QCZEK LRS

Autorskie projekty naszych użytkowników

Moderatorzy: marbalon, moderatorzy2014, moderatorzy

Awatar użytkownika
okruszek
Posty: 57
Rejestracja: czwartek 01 maja 2014, 14:11
Lokalizacja: Szczecin

Re: QCZEK LRS

Post autor: okruszek »

Będę szukał :)
Jak coś mi się uda to dam znać

P.S.
Niestety na rcgroup piszą że te Moduły nie będą pracować.
Facet nie dorośleje, tylko mu zabawki drożeją.
Awatar użytkownika
MrFugazi
Posty: 100
Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Lokalizacja: Pszów

Re: QCZEK LRS

Post autor: MrFugazi »

Zastanawiam się nad wyborem nowego lrs-a, w związku z tym potrzebuję wiedzieć na 100% czy będę miał wskazanie rssi na pitlabie (graupner MC28+pitlab) gdzieś mi mignęło przy przeglądaniu tego czy innego wątku że na wyjściu m1 czy m0 a teraz nie mogę znależć.
Awatar użytkownika
marcinoc
Posty: 202
Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie

Re: QCZEK LRS

Post autor: marcinoc »

cyt. ze strony qlrs.pl "PWM RSSI signal on external M1 pin available. It’s 1.2kHz PMW signal which could be used together wits simply RC filter output analog RSSI voltage.
lBeep signal on external M1 pin"
u mnie w połączeniu z prostym filterkiem działało z APM
Awatar użytkownika
MrFugazi
Posty: 100
Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Lokalizacja: Pszów

Re: QCZEK LRS

Post autor: MrFugazi »

A pamiętasz może wartości rezystora i kondensatora?
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 953
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

MrFugazi pisze:A pamiętasz może wartości rezystora i kondensatora?
panowie a po jakiego grzyba to robić jak można wysłać rssi na jakoś kanał i ustawić w FC żeby z tamtad go brało...

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
marcinoc
Posty: 202
Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie

Re: QCZEK LRS

Post autor: marcinoc »

...zależy od kontrolera - w APM nie zadziała - trzeba podać na pin
schemat zamieszczony na tym forum w wątku o konfiguracji APM Obrazek
Awatar użytkownika
MrFugazi
Posty: 100
Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Lokalizacja: Pszów

Re: QCZEK LRS

Post autor: MrFugazi »

Dzięki, moduły zamówione więc to pewnie nie ostatnie pytanie z mojej strony ;-)
Awatar użytkownika
Głuś
Posty: 1486
Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: QCZEK LRS

Post autor: Głuś »

qczek, nada się? https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 6a70d85906

Szukam coś na 868...

EDYTA:
Pomoże ktoś coś czy bez szans?
Moje modele https://fpv.com.pl
Gogielki Eachine EV300D na dwa pasma jednocześnie ;-)

Pozdrawiam
Wojtek
robertn2
Posty: 7
Rejestracja: poniedziałek 18 sty 2021, 20:26
Lokalizacja: Łódź

Re: QCZEK LRS

Post autor: robertn2 »

Mam mały problem z QLRS 1.92, mianowicie dopóki nie uruchamiałem telemetrii wszystko było w porządku, natomiast gdy włączyłem telemetrię (sam mavlink i mavlink+s.port), to w domu gdzie nie łapie mi gps wszystko jest dobrze, ale gdy złapie kilka satelitów to ciągle (co kilkanaście sekund) jest failsafe :/ Gdy ustawiam telemetrię na "transparent" to znowu jest wszystko w porządku.
Używam wersji 1.92, ponieważ korzystam z wyjścia PPM w apce.
Czy ktoś ma pomysł jak temu zaradzić albo sam się spotkał z takim problemem?
Awatar użytkownika
qczek
Posty: 953
Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Lokalizacja: Zielonki/Kraków

Re: QCZEK LRS

Post autor: qczek »

Hej,
Jak ktoś tegoo jeszcze używa to może będzie zainteresowany nową wersją RX na 32 bitowe nowe moduły... w dodatku małe i po taniości :)
https://qczek.beyondrc.com/qczek-lrs-43 ... 1-modules/

Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
maxiiii
Posty: 2337
Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04

Re: QCZEK LRS

Post autor: maxiiii »

THX.
Awatar użytkownika
misiekkk
Posty: 2079
Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle

Re: QCZEK LRS

Post autor: misiekkk »

Ciekawa opcja.
Świat z góry wygląda lepiej ;-)
BlackSkillll
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek 27 lip 2015, 19:25

Re: QCZEK LRS

Post autor: BlackSkillll »

Cześć, potrzebuję kupić moduł nadawczy do aparatury na 868 1W kompatybilny z tą nową wersją na 32bitowe moduły. Może ktoś podlinkować jaki model dokładnie będzie działał ? Przyczytałem tutaj wszystko i na angielskim forum ale dalej nie wiem co działa a co nie :(
nawasaqi
Posty: 3
Rejestracja: środa 26 wrz 2018, 13:15

Re: QCZEK LRS

Post autor: nawasaqi »

Na stronie Krzyśka masz wszystko napisane np taki

https://www.fruugo.pl/e32-868t30d-lora- ... -240391908
Awatar użytkownika
TorFPV
Posty: 3614
Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Lokalizacja: Strefa G

Re: QCZEK LRS

Post autor: TorFPV »

Czy takie moduły:
https://pl.aliexpress.com/item/32810162979.html

Wyczytałem, że z końcówką 1B coś nie śmigają ale może już jest jakaś softowa poprawka ?

i taki programator:
https://allegro.pl/oferta/programator-s ... 1778893247

będą okej ?
Pozdrawiam Damian :-)

YouTube
ODPOWIEDZ