Polskie Forum FPV
https://rc-fpv.pl/

oświedcie mnie Panowie
https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=374
Strona 1 z 4

Autor:  zaan [ czwartek 01 kwie 2010, 16:55 ]
Tytuł:  oświedcie mnie Panowie

zawsze tak mam : utrudniam sobie życie :mrgreen: sprawa sie ma tak jakbym sobie kupił to http://www.helikraft.com/JR/JR/TS-72TW/ ... z+(TS-72TW).html no i to http://cgi.ebay.pl/Corona-RP8D1-8ch-FU- ... 439d3c1048 to o ile sie zorientowałem to ustawiając sobie kanał na tym pierwszym to drugie sie dopasuje i będzie działać ? i jak włoże to do turnigy 9x pomijając konieczność innego zasilania (6V ,choć może ruszy >> Remzibi na tamtym forum ma wątek ) to będe miał wspaniały zasięg w miare nie zakłucany bo Kefiry latają daleko na pólnocy i jeszcze nie przylatując na południe :-P czy ułatwić sobie sprawe i zaopatrzyć sie w 35 Mhz do dalszych lotów z możnością np z rssi a 2,4 zostawić do lotów przy nodze to raz a dwa to jaki to ma właściwie empiryczny zasięg mowa o 72/35 Mhz ?

Autor:  jasiekbrej [ czwartek 01 kwie 2010, 17:06 ]
Tytuł: 

To się nie dopasuje , ponieważ jedno to 35 Mhz , a drugie 72 MHz

Autor:  zaan [ czwartek 01 kwie 2010, 17:16 ]
Tytuł: 

oba są 72 w wypadku RP8D1 jest dostęp do 35 41 i 72 , o prosze w opisach : Frequency:35mhz.and 40mhz and 41mhz and 72mhz, Please tell us the frequency when you purchase it a tu rzeczona aukcja http://cgi.ebay.pl/Corona-RP8D1-Synthes ... 3a58d67eba

Autor:  jasiekbrej [ czwartek 01 kwie 2010, 17:18 ]
Tytuł: 

Przepraszam - nie doczytałem :oops: Jeżeli tak to wszystko w porządku

Autor:  yagi [ czwartek 01 kwie 2010, 17:18 ]
Tytuł: 

he ? bedzie smigac te linki co dales to 72mhz i dobry system
nie na kwarce modul tylko synteza wiec super...
choc ad samego modulu 72mhz niewiem nic jaka moc itd

Autor:  jasiekbrej [ czwartek 01 kwie 2010, 17:38 ]
Tytuł: 

Ale żadnej radykalnej zmiany zasięgu na tym nie uzyskasz. pozdr

Autor:  zaan [ czwartek 01 kwie 2010, 17:43 ]
Tytuł: 

no dobra ale wciąż nie wiem ile jest :roll: nie bierzemy pod uwage żadnych spawarek i tym podobnych tylko seria . Kefir na 2000m w lini prostej poleciał przy użyciu 72 , ktoś czymś sie jeszcze wykarze (powiedzmy udokumentowane ) Wojtas 750 m po ziemi na piechote z 2,4 to co pamiętam , no dalej Panowie

Autor:  marcin.gala [ czwartek 01 kwie 2010, 17:51 ]
Tytuł: 

Jak masz 2.4Ghz to możesz i tak ja to będe robił wkrótce.
http://diydrones.com/profiles/blogs/how ... your-24ghz

Autor:  zaan [ czwartek 01 kwie 2010, 18:00 ]
Tytuł: 

patrz: Cholo na tam tym forum ;-) wiem o takiej opcji ale ja chce znać możliwości poszczególnych częstotliwości bez wspomagaczy

Autor:  yagi [ czwartek 01 kwie 2010, 18:01 ]
Tytuł: 

uwazam ze do pewnego lotu na 1km jest lepsze 35mhz lub 72mhz
niz 2.4ghz, mikrofale maja gorsza przenikliwosc jesli jakas maja ;) niz fale o wiekszej dlugosci
jesli ktos uwaza inaczej prosze mnie oswiecic :oops:

Autor:  kefir [ czwartek 01 kwie 2010, 20:48 ]
Tytuł: 

Tak jest panowie nie ma co ukrywać 72 jest si a 2,4 słabo no chyba że mamy fajną futabe
A tak poza tym w przyszłym tygodniu będę miał 40 wiec zobaczymy jak będzie

Autor:  zaan [ czwartek 01 kwie 2010, 20:58 ]
Tytuł: 

rzekłbym jesteś nienasycony ........ ale to dobrze dla nas :mrgreen:

Autor:  yagi [ czwartek 01 kwie 2010, 21:00 ]
Tytuł: 

kefir - betatester rc-fpv ;-) :-D

Autor:  kefir [ czwartek 01 kwie 2010, 21:00 ]
Tytuł: 

powiem wam że gdyby nie to ostrzeżenie to dalej starałbym sie wyżej polecieć a zasięgu jak widzieliście miałem w nadmiarze :)

Autor:  yagi [ czwartek 01 kwie 2010, 21:01 ]
Tytuł: 

to zmien lokalizacje :D 8-)

Strona 1 z 4 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/