Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 27 lut 2021, 11:11

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kwarce do FF9
Post: piątek 23 kwie 2010, 16:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
Witam,

czy do Futaby FF9 musze kupic nowe kwarce Futaby czy moge uzyc tych zakupionych do Graupnera/JR??, ale nie wiem jakiej firmy te Kwarce sa....w modelemax kupowalem pod Graupnera...

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 kwie 2010, 16:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Futaba to kwarce futaba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 kwie 2010, 20:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
no, ale jest sobota, u mnie nie kupie juz kwarcuff, a sprawdzic chcialem tylko jak smiga i dlatego chcialem wsadzic kwarc ten co mam 35MHz.... :)

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 kwie 2010, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
No to wsadź. Nic się nie stanie że to będzie kwarc innej firmy ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 kwie 2010, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
no nie zdazylem wsadzic, bo mi sie pakiet NiMh rozladowal, a w domu w Polsce nie mam nic czym to bym mogl naladowac....a nie wiem jakie napiecie moge na gniazdko w nadajniku dawac, bo mam jakies prostowniki?! zreszta nie bede kombinowal, bi zepsuje zanim sie zdaze nacieszyc....Jak narazie wizualnie bardzo mi sie podoba,,,te suwaki z boku genialne, menu proste...mam CAMPAcka (14 modeli koles mial zapisanzch :shock: )

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 kwie 2010, 22:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 lut 2010, 02:41
Posty: 249
Lokalizacja: Płock
skolka dzieniek :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
Panowie, a jakie Liposy ladujecie do T9tki czy taki moze byc

http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=6955

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Ja używam tego lipolka w mojej TG9 i nie mam nic do zarzucenia :) Trzyma dłuuuugo. Nieporównywalnie dłużej niż nowiutki NiMh 1400 JR'a.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 13:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
A ja mam taką zwykłą tylko dolutowałem wtyczkę i działa bez problemu
http://www.mockingbirdrc.com/product_in ... ts_id=1314


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 15:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
no to ladnie, 68$ za liposa...
no wlasnie co do wtyczki...tam sa 3 piny...2 ida do masy jeden do plusa ??? nie mam tu miernika, bo bym sprawdzil juz dawno...

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 16:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Dajesz tylko + i -


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 18:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
nie wytrzymalem....zestroilem corone z TXem(kwarc graupnera i 7.6V napiecie) polazlem na pole, odpalilem servo test....i serwa zaczely szarpac po 70 krokach, czyli jakos 49m... ale za male napiecie, kwarc nie ten...wiem wiem :)

na dodatek u mnie dzis taka zaj.... pogoda na latanie...zero wiatru, bezchmurnie...a ja nie mam czym latac :evil: no serce sie kraje

EDIT: zamiana MODE w tym nadajniku to naprawde tylko pare sekund :shock:

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 16:09
Posty: 424
Lokalizacja: Warszawa-Ząbki
Bateryjka z gotową wtyczką. Wystarcza na 9h zabawy:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7346

L_I_S pisze:
tam sa 3 piny...2 ida do masy jeden do plusa ???

Tak. Środkowy to plus, boczne to masy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
kefir pisze:
Dajesz tylko + i -


Cytuj:
Tak. Środkowy to plus, boczne to masy.


Panowie, czy wy macie te same aparatury ? ;-) ;-)

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
Futaba 9CP i 9CHP i 9CAP to niby to samo :-)
ale różnią się wtyczkami jak widać :lol:

edit: literówka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.