Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 02 mar 2021, 23:28

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 22 sty 2021, 13:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
receiver:

Jak masz skonfigurowany mikser w aparaturze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 sty 2021, 13:37 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
Mixer:

tak jak teraz czy cos jeszcze zmienic ?


mixer 2.jpg
mixer 2.jpg [ 156.51 KiB | Przeglądany 308 razy ]


Ostatnio zmieniony piątek 22 sty 2021, 14:25 przez kaczor3752, łącznie zmieniany 2 razy
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 sty 2021, 13:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
No niezly balagan tu narobiles...
Brak CH1, Throttle zmiksowane z CH5. Musisz to najpierw uporzadkowac.

EDIT: Jak odpowiadasz to nie rob tego edytujac post (bo nikt tego nie zauwazy) tylko dodajac nowy.

Tak juz lepiej, pamietaj ze kolejnosc kanalow w mikserze i w "Channel map" w BF musi byc zgodna
Przy okazji, jesli do postu dodajesz wiecej niz jedno zdjecie to wklejaj kazde indywidualnie w tekst bo w przeciwnym razie widoczne jest tylko pierwsze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 13:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
Co moze byc powodem ze ruszajac drazkami nie ma reakcji suwakow w BF? Sprzet zbindowany jest na 100%)
Komentarz: a tu mixer w tarnisie
20210124_123556.jpg
20210124_123556.jpg [ 236.28 KiB | Przeglądany 277 razy ]

20210124_123519_(1).jpg
20210124_123519_(1).jpg [ 179.19 KiB | Przeglądany 274 razy ]

20210124_123913_(1).jpg
20210124_123913_(1).jpg [ 282.3 KiB | Przeglądany 274 razy ]

20210124_124041.jpg
20210124_124041.jpg [ 222.06 KiB | Przeglądany 274 razy ]

20210124_123856.jpg
20210124_123856.jpg [ 300.57 KiB | Przeglądany 274 razy ]

20210124_133051_(1).jpg
20210124_133051_(1).jpg [ 252.03 KiB | Przeglądany 274 razy ]


Komentarz: tak to wyglada jezeli chodzi o mapy i mixer na aparaturze

, robilem tez ustawienia jak bylo pokazane w manualu ktory wyslales ale tez zero reakcji
czyli taer1234 i aux12

20210124_124153.jpg
20210124_124153.jpg [ 300.19 KiB | Przeglądany 277 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 17:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
Co moze byc powodem ze ruszajac drazkami nie ma reakcji suwakow w BF? Sprzet zbindowany jest na 100%)

A co nasz w "INPUTS" w aparaturze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 18:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
Inputs:

W ustawieniach aparatury nic nie grzebalem,
Stworzylem nowy model wedlug instrukcji z youtube i zbindowalem z mobula , czyli ustawienia w aparaturze sa ,, seryjne"


20210124_180619_(1).jpg
20210124_180619_(1).jpg [ 139.11 KiB | Przeglądany 261 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 19:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
Stworzylem nowy model wedlug instrukcji z youtube i zbindowalem z mobula , czyli ustawienia w aparaturze sa ,, seryjne"

Czyli jakie konkretnie sa w tej chwili (INPUTS i MIXES)? Oraz pokaz glowny screen z aparatury z podlaczonym odbiornikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 19:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
Inputs i mixes sa dokladnie takie jak na zalaczanych wczesniej screenach.
Tzn screenach co dzisiaj dodalem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 19:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
Inputs i mixes sa dokladnie takie jak na zalaczanych wczesniej screenach.
Tzn screenach co dzisiaj dodalem.

To jak wyglada screen MIXES zalezy od tego co ustawisz w kreatorze, wiec "seryjne" niewiele mowi. Jesli zrobiles konfiguracje modelu od nowa to ja pokaz, unikniemy nieporozumien.

Nadal czekam tez na glowny screen z podlaczonym odbiornikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 19:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
Ok jasna sprawa , a co masz na mysli piszac ,,glowny screen aparatury "? Co konkretnie mam pokazac ? A ustawienia modelu tez konkretnie jakies pokazac czy wszystko po kolei?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
Ok jasna sprawa , a co masz na mysli piszac ,,glowny screen aparatury "?

Mam na mysli ten ekran

Frsky-Taranis-Q-X7-TX-radio-transmitter-11.jpg
Frsky-Taranis-Q-X7-TX-radio-transmitter-11.jpg [ 125.89 KiB | Przeglądany 258 razy ]


kaczor3752 pisze:
Co konkretnie mam pokazac ? A ustawienia modelu tez konkretnie jakies pokazac czy wszystko po kolei?

Wystarczy mi to o czym pisalem czyli INPUTS (to juz pokazales) i MIXES.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 20:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
wiec tak:

20210124_204239_(1).jpg
20210124_204239_(1).jpg [ 217.3 KiB | Przeglądany 241 razy ]

20210124_204311.jpg
20210124_204311.jpg [ 227.84 KiB | Przeglądany 241 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
Z pierwszego obrazka wynika ze nie masz polaczenia miedzy aparatura a odbiornikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 21:05 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2020, 20:54
Posty: 37
Lokalizacja: Lubań
jak robilem screena mobula byla podlaczona przez usb do kompa, teraz podlaczylem baterie do drona, wlaczylem aparature , zielony led zaczal sie palic na zielono , ale na głownym ekranie nic sie nie zmienilo, wygladal tak jak wczesniej co ci wyslalem , zero zmian.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2021, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9042
Lokalizacja: Polska
kaczor3752 pisze:
na głownym ekranie nic sie nie zmienilo, wygladal tak jak wczesniej co ci wyslalem , zero zmian.

Nie opowiadaj tylko pokaz, moze Ci sie wydawac ze nie ma zmian bo nie wiesz gdzie patrzec.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.