 1.0 i wyprowadzenia pinów do wgrania softu.
Pokażesz pań łopatologicznie, schemat.
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 954
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

okruszek pisze:
qczek pisze:
okruszek pisze:I znowu panowie do was wracam :)
Czy ktoś mi powie, gdzie w ver 1.0 jest :
SWIM
RESET
ściągnąłem DATASHET ale tam nic nie ma.
241640154_398602441680495_5178447062162747830_n.jpg
241644342_2861849944125058_7860377637937351213_n.jpg
Zobacz sobie na mja stronę....
Twoja strona była jako pierwsza, ale nic tam nie znalazłem tzn nie znalazłem modułu w wersji 1.0 i wyprowadzenia pinów do wgrania softu.
Pokażesz pań łopatologicznie, schemat.
A to faktycznie. Nie miałem do czynienia z takimi modułami... Poszukaj na rc groups
ODPOWIEDZ