Problem z konfiguracja strom32 1.32

dyksusja o gimbalach, żadnej komercji

Moderatorzy: moderatorzy2014, moderatorzy

mateusz042@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: środa 30 mar 2016, 19:32
Lokalizacja: Oleśnica

Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: mateusz042@gmail.com »

Witam
mam problem z sterownikiem Storm32. Sterownik nie przechodzi konfiguracji.
W załaczniku przesyłam zdjęcie z błędem konfiguracji.

Zamieszczam również kod:
Configure Gimbal Tool...
Check connection... ok
Disable all motors... ok
Writing imu orientation(s)... ok
Writing motor pole parameters... ok
Writing motor direction parameters... ok
Check for battery... ok
Writing motor direction parameters... ok
Enable all motors and restart controller...ok
Waiting for NORMAL state...
Configure Gimbal Tool... ABORTED!

Sprawdziłem podłączenie motorów oraz wykluczyłem możliwość za krótkich przewodów.
Proszę o pomoc. Nie wiem jak to rozwiązać.
Załączniki
bład.jpg
bład.jpg (93.01 KiB) Przejrzano 6808 razy
Tanner
Posty: 793
Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: Tanner »

A próbuje się w ogóle ustawić, czy silniki bez ruchu i po chwili ten komunikat?
mateusz042@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: środa 30 mar 2016, 19:32
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: mateusz042@gmail.com »

Gimbal przed pokazem tego komunikatu zaczyna się stabilizować i obraca się z godnie z osią yaw.
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: pawelsky »

Silniki masz przypiete w odpowiedniej kolejnosci? IMU zorientowane prawidlowo?

Nic nie wiemy o Twojej konfiguracji, polaczeniach, etc. Musisz podac wiecej informacji...
mateusz042@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: środa 30 mar 2016, 19:32
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: mateusz042@gmail.com »

Przesyłam ustawienia jakie mam w programie.
Kable są podpięte zgodnie z specyfikacją która dostałem od sprzedawcy.
Załączniki
Bez nazwy.jpg
Bez nazwy.jpg (181.75 KiB) Przejrzano 6726 razy
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: pawelsky »

mateusz042@gmail.com pisze:Przesyłam ustawienia jakie mam w programie.
Cos ich nie widac.
mateusz042@gmail.com pisze:Kable są podpięte zgodnie z specyfikacją która dostałem od sprzedawcy.
Czyli jak konkretnie? :)
mateusz042@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: środa 30 mar 2016, 19:32
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: mateusz042@gmail.com »

Problem rozwiązany. Źle podpięte kable.

Ale powstał kolejny problem. Gimbal pochyla kamerę do dołu po chwili( oś PITCH).
Załączniki
ustawienia gimbal.jpg
ustawienia gimbal.jpg (398.69 KiB) Przejrzano 6688 razy
mateusz042@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: środa 30 mar 2016, 19:32
Lokalizacja: Oleśnica

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: mateusz042@gmail.com »

data display
Załączniki
PROBLEM Z PITCH.png
PROBLEM Z PITCH.png (74.86 KiB) Przejrzano 6629 razy
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Problem z konfiguracja strom32 1.32

Post autor: pawelsky »

Nagraj film na ktorym widac co sie dzieje i pokaz. Pokaz tez zdjecia swojego setupu
ODPOWIEDZ