Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 03 mar 2021, 12:22

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 10:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 16 kwie 2014, 17:47
Posty: 290
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Muszę też spróbować zaktualizować, tylko trzeba będzie kogoś z Windowsem pomęczyć... :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 687
Lokalizacja: Kraków
no to teraz nazy V2 straciły na wartości :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 18:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 lut 2013, 23:12
Posty: 818
Lokalizacja: Warszawa
L.mArK pisze:
no to teraz nazy V2 straciły na wartości :lol:


A używana Lite pójdzie w górę.

Prośba, może ktoś wytłumaczyć mi w prostych słowach i po polsku co oznacza ten Receiver Advenced Protection? Mam na off, warto włączyć na on ;)

Obrazek

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 paź 2014, 16:32
Posty: 117
Lokalizacja: Podkarpacie
Receiver Advanced Protection - Jeżeli przez 20 sekund nie ruszasz drążkami to Naza interpretuje to jako utratę sygnału - przechodzi automatycznie w Failsafe i zaczyna procedurę powrotu do "domu".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 23:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12806
Lokalizacja: Mikoszewo
To jest funkcja "przeciwporwaniowa" - na wypadek "zamrożenia" odbiornika albo jakby w okolicy się pojawił jednolity sygnał traktowany przez sprzęt jako prawidłowy sygnał sterujący. Działa to tak że Naza sprawdza sobie stan kanałów i jeżeli ten stan jest niezmienny przez 20 sekund i różny od neutrum to kopter przechodzi w zawis. Jeżeli sytuacja się utrzyma przez kolejne 10 sekund to przejdzie w FailSafe. DJI wyszło z założenia że nie jest możliwe utrzymanie idealnie tej samej pozycji drążka przez 20 sekund (ręka drga, potencjometr szumi) więc jeżeli coś takiego nastąpi to znaczy że coś jest nie halo - zwisł odbiornik albo coś w okolicy generuje sygnał wyglądający jak prawidłowy sygnał z nadajnika ale nim nie będący.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sty 2015, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 lut 2013, 23:12
Posty: 818
Lokalizacja: Warszawa
Dziękuje bardzo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sty 2015, 05:12 
Offline

Rejestracja: piątek 17 sty 2014, 06:19
Posty: 63
Lokalizacja: Liverpool
Zrobilem upgrade nazy lite do v2, poustawialem co trzeba i skalibrowalem IMU, przy okazji poprawilem kilka rzeczy i takie szybkie pytanko - czy w asystencie do v2 nie ma przycisku zapisz jak to bylo w asystencie do lite?
mam rozumiec, ze wszystkie zmiany sa odrazu nanoszone na FC?

_________________
--
Pozdrawiam
Grabek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sty 2015, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 lut 2013, 23:12
Posty: 818
Lokalizacja: Warszawa
Na moje oko to tylko ENTER i zapisane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sty 2015, 13:55 
Offline

Rejestracja: piątek 17 sty 2014, 06:19
Posty: 63
Lokalizacja: Liverpool
czak45 pisze:
Na moje oko to tylko ENTER i zapisane.

wolalem sie upewnic :)

_________________
--
Pozdrawiam
Grabek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 sty 2015, 21:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 cze 2010, 09:30
Posty: 29
Lokalizacja: Głogów - Sacramento
Pytanie do użytkowników Naza M-Lite po zmianie firmware. Czy zachowanie się quada jest naprawdę widoczne? Tak na serio!

_________________
Phantom 3 Professional
Taranis Plus Naza V2 Flamewheel F550 & F450
Spektrum DX7 Easy Star,
Diatone #17 Naze32,
Blade Nano QX, Hubsan X4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sty 2015, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 lut 2013, 23:12
Posty: 818
Lokalizacja: Warszawa
W sumie to przez te wiatry to nie było kiedy potestować.
Co zauważyłem to, że przy starcie w Atti daje drążek do połowy i zero reakcji silników.
Dopiero po przekroczeniu połowy Naza zaczyna się zbierać do startu. Tez tak macie czy może musze pozmieniać GAINTY. Start wydaje się być stabilniejszy - łagodniejszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sty 2015, 23:26 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
czak45 pisze:
Co zauważyłem to, że przy starcie w Atti daje drążek do połowy i zero reakcji silników.
tak jest i tak ma być :)

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 sty 2015, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 22 lut 2013, 09:13
Posty: 29
Lokalizacja: Warszawa
geokuf, tak na serio to największą zmianę widać podczas startu (IMHO) - drążek gazu na full i kopter startuje bez żadnego dryfu, bujania itp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 sty 2015, 19:09 
Offline

Rejestracja: środa 20 lis 2013, 20:47
Posty: 71
Lokalizacja: Tychy
Właśnie zamówiłem nazę lite, powiedzcie mi proszę czy tę aktualizację mogę zrobić bez podłączania silników, chciałbym nazę podłączyć tylko pod pakiet ? głównie kupiłem ją aby przerobić na V2 pytanie tylko czy ktoś testówał albo może przetestować iOSD ?! lub Remzibi OSD ?:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 sty 2015, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9043
Lokalizacja: Polska
flojd pisze:
czy tę aktualizację mogę zrobić bez podłączania silników

Tak

flojd pisze:
czy ktoś testówał albo może przetestować iOSD ?

Tylko jesli dodasz PMU. Zamiast iSOD mozesz tez wtedy uzyc Mis OSD

flojd pisze:
lub Remzibi OSD ?:)

Tak, jesli Remzibi znajdzie chwile zeby dopiescic firmware. Tu PMU nie jest wymagane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.