Odnalazłem przyczynę nie działania mojego odbironika.
Nie chciał się bindować i do tego nie gasła dioda od PLLa, któras musi zgasnąć jak odbiornik ustawi się na daną częstotliwość. Nie chodzi o złapanie sygnału z nadajnika, ale o ustawienie kanału w odbiorniku i dopiero wtedy sprawdza czy jest sygnał na danym kanale.
Czyli mój odbiornik wogóle nie ustawiał się na kanałach, które ustawiał mu procek Atmega88.
Zmieniłem firmware w procu Atmega88 ze strony
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1410100, ale układ nie zaczął cudownie działać dioda dalej świeciła.
Razem z kolegą zaczęliśmy mierzyć oscyloskopem sygnały i rozgryzać schemat połączenia VCO. Zmieniłem wsad do procka aby ustawiać ręcznie dany kanał w procku, ale dioda od PLLa dalej nie gasła.
Odlutowałem czapkę od VCO i zaczęliśmy mierzyć napięcia i sygnały.
Oto wyniki pracy - w załączniku.
W radiu alan 48+multi jest taki sam układ syntezy BU2630.
Z analizy schematu odbiornika Corony i schematu radia alan 48 multi z kolega doszlismy do wniosku, że na tych rezystorach to nie może działać.
Kilka wartości nie pasowało - były za małe.
Wlutowałem rezystorki tak ja na zdjęciu i DZIAŁA!!!
Dioda od PLLa od razu zgasła czyli VCO ustawiła sie na kanał.
Po uruchomieniu bindowania zbindował się z nadajnikiem Optic 6 Hiteca na kanale 71.
Ale te wartości wstawiliśmy na oko

Czy ktos ma padnięty odbiornik RP8D1 i mógłby sprawdzić jakie powinny być tam wartości?
Układ działa, ale nie wiadomo czy w dobry sposób i prawidłowo polaryzuje baze tranzystora.