[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Polskie Forum FPV • Wyświetl temat - Naza brak GPS

Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 05 lip 2022, 16:15

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Naza brak GPS
Post: sobota 13 lut 2021, 18:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 maja 2020, 05:40
Posty: 19
Lokalizacja: Tomaszów
Witam. Mam problem z gps w moim kopterze a mianowicie dziś po dłuższej przerwie postanowiłem uwolnić drona i stwierdziłem brak trybu gps. Tam gdzie zwykle mam pod przełącznikiem tryb gps teraz jest tryb atti. W aplikacji naza- mlite brak ikony gps są tylko atti, failsafe, manual. Wie ktoś gdzie szukać usterki....


74324E5C-C666-42A8-B498-311FA141CA2F.jpeg
74324E5C-C666-42A8-B498-311FA141CA2F.jpeg [ 21.7 KiB | Przeglądany 1273 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2021, 19:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9587
Lokalizacja: Polska


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2021, 20:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 maja 2020, 05:40
Posty: 19
Lokalizacja: Tomaszów
Odkleilem antenę od masztu odpiąłem kabel i wyjąłem to na stół.... rozkręciłem i wyjąłem płytkę. Podłączyłem takie rozkręcone i tryb gps wrócił. Następnie skręciłem i znowu przestał ruszyłem śrubami i znowu działa. Zamontowałem i narazie działa ale trzeba kupić nowa antenę bo nie lubię jak jest ukryta usterka... pewnie kabel gdzieś walnięty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2021, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9587
Lokalizacja: Polska


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2021, 22:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 maja 2020, 05:40
Posty: 19
Lokalizacja: Tomaszów
Zostawiłem działające poszedłem za godzinę i znowu nie działa. Sprawdziłem kabel miernikiem jedna żyła nie działała. Teraz coś się ruszyło i wszystkie żyły znowu działają. Muszę ten kabel wymienić jak tylko taki 4 zylowy gdzieś znajdę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.