Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 kwie 2021, 06:57

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Za daleko jechać :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
zaan pisze:
ja chce znać możliwości poszczególnych częstotliwości bez wspomagaczy


Częstotliwość nie ma wpływu na zasięg - czy to jest 30, czy 100 MHz to jest jeden gwizdek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Kefir nie p .... pojedż i chodż by poświęć model ale pokarz ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Ale gdzie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2837
Lokalizacja: ...
Nie wiem co ten kolega używa ale to chyba jest sporoooo :arrow:

P.S. 10.000mAh ufff!!!

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3107
Lokalizacja: Warszawa
Dobry jest, ale jakoś fixa nie może złapać :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 05:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
marcin.gala pisze:
Nie wiem co ten kolega używa ale to chyba jest sporoooo


Jestem przekonany o tym, że RC to nie standardowe 100mW. Tu w dyspozycji musiało być co najmniej kilka watów. Inaczej być nie może. pozdr.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 09:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:33
Posty: 1241
Lokalizacja: WARSZAWA
Przecież to SPUTNIK z nowym OSD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 09:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 14:41
Posty: 139
Lokalizacja: KRAKÓW
jasiekbrej pisze:
marcin.gala pisze:
Nie wiem co ten kolega używa ale to chyba jest sporoooo


Jestem przekonany o tym, że RC to nie standardowe 100mW. Tu w dyspozycji musiało być co najmniej kilka watów. Inaczej być nie może. pozdr.


Leif wielokrotnie pisal ze uzywa standardowej Futaby T9C z odbiornikiem 319DPS.
Odbiornik z przedluzona antną do 2m a czasami do 4m. Ale przede wszystkim lata
nad malo zurbanizowanym terenem gdzie ma bardzo malo zaklocen.

_________________
pzdr.
simono


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 09:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
simono, simono dzięki za informacje. A wiesz może czy używa 72mhz czy 35mhz :?:
Aha no i na jakim kanale bo to też ważne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 09:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 14:41
Posty: 139
Lokalizacja: KRAKÓW
na 99% 35MHz a kanalu nie podawal, trzeba by zapytac :)

_________________
pzdr.
simono


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 10:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
simono pisze:

Leif wielokrotnie pisal ze uzywa standardowej Futaby T9C z odbiornikiem 319DPS.
Odbiornik z przedluzona antną do 2m a czasami do 4m.


Hmmm. No tak. Ja jednak tak bezkrytycznie bym do tego nie podchodził.
U nas sukcesem jest jak ktoś zaliczy 3 km, a u Leifa 15 km w tej chwili to standard.To też powinno zastanowić.

Ta 4 m antena to już sam doświadczyłem ,że to nieporozumienie. Umnie najlepiej wypadała 2m. Trzeba pamiętać że to 35 MHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Sukces to latanie między górami :)


Ostatnio zmieniony piątek 02 kwie 2010, 15:25 przez kefir, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 11:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
Kefirku popraw post ;-)

Powiedzcie mi jeszcze gdzie można dostać ten odbiornik 319DPS :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 02 kwie 2010, 11:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
ECO400 pisze:


Powiedzcie mi jeszcze gdzie można dostać ten odbiornik 319DPS :?:


Podejrzewam ,że zastosowanie tego odbiornika na drastyczną poprawę zasięgu też nie będzie miało wpływu :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.