ja nie do konca zgodze sie w kwestii e010 (odpowiedz Adriana) kosztowo wyjdzie taniej, to prawda ale wg. mnie lepiej od razu uczyc sie na docelowej aparaturze, a w droniku normalny FC z mozliwoscia konfiguracji: pidy, acro, itp. dlatego skreslam tez Eachine E013 Micro (ten sam problem, gotowiec bez mozliwosci grzebania)
Eachine E010S - tutaj rozmiar jest mikro, a 65 naprawde sa nerwowe i osobiscie wole juz cos od 100 w gore :) natomiast sam kierunek jest dobry. FC na F3, czyli mozna sie nauczyc juz konfiguracji w betafligh/cleanflight i ustawic pod siebie do tego jest wersja frsky = mozna sie uczyc na normalnej aparaturze. najchetniej polecilbym podobne podzespoly, tylko w nieco wiekszym rozmiarze :D ale znam osoby, ktore lataja 65 i chwala sobie, wiec to kwestia preferencji. dla mnie mikruski (60-80mm) sa nieco za male :)
edit: pomyslalem chwile, postanowilem dopisac pare slow - to po prostu wszystko zalezy od portfela,Twoich fantazji i zabawy z latania. Nie wiem czy lepiej od razu uczyc sie na porzadnym radiu i pelnej konfiguracji, czy tez moze wlasnie kupic zabawke, by zobaczyc czy fpv jest ok. Nie jestem purysta, mowiacym, ze tylko jedna droga jest dobra ;) sam przechodzilem przez wiekszosc etapow i wszystkie daly mi zabawe. pare uwag z perspektywy czasu: - uwazam, ze gotowce zabawki fpv (jakies proste radio w komplecie, prosta kamera bez mozliwosci ustawien kata pochylenia i z niskim FOV, (hubsan, eachine, jjrc) BEZ mozliwosci ustawien w BF/CF maja sens, tylko jezeli masz dzieciaki w rodzinie/znajomych ktorym wydasz ta zabawke pozniej. inaczej to stracony $. ani toto sprzedac, ani potem latac ;) - zdecydowanie (wg. mnie) lepiej kupic juz cos w stylu wspomnianego E010S, gdzie mozna pogrzebac w BF, zamienic kamere, nadajnik, itp. i tutaj tez klania sie nieco wiekszy rozmiar drona>>wiekszy udzwig. do tej 65 w sumie nic nie dolozysz bez duzej zmiany charakterystyki lotu. - najfajniej (ale najdrozej) wejsc w bezszczotkowca z pelnym FC, kamera itp... najbardziej rozwojowa platforma :) i w sumie zawsze fajnie wrocic do polatania nimi (gdzie powrot do szczotkowcow, to raczej raz na rok ;) no i mozliwosci tuningu w przyszlosci :P - jesli masz blisko miejscowke do latania i rozmiar nie jest ograniczeniem - dla bardzo zasobnych - mozna od razu isc w drogie duze racery. ale zaloz, ze na poczatku po prostu trzeba iles tam razy kreta zlapac :) na mikro jest zdecydowanie taniej :P
a pytanie o gotowe drony - tak maja sens JESLI wybierzesz dobry/sprawdzony model . poogladaj recenzje, tak widelki 150-250$ mozna znalesc naprawde fajne gotowce o osiagach odpowiadajacych maszynie o 100% drozszej.
_________________ #czasami bez ogonkow flota 75mm-250mm +Mini2 +MavicAir +XK X380 +a moze hexa? RX: QX7, X-Lite, +frsky +eleres +multiprotocol Gogle: FS HD3, DJI FPV+caddx, Skyzone 04X 4x4: A979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx merv, trx pede, trx tmaxx elekt.
|