eLeReS by Mifau?

Moderatorzy: marbalon, moderatorzy2014, moderatorzy

Awatar użytkownika
Sparky
Posty: 252
Rejestracja: piątek 22 lut 2013, 18:33
Lokalizacja: Michałowice

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: Sparky »

Dziękuję Ci Misiu :-)
Ale ze mnie ślepak. Wiedziałem, że to jest proste i że po prostu coś przeoczyłem. No cóż.. po paru latach przerwy trzeba wszystkiego się nauczyć jeszcze raz. Za to jakbyś potrzebował to mogę Ci wywzorcować miernik. W pracy mam kalibratory 8 i pół cyfry. :-P

Pozdrawiam i dziękuję.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi."

Albert Einstein
Awatar użytkownika
Sparky
Posty: 252
Rejestracja: piątek 22 lut 2013, 18:33
Lokalizacja: Michałowice

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: Sparky »

Czy Szanowne grono podzieliłoby się jakimś użytecznym plikiem CAD (Fusion360) do eleresa? Chciałem zaprojektować sobie ładną obudowę do niego skrojoną pod moje potrzeby. Po zakończeniu projektu mogę się podzielić wynikiem prac za free. Póki co będe przerysowywał eleresa do projektu.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edit: Zrobiłem jako taki projekt obudowy do eleresa V1. Do pobrania za free https://www.thingiverse.com/thing:5385130/files
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi."

Albert Einstein
Awatar użytkownika
marcinoc
Posty: 202
Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: marcinoc »

Witam, mam pytanko odnośnie wgrywania nowego softu
Otóż podczas wgrywania pojawił się taki błąd:
Otóż podczas wgrywania pojawił się taki błąd:
błąd.jpg (60.13 KiB) Przejrzano 1131 razy
Od tego czasu nie mogę się połączyć z odbiornikiem, jest jakiś sposób na uratowanie tego sprzętu czy do kubła?

-------------edit------------------------------------------

Okazało się że problem stoi po stronie interfejsu TTL, zapisywał i odczytywał dane z odbiornika poprawnie (podobnie jak w innych urządzeniach)
...ale podczas próby wgrywania softu robił psikusa !

Po wymianie programatora odbiorniczek z nowym softem śmiga aż miło
loko3126
Posty: 55
Rejestracja: poniedziałek 16 lip 2012, 07:05

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: loko3126 »

Witam czy tylko u mnie linki oprogramowania do eleresa ( konfiguratora) nie działają, czy już nie będą wogule dostępne?
Awatar użytkownika
miś
Posty: 9232
Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Lokalizacja: Bytom

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: miś »

Linki jak najbardziej działają, tylko durne przeglądarki zrobiły się przewrażliwione i blokują pobieranie. Spróbuj inną przeglądarką albo zaakceptuj wyimmaginowane "zagrożenie bezpieczeństwa".
Pzdr. -----MIŚ-----
loko3126
Posty: 55
Rejestracja: poniedziałek 16 lip 2012, 07:05

Re: eLeReS by Mifau?

Post autor: loko3126 »

Ok. Dział, w chromie nawet nie wyskakuje żaden komunikat dlaczego nie chce się pobrać. Pobrałem Edge. Dziękuję za podpowiedź.
ODPOWIEDZ