FlySky i6 konfiguracja symulatora

Moderatorzy: moderatorzy2014, moderatorzy

Awatar użytkownika
ci3jk4
Posty: 1576
Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn

Re: FlySky i6 konfiguracja symulatora

Post autor: ci3jk4 »

a ktoś może próbował : http://www.banggood.com/IRangeX-FPV-Wir ... mywishlist

Wireless więc wydaje się wygodne :)
Ubiłem kopter i znowu czrekam na części i mnie naszło żeby polatać znowu na symulatorze.
Teraz mam słuchawkowy i spp, ale strasznie mnie drażni takie rozwiązanie... pytanie czy ten wireless jest wart swojej ceny...
Awatar użytkownika
bloodmoon
Posty: 81
Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 12:44
Lokalizacja: Rzeszów

Re: FlySky i6 konfiguracja symulatora

Post autor: bloodmoon »

Jak dla mnie trochę przerost formy nad treścią, dodatkowo trzeba zasilić odbiornik. Fakt kabel wystający z tyłu aparatury jest denerwujący ale idzie przywyknąć :) Ap-ropo samej konfiguracji, czy przy wykorzystaniu smartpropoplus ktoś spotkał się z filtrami wygładzającymi piki, tzn przy dodaniu throttle czasami zdarza się że oś yaw też reaguje?
Awatar użytkownika
pawelsky
Posty: 9769
Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: FlySky i6 konfiguracja symulatora

Post autor: pawelsky »

bloodmoon pisze:dodatkowo trzeba zasilić odbiornik
Nie potrzebujesz dodatkowego zasilania, odbiornik zasilany jest z USB.
Awatar użytkownika
bloodmoon
Posty: 81
Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 12:44
Lokalizacja: Rzeszów

Re: FlySky i6 konfiguracja symulatora

Post autor: bloodmoon »

Faktycznie nie zauważyłem, co nie zmienia faktu że 40 pln vs 4 za wykonanie kabla do spp to duża różnica
Felipesku
Posty: 4
Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 11:27
Lokalizacja: Wawa

Re: FlySky i6 konfiguracja symulatora

Post autor: Felipesku »

Potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kolegów. Nie mogę poradzić sobie z konfiguracją SmartPropoPlus. Ustawienia mikrofonu prawidłowe, program odczytuje aparaturę lecz nieprawidłowo. Nie wiem czemu wszystkie zielone paski w SPP są przesunięte ku górze, natomiast jak uruchamiam program diagnostyczny PPM-Audio v3.0 wszystko wydaje się w porządku i soft wskazuje środek tak jak jest na aparaturze, wszystkie ruchy teżsą odzwierciedlone prawidłowo. Problemem jest przekazanie ze SPP informacji do VJoy, jak wspomniałem, wszystko jest przesunięte ku górze. Zamieszczam screena z programu.

Obrazek


Może ma ktoś jakiś pomysł lub też spotkał się z tym problemem?

Edit: Problemem okazał się własnoręcznie zrobiony kabel. Poprawiłem wtyk s-video (dolutowałem przewód do zewnętrznej obręczy) i działa jak należy.
ODPOWIEDZ