Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 04 sie 2021, 16:19

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 20 mar 2018, 20:51 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
Witam,
Po długim zastanowieniu i ja zdecydowałem sie na phantoma 4.
Dziś dostałem przesyłkę, wszskto ładnie pięknie tylko bateria nie działa :evil: :evil: :evil:
Nie reaguje na przycisk ani na ładowarkę, zero. Żadna dioda nie mrugnie nawet. Rozmawiałem już ze sprzeawcą i oczywiście odsyłam z powrotem.
męczy mnie tylko pytanie czy to wada fabryczna, czy poprostu moje szczęście.
Oglądałem kilka filmów widzę, że jest więcej takich przypadków,tylko nigdzie wzmianki czego to wina i czy jest opcja samem sobie z tym poradzić.
Słyszał ktoś o takim pzypadku?
Każdda sugestia mile widziana. Pozdrawiam

PS/ Jak nie w ty miejscu temat bądz jest już na forum to przepraszam ale nie znalazłem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 21:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12873
Lokalizacja: Mikoszewo
pawel55 pisze:
Oglądałem kilka filmów widzę, że jest więcej takich przypadków,tylko nigdzie wzmianki czego to wina i czy jest opcja samem sobie z tym poradzić.

To mnie akurat nie dziwi - ludzie nie po to płacą delikatną fortunę za sprzęt RTF żeby potem "samemu sobie radzić". Szczególnie że pakiecik do PH4 to nie popierdółka jak w przypadku PH2 gdzie można się ratować budżetowym Multistar'em. Wstawiają filmik ku ostrzeżeniu ale robią dokładnie to samo co ty - gwarancja i tyle.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 22:41 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
mówiąc poradzić sobie sam, miałem na myśli czy z poziomu aplikacji. Początkowo zakładałem ze bateria nie używana więc może jakiś tryb hibernacji czy coś i trzeba ja wybudzić ładowarką bądź w aplikacji, ale jak się połączyć jak nie ma prądu :evil: :shock: :cry: . Kiedy nic nie pomogło zacząłem kopać w necie............... aż zdałem sobie sprawe że to na nic i nie polatam. Takie buble w sprzęcie tak drogim i rozreklamowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12873
Lokalizacja: Mikoszewo
pawel55 pisze:
Takie buble w sprzęcie tak drogim i rozreklamowanym

Dokładnie ta sama sytuacja była z Ph2 kiedy był nowością. Ludzie dostawali pakiety DOA w nowiutkich zestawach albo im padały po kilku ładowniach. Najwyraźniej mimo zaliczonej 4 generacji niewiele się w tej materii zmieniło :(

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 23:58 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 249
Z tego co mi wiadomo wadliwe są układy BQ30Z55 on steruje całą baterią. Tylko nie wiadomo czy tam seryjny program siedzi.
https://e2echina.ti.com/question_answer ... 35/t/82495
Bodajże programator to EV2300


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 mar 2018, 19:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
Ja mam takiego pecha czy ja coś robie nie tak. Odesłałem poprzedni zestaw do sklepu i dziś otrzymałem nowy. tym razem bateria daje znaki życia, bo wdać tam jakieś diody ale problem dokładnie jak na tym filmie. Czy to możliwe w sprzęcie za taką kase dwa razy z rzędu dostać bubla/? co z tym fantem zrobić..... znowu odsyłać? kurde tyle czekałem i dalej nie polatam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobne problemy alb wystarczającą wiedze, nie chce znowu odsyłac :-/ :cry:




Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 mar 2018, 19:29 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 275
Lokalizacja: Łódź
To może coś z ładowarką jest nie tak a nie z bateriami?

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 mar 2018, 20:26 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
pilota naładowała normalnie, ładowarki też dwie bo z pierwszym odesłałem wszystko i teraz drugi zestaw przyszedł całkiem nowy. gdzieś coś czytałem że bateria nie używana przechodzi w stan hibernacji czy coś . Tylko jak ją pobudzić do ładowania. tym razem przynajmniej diody świecą więc wiadomo że "żyje". Kiedy przyciskam na ok 5 sek. zapala wszystkie 4 diody czyli znak że zywotność baterii a poziomie 90-100% tak pisze w instrukcji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 mar 2018, 22:31 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 249
Dziwna sprawa. Masz jakiś multimet voltomierz by na pewno wykluczyć ładowarkę? Co do tego że ładuje aparaturę nie wyklucza uszkodzenia jej gdyż ładowarka ma dwa osobne regulatory prądowe. Gniazdko do aparatury daje tylko 2A a na szerokie gniazdo jest znacznie więcej. Zostaw baterię na godzinę w ładowarce. Ewentualnie podłącz żarówkę samochodową 55w do tego gniazdka czy zaświeci.

Gdzie kupiłeś tego drona? Bo może rzeczywiście sprzedają wadliwe baterie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 mar 2018, 23:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
Ja obstawiam baterie, oglądam cały czas filmiki z tym problemem i jest pełno że jedną ładowarką kilka baterii. jedna ok a druga jak u mnie i w filmiku wyżej.
Drona kupiłem na otto.de


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 mar 2018, 08:17 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 249
pawel55 pisze:
Ja obstawiam baterie, oglądam cały czas filmiki z tym problemem i jest pełno że jedną ładowarką kilka baterii. jedna ok a druga jak u mnie i w filmiku wyżej.
Drona kupiłem na otto.de


Co Ci z obstawiania? Bateria była na nowo zaplombowana? Dostałeś już drugi zestaw. Jeżeli to elektronika baterii to zapomnij że to sam naprawisz. Możesz co najwyżej sprawdzić ładowarkę tak jak Ci mówię. I dalej reklamować. Jak to idzie z Niemiec to się nie dziw że sprzedają szajs zawsze pchają to co najgorsze do Polski.


thumb-P4 Battery Pinouts.jpg
thumb-P4 Battery Pinouts.jpg [ 9.95 KiB | Przeglądany 4046 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 mar 2018, 19:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lut 2015, 16:34
Posty: 149
mieszkam w niemczech wiec tu zamawiałem, paczka rano wraca do nich. nie chce sam naprawiac tylko zapytałem czy ktoś miał taki problem, jakieś rady jak ją wzbudzić do ładowania. po całodziennych próbach odpuściłem. mam nadzieje ze sprawdzi sie przysłowie do trzech razy sztuka :P szkoda tylko czasu i nerwów

ps. bateria za każdym razem była w dronie nie do końca wsunięta, bez żadnych folli czy plomb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 mar 2018, 22:39 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 249
Zapisz sobie z bateri i drona nr seryjny. Czy nie przesyłają Ci tego samego. Jak przyślą znów wadliwą. To powiedz ze chcesz zwrot kosztów i kup u innego dystrybutora..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 maja 2021, 07:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 wrz 2015, 15:23
Posty: 2
czesc, wiem ze to stary temat ale czy cos się udało z baterią zrobić? mam taki sam przypadek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.