Witam, mam monitorek 5" napolskimniebie, kupiłem go rok temu z zamiarem, że w niedalekiej przyszłości dokupię obudowę, jednak czytam ten wątek i mam coraz więcej wątpliwości...
Po pierwsze cena jest znaczna, bo 255zł za pudełko z soczewką to jest dużo. Ok mogę dać dużo pieniędzy za coś, jednak jeśli rzeczywiście ten produkt jest porządnie zaprojektowany i sprawdza się poprawnie w praktyce, jednak czytam tu, że soczewka do dupy, zamazuje się, obudowa topi się na słońcu, uciska nos itp. Sądziłem, że polski produkt i za nie małe pieniądze będzie naprawdę bardzo ok, a tu małe rozczarowanko.
Co do obudowy to opieram się na teori (może zbyt dosłownie biorę przeczytane wypowiedzi), jednak monitorek użytkuje od początku mojej zabawy w FPV i ma on ogromną wadę, jak chwilowo zaszumi się obraz to póżniej jest podwójny i dopiero odłączenie i włączenie monitora to eliminuje. Co to kurde ma być? Miałem wcześniej podpiętą nagrywarkę DVR z HK i ona niwelowała ten problem, ale też ucinała boki ekranu...
Jest jakiś sposób aby pozbyć się tego podwójnego ekranu? Będę teraz podłączać się do stacji bazowej zbigpitlab, więc jeśli ta stacja niweluje ten problem podobnie jak nagrywarka to będzie ok, a jak nie to trochę dupa, w końcu monitorek kosztuje 250zł........ (a teraz nawet za 299zł go widzę, chyba, że powstała nowa wersja, że nie ma tam takich problemów?)