Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 29 maja 2022, 13:12

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 533, 534, 535, 536, 537
Autor Wiadomość
Post: piątek 11 maja 2018, 15:10 
Offline

Rejestracja: sobota 29 gru 2012, 19:56
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Odnośnie obciążenia procesora powyżej 100% (->137 %) polecam zapamiętać ustawione parametry naszego Quada X i w zakładce setup, zrobić "Reset Setting". Po, _CPU Load dla F1.. powinno być na poziomie 17 %. Wprowadzić na nowo parametry (Conf., PID, itp.) dla naszego Q.X, zapisując kolejno wprowadzone parametry, kontrolujemy obciążenia procesora. (każda wprowadzona nowa funkcja w kodzie będzie wpływać na prace i obciążenie F1,... ). Dla Q.X z GPS i 12" śmigłami bez OSD, Bbox, CPU Load oscyluje w granicach 37 % przy konf. z osd, tell, Bbox zasysa do 68 % ,,

_________________
.._


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 cze 2018, 15:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
Witam po sporej przerwie .
Reanimuję odkurzone graty z szuflady. Udało mi się odpalic KFC32 V1 plytke z powodzeniem ale jak to zwykle bywa pojawił się mały znak zapytania.

Co oznacza NO_ACC4ALH _HOLD i co robi ta zmienna w sensie jeśli konfiguruje BARO i mam to zaznaczone ?

Co takze mnie denerwuje to dryfuje mi YAW ciągle w jedną mańkę . Co na to poradzić ?

Lukasz

_________________
i tak skonczysz ... wrając do RC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 07:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 maja 2019, 11:34
Posty: 2
Dzien dobry mam pytanie dlaczego w kfc32-tool pisze mi w czujnikach NO MAG ? mam gps khmc v 0.Tak jakby gps nie działał.

Pozdrawiam Bronek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 16:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1076
Lokalizacja: Legnica
No mahg znaczy że ma magnetometru. GPS a mag to dwie inne rzeczy, choć przeważnie mag montuje się na płytce GPSa. Mag, czyli kompas idzie I2c. Jak masz Podłączony GPS do płytki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 09:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 maja 2019, 11:34
Posty: 2
kompas mruga na zółto a gps na czerwono....moze kupic jakies jedno zintegrowane urzadzenie tylko co?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 kwie 2020, 08:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 17:04
Posty: 814
Lokalizacja: Warszawa
Wskrzeszam płytkę KFC32 vL z dokłądką OSD + eleres. Lepie małego quada do śmigania po okolicy.
Załadowałem już najnowszy firmware v72 i wszystko działa (w sensie komunikacja i sensory).
Wcześniej używałem GPS LEA-6h, ale zauważyłem że antena ceramiczna jest pęknięta - słabo łapie satelity.
Jaki inny gps (z kompasem) współpracujący z tą wersją płytki i softu (v72) mogę się zaopatrzyć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 gru 2020, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 371
Lokalizacja: Kraków
Mam takie pytanie, KFC32Lv2 pytanie, czy iNAV obsługuje telemetrie na SmartPort? I czy uart 2 ( w diffie' serial 1) to jest ten obok wejścia na ADC? Tak mi wyszło z zajętości innych... ale jak na razie uninverted telemetry, nie działa mi na r4rsb z podlutowanym kabelkiem wg modu.

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Aktualnie: FrSky x9d, X-Lite, rejsery i DJI Mavic Pro
Stuff dawno temu: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 gru 2020, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Posty: 200
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie
Witam, próbuję ogarnąć KFC tool, ale niestety problem jest w odnalezieniu jakiejkolwiek dokumentacji.
Strona kfc32.direk.info nie istnieje, płytka to V1 połączyłem się przez KFC32 tool, udało mi się zbindować eleresa i poustawiać kanały niestety nie mam pewności co do działania trybów lotu dla samolotu - skrzydła.
Może ktoś dysponuje jakimś manualem do KFC32TOOL albo pomoże w sprawdzeniu konfiguracji przed pierwszym startem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 lut 2021, 08:15 
Offline

Rejestracja: sobota 17 sie 2019, 08:00
Posty: 54
Lokalizacja: Okup Mały


marcinoc pisze:
Witam, próbuję ogarnąć KFC tool, ale niestety problem jest w odnalezieniu jakiejkolwiek dokumentacji.
Strona kfc32.direk.info nie istnieje, płytka to V1 połączyłem się przez KFC32 tool, udało mi się zbindować eleresa i poustawiać kanały niestety nie mam pewności co do działania trybów lotu dla samolotu - skrzydła.
Może ktoś dysponuje jakimś manualem do KFC32TOOL albo pomoże w sprawdzeniu konfiguracji przed pierwszym startem.

Nie lepiej przejść na INAV?

_________________
X-UAV mini talon eLeReS i vtx 1.2GHz
TBS source one 7 inch ELRS 868 i vtx 5.8 GHz + GPS
TBS source one 5 inch ELRS 868 i vtx 5.8 GHz + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 lut 2021, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1051
Lokalizacja: Gliwice
Znalazłem parę kopii martwego wiki tutaj: [url]https://web.archive.org/web/20180321212519/http://kfc32.direk.info/index.php?title=Strona_główna[/url]

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 lut 2021, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9571
Lokalizacja: Polska
"Klikalny" link
https://web.archive.org/web/20180321212519/http://kfc32.direk.info/index.php?title=Strona_g%C5%82%C3%B3wna


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 lut 2021, 22:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Posty: 200
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie
pawelsky pisze:

dzięki tego szukałem.
Co do przejścia na iNav to rozważam to jako ostateczność bo póki co wszystko działa, eleres zbindowany a na forum już ktoś miał kłopot z bindowaniem przez iNav.
Póki co spróbuję uruchomić tak jak jest, a jeżeli będą kłopoty to spróbuję przesiadki na iNav, tylko na chwilę obecną nawet nie wiem jak się do tego zabrać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 cze 2021, 09:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4496
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Podobno nie ma głupich pytań... :-)
Czy w KFC32INAV z eLeReS można "odłączyć" odbiornik eLeReS, i korzystać z jakiegoś innego :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lip 2021, 17:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 29 sty 2012, 13:16
Posty: 628
Lokalizacja: Wieliczka
Można, trzeba w konfiguratorze inav wybrać inny protokół transmisji, ale nie powiem Ci na który pin podać sygnał, bo nie pamiętam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8054 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 533, 534, 535, 536, 537

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.