Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 03 mar 2021, 01:13

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: aparatura
Post: niedziela 14 mar 2010, 12:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Zaczynam sie poważnie zastanawiać czy dobrze zrobiłem że sprzedałem DX6i , i co teraz ? Nie mam narazie żadnej , tej aparatury z HK ( HK-T6A) narazie nie ma, może i dobrze bo ogarneły mnie wątpliwości po filmie Kefira z Zagi :shock: pchać sie na 72 Mhz ( http://www.allegro.pl/item955726981_apa ... 5_mhz.html ) zostać na 2,4 , ja oszaleje :!: Koledzy ja wiem że to przypomina dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi ale na razie czy coś o tej z allegro możecie rzec? Wiem że popadam w skrajności jednak inaczej nie znajde właściwego rozwiązania zabrałem sie za googlowanie i znalazłem teraz to http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=3247 w tych apraturach wymienia sie moduły ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 13:05
Posty: 2241
Lokalizacja: Warszawa
W 75Mhz się nie pchaj, nie ma do tego odbiorników. Jeśli już to 72Mhz tak jak Kefir.

_________________
pozdrawiam
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Zaan na podstawie jednego filmu nie kupuje sie sprzetu. Chcesz pewniaka - kup futabe fasst.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 13:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Diem ale ja lubie wierzyć , to takie przyjemne , tanio i działa.... :lol: o ile przeglądając fora doczytałem to ty masz fasst może jakieś słowo o niej tylko jej nie chwal krytykuj prosze :mrgreen: . Meteor to cenna uwaga więc tu sobie odpuszcze ,czy gdzieś w Polsce dostępne są takowe na 72?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 13:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 13:05
Posty: 2241
Lokalizacja: Warszawa
Nie, ale w hobbycity są, jakbyś miał problemy z zamówieniem to mów ;) Kolega ma do sprzedania kilka standardowych odbiorników na 72Mhz ale są raczej duuże.

_________________
pozdrawiam
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 13:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
diem pisze:
Zaan na podstawie jednego filmu nie kupuje sie sprzetu. Chcesz pewniaka - kup futabe fasst.



Tak rewelacja po prostu. A najtańszy 7 kanałowy odbiornik do futaby fasst 2.4 zaledwie 95$...
Serdecznie dziękuję za odbiornik warty tyle co połowa radia.

To moje zdanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 13:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=3855 vs http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2696 vs http://www.allegro.pl/item948435617_odb ... ch_rx.html i co dalej ? Wojtass_nt a ty czym sterujesz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
Ja 2.4 Turnigy 9X (8 kanałów na PPM) z modułem ASSAN. Na razie na ziemi testowałem zasięg - 750m, dalej brakło miejsca :). Więcej testów w lecie jak będzie można śmigać autem po lotnisku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 13:05
Posty: 2241
Lokalizacja: Warszawa
A ja mam JR X-3810 z modułem FlySky( to samo co Hobbyking) i właśnie te odbiorniki po 12$ na 2,4Ghz. Na ziemi 1km i brakło miejsca :mrgreen:

_________________
pozdrawiam
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
no to co jednak HK? i low cost


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
zaan pisze:
no to co jednak HK? i low cost


Zaleta Turnigy 9X jest to, że możesz do niej wsadzić również moduł 35 mHz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
a skad i jaki modol 35mhz do Turnigy ? :)

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Panowie nie mówcie mi o tym że nie idzie zakłócić 2,4 fasst
verid może wam potwierdzić że tak
Wczoraj kolega przywiuzł na pole nowego Caleba piękny model uzbrajając go zauważyliśmy że lotki raz działają raz nie odbiornik się wylogowywał nie wiedzieliśmy co się dzieje ale jedynie to verid miał włączony nadajnik video na 2,4GHz 700mW w momencie gdy wyłączył było ok no i oczywiście na odwrót verid miał zakłócone video
Żeby nie było że kolega z Caleba miał wsadzony system monitorujący EAGLE czy coś takiego i dzisiaj jak się spotkaliśmy powiedział że miał 8 zapisów zakłócenia odbiornika
A jego sprzęt raczej dobry bo to FUTABA T-14 MZ http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=6379
Veridku żebyś nie myślał że coś do ciebie :) tak po prostu czasami bywa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
yagi pisze:
a skad i jaki modol 35mhz do Turnigy ? :)


Ze sklepu? :D
JR, Corona i wszystko co pasuje do JR będzie pasować do Tgy X9.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:10
Posty: 1740
Lokalizacja: Sopot
Przy wyborze aparatury warto sie rowniez kierowac jej przeznaczeniem...
Jesli kiedys przyjdzie Ci do glowy mozliwosc podlaczenia np HeadTrackera.... wtedy futaba (i te standardy....czyli hitec,eky...) to chyba najbardziej oczywisty wybor.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.