Polskie Forum FPV
https://rc-fpv.pl/

Kwarce do FF9
https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=487
Strona 1 z 1

Autor:  L_I_S [ piątek 23 kwie 2010, 16:23 ]
Tytuł:  Kwarce do FF9

Witam,

czy do Futaby FF9 musze kupic nowe kwarce Futaby czy moge uzyc tych zakupionych do Graupnera/JR??, ale nie wiem jakiej firmy te Kwarce sa....w modelemax kupowalem pod Graupnera...

Autor:  kefir [ piątek 23 kwie 2010, 16:49 ]
Tytuł: 

Futaba to kwarce futaba

Autor:  L_I_S [ piątek 23 kwie 2010, 20:06 ]
Tytuł: 

no, ale jest sobota, u mnie nie kupie juz kwarcuff, a sprawdzic chcialem tylko jak smiga i dlatego chcialem wsadzic kwarc ten co mam 35MHz.... :)

Autor:  ECO400 [ piątek 23 kwie 2010, 20:36 ]
Tytuł: 

No to wsadź. Nic się nie stanie że to będzie kwarc innej firmy ;-)

Autor:  L_I_S [ piątek 23 kwie 2010, 21:12 ]
Tytuł: 

no nie zdazylem wsadzic, bo mi sie pakiet NiMh rozladowal, a w domu w Polsce nie mam nic czym to bym mogl naladowac....a nie wiem jakie napiecie moge na gniazdko w nadajniku dawac, bo mam jakies prostowniki?! zreszta nie bede kombinowal, bi zepsuje zanim sie zdaze nacieszyc....Jak narazie wizualnie bardzo mi sie podoba,,,te suwaki z boku genialne, menu proste...mam CAMPAcka (14 modeli koles mial zapisanzch :shock: )

Autor:  magneto [ piątek 23 kwie 2010, 22:45 ]
Tytuł: 

skolka dzieniek :-)

Autor:  L_I_S [ sobota 24 kwie 2010, 11:40 ]
Tytuł: 

Panowie, a jakie Liposy ladujecie do T9tki czy taki moze byc

http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=6955

Autor:  Wojtass_nt [ sobota 24 kwie 2010, 12:44 ]
Tytuł: 

Ja używam tego lipolka w mojej TG9 i nie mam nic do zarzucenia :) Trzyma dłuuuugo. Nieporównywalnie dłużej niż nowiutki NiMh 1400 JR'a.

Autor:  kefir [ sobota 24 kwie 2010, 13:14 ]
Tytuł: 

A ja mam taką zwykłą tylko dolutowałem wtyczkę i działa bez problemu
http://www.mockingbirdrc.com/product_in ... ts_id=1314

Autor:  L_I_S [ sobota 24 kwie 2010, 15:29 ]
Tytuł: 

no to ladnie, 68$ za liposa...
no wlasnie co do wtyczki...tam sa 3 piny...2 ida do masy jeden do plusa ??? nie mam tu miernika, bo bym sprawdzil juz dawno...

Autor:  kefir [ sobota 24 kwie 2010, 16:06 ]
Tytuł: 

Dajesz tylko + i -

Autor:  L_I_S [ sobota 24 kwie 2010, 18:32 ]
Tytuł: 

nie wytrzymalem....zestroilem corone z TXem(kwarc graupnera i 7.6V napiecie) polazlem na pole, odpalilem servo test....i serwa zaczely szarpac po 70 krokach, czyli jakos 49m... ale za male napiecie, kwarc nie ten...wiem wiem :)

na dodatek u mnie dzis taka zaj.... pogoda na latanie...zero wiatru, bezchmurnie...a ja nie mam czym latac :evil: no serce sie kraje

EDIT: zamiana MODE w tym nadajniku to naprawde tylko pare sekund :shock:

Autor:  ZiMi [ sobota 24 kwie 2010, 20:17 ]
Tytuł: 

Bateryjka z gotową wtyczką. Wystarcza na 9h zabawy:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7346

L_I_S pisze:
tam sa 3 piny...2 ida do masy jeden do plusa ???

Tak. Środkowy to plus, boczne to masy.

Autor:  L_I_S [ sobota 24 kwie 2010, 20:31 ]
Tytuł: 

kefir pisze:
Dajesz tylko + i -


Cytuj:
Tak. Środkowy to plus, boczne to masy.


Panowie, czy wy macie te same aparatury ? ;-) ;-)

Autor:  ECO400 [ sobota 24 kwie 2010, 20:46 ]
Tytuł: 

Futaba 9CP i 9CHP i 9CAP to niby to samo :-)
ale różnią się wtyczkami jak widać :lol:

edit: literówka

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/