Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 08 mar 2021, 01:53

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 01 kwie 2010, 16:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
zawsze tak mam : utrudniam sobie życie :mrgreen: sprawa sie ma tak jakbym sobie kupił to http://www.helikraft.com/JR/JR/TS-72TW/ ... z+(TS-72TW).html no i to http://cgi.ebay.pl/Corona-RP8D1-8ch-FU- ... 439d3c1048 to o ile sie zorientowałem to ustawiając sobie kanał na tym pierwszym to drugie sie dopasuje i będzie działać ? i jak włoże to do turnigy 9x pomijając konieczność innego zasilania (6V ,choć może ruszy >> Remzibi na tamtym forum ma wątek ) to będe miał wspaniały zasięg w miare nie zakłucany bo Kefiry latają daleko na pólnocy i jeszcze nie przylatując na południe :-P czy ułatwić sobie sprawe i zaopatrzyć sie w 35 Mhz do dalszych lotów z możnością np z rssi a 2,4 zostawić do lotów przy nodze to raz a dwa to jaki to ma właściwie empiryczny zasięg mowa o 72/35 Mhz ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
To się nie dopasuje , ponieważ jedno to 35 Mhz , a drugie 72 MHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
oba są 72 w wypadku RP8D1 jest dostęp do 35 41 i 72 , o prosze w opisach : Frequency:35mhz.and 40mhz and 41mhz and 72mhz, Please tell us the frequency when you purchase it a tu rzeczona aukcja http://cgi.ebay.pl/Corona-RP8D1-Synthes ... 3a58d67eba


Ostatnio zmieniony czwartek 01 kwie 2010, 17:35 przez zaan, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
Przepraszam - nie doczytałem :oops: Jeżeli tak to wszystko w porządku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
he ? bedzie smigac te linki co dales to 72mhz i dobry system
nie na kwarce modul tylko synteza wiec super...
choc ad samego modulu 72mhz niewiem nic jaka moc itd

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
Ale żadnej radykalnej zmiany zasięgu na tym nie uzyskasz. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
no dobra ale wciąż nie wiem ile jest :roll: nie bierzemy pod uwage żadnych spawarek i tym podobnych tylko seria . Kefir na 2000m w lini prostej poleciał przy użyciu 72 , ktoś czymś sie jeszcze wykarze (powiedzmy udokumentowane ) Wojtas 750 m po ziemi na piechote z 2,4 to co pamiętam , no dalej Panowie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2837
Lokalizacja: ...
Jak masz 2.4Ghz to możesz i tak ja to będe robił wkrótce.
http://diydrones.com/profiles/blogs/how ... your-24ghz

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 18:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
patrz: Cholo na tam tym forum ;-) wiem o takiej opcji ale ja chce znać możliwości poszczególnych częstotliwości bez wspomagaczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 18:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
uwazam ze do pewnego lotu na 1km jest lepsze 35mhz lub 72mhz
niz 2.4ghz, mikrofale maja gorsza przenikliwosc jesli jakas maja ;) niz fale o wiekszej dlugosci
jesli ktos uwaza inaczej prosze mnie oswiecic :oops:

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Tak jest panowie nie ma co ukrywać 72 jest si a 2,4 słabo no chyba że mamy fajną futabe
A tak poza tym w przyszłym tygodniu będę miał 40 wiec zobaczymy jak będzie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
rzekłbym jesteś nienasycony ........ ale to dobrze dla nas :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
kefir - betatester rc-fpv ;-) :-D

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
powiem wam że gdyby nie to ostrzeżenie to dalej starałbym sie wyżej polecieć a zasięgu jak widzieliście miałem w nadmiarze :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 kwie 2010, 21:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
to zmien lokalizacje :D 8-)

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.