ESC z dji PH2 do PH1

Moderatorzy: moderatorzy2014, moderatorzy

Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Cześć, czy orientuje się ktoś czy regulator obrotów z Phantoma 2 bedzie pasował do Phantom 1 ? mój jest uszkodzony i odpadły w nim dioty i mam wrażenie że silnik lekko przerywa czasami, a mam problem ze znalezieniem ESC do jedynki
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

Argosan pisze:mam problem ze znalezieniem ESC do jedynki
Tu pytales?
https://www.sklep.rc-lipol.pl/pl/p/Regu ... JI0280/749
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Sprawdziłem, mają tylko zielony dostępny, coś już za to doczytałem że z ph2 nie będzie działał, u mnie działa tylko diody po upadku odpadły... A silnik jakby przegrywał i może to wina silnika.
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

Argosan pisze:mają tylko zielony dostępny
Nie ma znaczenia, wystarczy przelutowac jeden opornik i bedzie czerwony.
Awatar użytkownika
Adrián
Posty: 9286
Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Adrián »

Argosan pisze:A silnik jakby przegrywał i może to wina silnika.
To przelutuj do innego regla, który działa i będziesz wiedział na 100% a tak kupisz w ciemno i wydasz pieniądze na darmo.
Będziesz wiedział, czy potrzebny Ci nowy regiel, czy może silnik.
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Ok w czwartek bede miał troche czasu to przelutuje i sprawadze, tyle że i tak regulator nie ma diod wiec bedzie na przyszłośc potrzebny nowy.
pawelsky pisze:
Argosan pisze:mają tylko zielony dostępny
Nie ma znaczenia, wystarczy przelutowac jeden opornik i bedzie czerwony.
to nie tak że diody mają wybrany kolor ? ;)
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

Argosan pisze:to nie tak że diody mają wybrany kolor ? ;)
Diody sa dwukolorowe. Konkretny kolor wybierany jest przy pomocy opornika. :)
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=532766#p532766
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

No to dosyć przydatne :) tylko że nie wiem czy sam coś takiego zrobie ale najpierw diagnoza, jutro podmienie silnik ale coś mi sie wydaje że to esc bedzie do wymiany, z PH 2 napewno nie działa ani te ,,zamienniki'' z chin bo juz doczytalem na YT
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

Argosan pisze:nie wiem czy sam coś takiego zrobie
Jak masz watpliwosci to lepiej popros jakiegos kolege ogarnietego w lutowaniu SMD.
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

dziś wziałem się za zamianke silników i.... coś tu mi chyba nie gra bo wygląda na to że na przodzie mam dwa ,,srebrne'' silniki a na tyle czarne..@#$5 ? a powinno być na przemian ! mam go 2 tyg. poprzedni własciciel mowił coś ze wywalił w jakąś ściane i zmieniał silnik ale aż tak? sugeruje się kropkami na gwintach i tym ze na zjeciach widzialem że czarne ze srebrnymi nakrętkami są na zdjeciach ph1 po przekątnych a tutaj nie da się bo gwinty inny
Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

To szybko to zmien bo Ci sie beda smigla odkrecac...
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Znaczy silniki kręcą się prawidłowo ale tylko nie wiem.czy to dla nich jest jakaś różnica? Czy to tylko gwint? Heh super :-D
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: pawelsky »

Argosan pisze:Znaczy silniki kręcą się prawidłowo ale tylko nie wiem.czy to dla nich jest jakaś różnica? Czy to tylko gwint? Heh super :-D
Jesli kreca sie prawidlowo (w co watpie) to albo smigla masz zle zalozone, albo wkrecone na chama, albo masz jakies nieorginalne przykrecone nakretkami. Tak czy siak musisz to poprawic bo gwint jest w przeciwna strone niz powinien i smiglo bedzie Ci sie z czasem odkrecac.
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Kopter normalnie lata. śmigła założone są prawidłowo w sensie kierunek bo sprawdzałem i wszystko jest według znaczków na obudowie, tylko faktycznie jest tak że mogą się odkręcić bo silnik kręci się w przeciwnym kierunku niż nakrętka czyli może ją odkręcić :P więc zamienie je miejscami i zobacze co się stanie.
Argosan
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Lokalizacja: Wawa

Re: ESC z dji PH2 do PH1

Post autor: Argosan »

Cześć , silniki pozamienialem, wpadly tez smigla od ph3 i było twarde lądowanie iteraz jest tak silnik przedni lewy jakby nie mial mocy, wymienilem na nowy i jest to samo wiec obstawiam esc i teraz z racji problemow z dostępem moze zamontowac onne 20A ESC ? Widzialem PH 1 po swapie do ramy 450 i tam mial silniki i plyte ori i tylko te regulatory mial inne bez ledów np taki ? https://allegro.pl/oferta/mr-rc-simonk- ... e=facebook
ODPOWIEDZ