Jaki symulator

Moderatorzy: moderatorzy2014, moderatorzy

krysss1981
Posty: 273
Rejestracja: wtorek 12 cze 2012, 18:58
Lokalizacja: Warszawa

Jaki symulator

Post autor: krysss1981 »

Cześć,

Chciałbym sobie sprawić na gwiazdkę symulator. Jaki polecacie? Myślałem nad Phoenix RC. Co o nim sądzicie?
Chciałbym go używać z moja aparatura Turnigy 9xr pro. Czy ktoś może używa i może potwierdzić, że to połączenie działa?

Dziękuję
Sky Surfer 2-T 2000mm, Turnigy TGY9X + Er9x, FrSky
Awatar użytkownika
Kowal
Posty: 4543
Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska

Re: Jaki symulator

Post autor: Kowal »

Może taki :mrgreen:

Obrazek
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...
Awatar użytkownika
Adrián
Posty: 9286
Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E

Re: Jaki symulator

Post autor: Adrián »

Tak, phoenixrc jest świetny. Wszystko działa.
krysss1981
Posty: 273
Rejestracja: wtorek 12 cze 2012, 18:58
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jaki symulator

Post autor: krysss1981 »

Adrián pisze:Tak, phoenixrc jest świetny. Wszystko działa.
Mam słabego PC. Intel I5 z wbudowaną grafiką. Myślicie, że nie będzie się na nim taki phoenix bądź inne ciąć?
Sky Surfer 2-T 2000mm, Turnigy TGY9X + Er9x, FrSky
Awatar użytkownika
Adrián
Posty: 9286
Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E

Re: Jaki symulator

Post autor: Adrián »

He no co Ty, u mnie nawet na tablecie się udało to odpalić, a do demonów prędkości on nie należy. Colorovo city tab supreme i pod win 10 bez problemu chodzi, zresztą pod 8.1 też problemów brak.
Procesor: Intel® Atom™ Z3735E 1,33 - 1,83 GHz Quad Core
Procesor graficzny: Intel® HD Graphics
Pamięć RAM: 1 GB

Nie wiem jak inne, ale poenix, chodzi bez zająknięcia. Zobacz na wymagania, ja niestety nie mam pod ręką pudełka.

Minimalne wymagania systemowe:

Microsoft Windows® 2000/XP/Vista/Windows 7
Microsoft DirectX9.c lub wyższy
procesor kompatybilny 1GHz 100% Pentium III/4 lub AMD Athlon/64
Geforce 4200/ATI 9800 z 64MB RAM
karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX (opcjonalnie)
256MB SYSTEM RAM
750MB wolnej przestrzeni dyskowej
CD-ROM/DVD
Wolny port USB 1.1/2.0
Awatar użytkownika
Karool
Posty: 55
Rejestracja: piątek 12 gru 2014, 21:15
Lokalizacja: Opole

Re: Jaki symulator

Post autor: Karool »

Phoenixrc jest bardzo fajny, można sobie latać wirtualnie ponoć ze znajomymi :)
"Z góry świat lepiej wygląda"
___________________________________________________________________
QAV250 na Pancake i emax RS2205, Skrzydło SwiftMaxi1400, FunCub Multiplex
Awatar użytkownika
Master Yoda
Posty: 148
Rejestracja: czwartek 17 lip 2014, 21:30
Lokalizacja: Gołdap

Re: Jaki symulator

Post autor: Master Yoda »

Jako że wywodzę się z rodziny kosiarkowców (śmigłowców) używam phoenixa z powodzeniem i mogę polecić z czystym sumieniem, choć miał okresowe problemy z oddawaniem realistyki modeli w pierwszych wersjach 5, ale raczej to poprawili z tego co słyszałem. Osobiście nie upgradowałem do 5 więc też nie powiem na 100% czy faktycznie bugi zostały poprawione, tylko tyle co ze słyszenia od innych użytkowników tego symka. Tryb multiplayer jak najbardziej fajny można bez trudu własnego serwa postawić i latać czatować, a nawet gadać przez mikro z innymi.
Aparatura będzie działać po uprzednim skonfigurowaniu jej pod symka co również jest banalnie proste, z tymże sugerowałbym pod symulator zrobić oddzielny model na apce nie te na których latasz na co dzień.
Hangar: Compass Odin90 FBL, Kyosho C4, KDS 550 Innova v2, Trex 450 pro v2 FBL, Blade SR, 4x Blade 130X, Blade MCPX, Skoczek by Rayford.
Aparatury: Spektrum DX8T Dsmx, Spektrum DX6i Dsmx.
ODPOWIEDZ