Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 06 gru 2021, 15:51

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: CC3D kompas
Post: sobota 16 paź 2021, 07:05 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 kwie 2019, 20:06
Posty: 68
Cześć, postanowiłem zagospodarować kontrolerek CC3D który mi zalegał na półce. Chcę mu podpiąć dodatkowo gps, barometr i kompas. Doczytałem że gps podpiąć można do portu "main" a barometr do "flexi" tyle że nie mam gdzie podpiąć kompasu, macie jakieś pomysły?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: sobota 16 paź 2021, 17:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9269
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, wymienić na cos współczesnego i wgrać inav.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: sobota 16 paź 2021, 21:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 kwie 2019, 20:06
Posty: 68
Adrián pisze:
Tak, wymienić na cos współczesnego i wgrać inav.


A wykorzystując to, co już jest?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: niedziela 17 paź 2021, 13:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4492
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Możesz zrobić antenna tracker :)
Uwierz, szkoda czasu.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: niedziela 17 paź 2021, 14:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 kwie 2019, 20:06
Posty: 68
Hmm, w sumie może być bez gps bo cc3d w tej wersji jako tako z niego nie korzysta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: niedziela 17 paź 2021, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9469
Lokalizacja: Polska
rmw1982 pisze:
Hmm, w sumie może być bez gps bo cc3d w tej wersji jako tako z niego nie korzysta.

Posluchaj kolegow i odpusc sobie ten kontroler. Firmware do niego (zarowno OpenPilot jak i LibrePilot) to martwe projekty. CleanFlight/BetaFlight/iNAV rowniez dawno juz przestaly obslugowac procesor F1. Szkoda czasu, pieniedzy i nerwow - kup sobie jakis bardziej wspolczesny kontroler.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CC3D kompas
Post: niedziela 17 paź 2021, 18:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 kwie 2019, 20:06
Posty: 68
Mam qadraciaka z pixhawkiem, ten drugi to w ramach długich jesiennych wieczorów i w zasadzie jedynie barometr do niego dokupiłem i cyny do lutownicy. Reszta gdzieś tam się walała po półkach więc złożyłem do kupy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.