Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 11 kwie 2021, 20:27

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 19 cze 2011, 23:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2010, 01:34
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Bry,
Wprowadzając pewne modyfikacje do mojej apki - Flysky (to samo co Turnygy 9x) uszkodziłem taśemkę od wyświetlacza.
Gdzieś czytałem, że można takie zdobyć ale przegrzebałem net przedzierając się przez schematy których nie do końca rozumiem i niestety nie wiem nadal - czy jest możliwe dokupienie samego wyświetlacza albo może ktoś wie kto/gdzie mogą mi to naprawić?
Próbowałem nawet napisać maila do HobbyKinga ale niestety nic nie pomogli :/

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 19 cze 2011, 23:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2321
Lokalizacja: Chorzów
Wiesz co, niestety dużo ludzi ma problem z tym ,więc powiem Ci niestety nigdzie nie zakupisz samego wyświetlacza.

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 19 cze 2011, 23:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2010, 01:34
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Hmm, a może istnieje możliwość naprawy tego? przerwały się ze 4 ścieżki prawie przy wyświetlaczu :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 20 cze 2011, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Taśmę to ci ktoś przelutuje, zwróć się go kogoś kto ma sprzęt do takiego lutowania to si wstawi nową.

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 cze 2011, 18:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 14:24
Posty: 1596
Lokalizacja: podkarpackie
Cytuj:
Taśmę to ci ktoś przelutuje, zwróć się go kogoś kto ma sprzęt do takiego lutowania to si wstawi nową


A to jest cześć zamienna? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Tyle że ja w gsm siedzę a nie w chińskich nadajnikach wiec może się mylę.

Krusz daj fotke tego co zepsułeś bo przecież nie każdy ma taki nadajnik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 cze 2011, 20:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lis 2010, 20:46
Posty: 371
Lokalizacja: Rzeszów
Chyba to ten http://www.made-in-china.com/showroom/j ... -16A-.html

ew. ten http://www.newhavendisplay.com/index.ph ... cts_id=665


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 28 cze 2011, 12:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2010, 01:34
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Wygląda dośc podobnie do tego:
http://www.made-in-china.com/showroom/j ... -16A-.html

Jednak taśemka ma minimalnie inny kształt - jest węższa za wtyczką.
Przerwane zostały około 4 ścieżki z jednej strony
Z tego co się orientowałem naprawa jest raczej niemożliwa :-/
Napewno nie można jej wymienić.

Chyba czeka mnie zakup nowej :-(

EDIT: zdjęcie z sieci:
http://gruvin9x.googlecode.com/svn/wiki ... cd-ref.jpg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 28 cze 2011, 15:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lis 2010, 20:46
Posty: 371
Lokalizacja: Rzeszów
http://www.made-in-china.com/showroom/j ... -16A-.html

ta jest 30 pinowa wiec powinna pasować, trzeba by tylko zapytać czy można kupić 1 szt.
Co do naprawy to jak masz kupować nową to warto spróbować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 lip 2011, 20:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2010, 01:34
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Generalnie wszystko wskazuje na to, że sam wyświetlacz niestety jest nie do dostania :(

Jest jednak rozwiązanie które pozwoli do pewnego stopnia funkcjonować bez niego :)
Otóż trzeba wgać nowy soft do apki - er9x konkretnie.
Wszystko można ustawić z kompa - programem eePe zaprojektowanym właśnie do tego softu - świetna sprawa :) no a jak już ustawimy to wgrywamy i od bidy działa...

Swoją drogą - możliwości jakie daje ten soft są nieograniczone praktycznie :shock: Mam go w drugiej apce i można nawet wyświetlać dane telemetryczne z FrSky-a :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 lip 2011, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 gru 2010, 15:41
Posty: 333
Lokalizacja: Tłuszcz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.