Banggood opcje wysyłki
Moderatorzy: Matkas, moderatorzy2014, moderatorzy
Ostatnio z BG przesyłki idą ekspresem.
Poczta chińska, list zwykły (przesyłka nierejestrowana), zamówiona 4 stycznia, 16 stycznia już w moich rękach
ps. z magazynu europejskiego (eu.banggood.com) nawet z kodem newuk mają diabelnie drogo :/ Chiny nadal lepsze.
Poczta chińska, list zwykły (przesyłka nierejestrowana), zamówiona 4 stycznia, 16 stycznia już w moich rękach
ps. z magazynu europejskiego (eu.banggood.com) nawet z kodem newuk mają diabelnie drogo :/ Chiny nadal lepsze.
BANGGOOD.COM: Śledź przesyłki, nawet te bez trackingu - https://goo.gl/I8iqFp
Re: Banggood opcje wysyłki
To jak to w koncu jest ktora wersja to kurierska ? ( ta 1 z krotszym czasem i tańsza?:)
1:) Expedited Shipping Service (zł48.35 & 3-7 days)
2:)EMS Express Mail Service (zł131.53 & 7-15 days)
1:) Expedited Shipping Service (zł48.35 & 3-7 days)
2:)EMS Express Mail Service (zł131.53 & 7-15 days)
Z BG zamawiam średnio 3 razy w tygodniu i odradzam wszelkiego rodzaju kurierów. Poczta z trakingiem a z doświadczenia najszybciej te bez trackingu dochodzą. I jak ktoś się obawia o zaginięcie to powiem tyle że zamówiony zestaw boscama 600mw za 360pln miał być wysłany rejestrowana a wysłali no tracking i nie doszła. Napisałem że nie ma a już prawie miesiąc minął kazali poczekać 3 dni jak nie dojdzie to się zgłosić co zrobiłem czego rezultatem było wysłanie następnego zestawu który dotarł w kilkan dni.
- kaczmarsky
Kilka dni temu zrobiłem małe zakupy w BG. Zamówienie zostało podzielone na dwie przesyłki. Z chin idzie jako rejestrowana więc wiem co się z nią dzieje. Natomiast druga idzie jako nierejestrowana z UK Warehouse czyli jak się dobrze domyślam z Anglii. Tu moje pytanie: jak długo może iść taka przesyłka z Anglii?
Tydzień-półtora. Ostatnio szybciej mi przychodzą z Chin (w tydzień) niż z UK.
BANGGOOD.COM: Śledź przesyłki, nawet te bez trackingu - https://goo.gl/I8iqFp
To zależy co zamawiasz i jakie stany magazynowe są, czasami napisane jest że 30psc a maja na stanie mniej i czekasz myśląc że jest ok. Trzeba sprawdzać zamówienie aż nie wyjdzie z magazynu.
Koledzy przepraszam, że odkopuje
EMS Express Mail Service 33 USD
Expedited Shipping Service 25 USD
Rozumiem że ta pierwsza opcja to kurier UPC? Tylko takie opcje do wyboru.
EMS Express Mail Service 33 USD
Expedited Shipping Service 25 USD
Rozumiem że ta pierwsza opcja to kurier UPC? Tylko takie opcje do wyboru.
oba to kuriery, expedited to bodaj dhl, bierz tansza opcje,
tylko musisz miec swiadomosc ze to bedzie musialo byc odprawione przez firme kurierska, nie ma szans zeby przeszlo przez clo i kurier policzy sobie za odprawe w twoim imieniu
tylko musisz miec swiadomosc ze to bedzie musialo byc odprawione przez firme kurierska, nie ma szans zeby przeszlo przez clo i kurier policzy sobie za odprawe w twoim imieniu
Tak myślałem, dzięki za odpowiedz.
Jak doliczyć VAT, clo i odprawę cena już nieciekawa w tym konkretnym przypadku.
Jak doliczyć VAT, clo i odprawę cena już nieciekawa w tym konkretnym przypadku.
- SuperBartek
Item is not found at this moment, If necessary, please verify with the package sender and check back later. - tak mam w trackingu, wyslali to w ogole? Pozdrawiam
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400
SuperBartek pisze:Item is not found at this moment, If necessary, please verify with the package sender and check back later. - tak mam w trackingu, wyslali to w ogole? Pozdrawiam
Może pomyłka w nr trakingu albo dopiero spakowane i nie wysłane
Ale coś z wysyłkami z BG jest nie hallo.
Specjalnie zamawiałem przedmiot z In stock, usually dispatched in 1 business day
Po 2 dniach - brak nr wysyłki - wchodzę w zamówienie a tam:
Order Placed Date:2016-04-24 13:41:12
Expected Shipping Date:2016-05-01 13:41:12
never ending 250 class (ZMR250, flip32+BF, dys1806+dysBH16A)
Permanentny brak czasu
Permanentny brak czasu
- SuperBartek
Latest Event -- 2016-04-30 09:58 The item is pre-advised - do dzis nic nie rusza, dlugo od tego momentu sie czeka? Pozdro
Bartek, Pelikan Beta 1400 , SC 2400