Polskie Forum FPV
https://rc-fpv.pl/

potrzebny RX 35Mhz z podwójną przemianą, fail-safe i RSSI
https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=338
Strona 1 z 1

Autor:  Rurek [ piątek 26 mar 2010, 14:07 ]
Tytuł:  potrzebny RX 35Mhz z podwójną przemianą, fail-safe i RSSI

Witam, co byście polecili do mojego TX Hitec Flash 5x ? Potrzebuję min 5 kanałów i reszta jak w temacie...hitec robi Takiego RX'a ale czy można z niego wyciągnąć RSSI ? W ogóle trudno mi napotkać w opisach jak jest z fail-safe w różnych produktach...Może jakąś Coronę przytulić?

Autor:  Wojtass_nt [ piątek 26 mar 2010, 14:14 ]
Tytuł: 

O rany jaka cena tego odbiornika :shock:

Że też jeszcze ktoś kupuje takie drogie :D

Autor:  Rurek [ piątek 26 mar 2010, 14:34 ]
Tytuł: 

dałem tylko przykład bo np. ten sprzęt koszci wiele mniej ;-) ale nie jest łatwo tam się wbić z RSSI...szczególnie jak się nie ma doświadczenia w SMD....:-( A czy ta korona ma fail-safe?

Edicao: hmm znalazłem że ma failsafe'a ale zrobienie tego RSSI to dla mnie mur berliński....

Autor:  kefir [ piątek 26 mar 2010, 14:44 ]
Tytuł: 

Tak ma poszukaj tez hiteck 08 ponoc ma niezłe osiągi

Autor:  Rurek [ piątek 26 mar 2010, 14:58 ]
Tytuł: 

kefir pisze:
Tak ma poszukaj tez hiteck 08 ponoc ma niezłe osiągi


O TYM RXsie myślałeś Kefirze? RSSI jest i troszkę łatwiej się wlutować..ale czy ma fail'a bo nie mogę nigdzie dorwać pełnej specyfikacji albo manuala....

Autor:  Verid [ piątek 26 mar 2010, 16:11 ]
Tytuł: 

Zrobienie RSSI w RP6D1 i w RP8D1 to pan Pikuś. Wystarczy lutowniczka małej mocy i średnio zręczna osoba sobie z tym poradzi.
Corona ogólnie jest niezła (ma syntezę częstotliwości i failsafe) ale:
-czuła na "bicie". Kefirowa ześwirowała po krecie w wykonaniu EG i doprowadziła do kilku następnych
-zdarzają się wadliwe egzemplarze. Moja nowiutka RP8D1 potrafiła włączyć failsafe w odległości niecałych 100m. Z poprzednimi dwoma nie miałem problemu.....

Autor:  ZiMi [ piątek 26 mar 2010, 16:23 ]
Tytuł: 

A ja na swoich dwóch RP8D1 robiłem po 3km.
Hitec HFD 08 RO też sobie chwalę ale nie pozwalał latać tak daleko i nie ma failsafe'u.

Autor:  Rurek [ piątek 26 mar 2010, 17:07 ]
Tytuł: 

No to robi się jasność pomału....grunt to trafić na dobrze zestrojoną koronę....
Verid: Pan Pikuś nadużywa C2H5 i tak dalej ;-) i już łapki nie te...poza tym we szkole na praktykach w wiodących zakładach spod szyldu unitra :-) jakem był jakie 22 lata temu to o SMD czytało się tylko w zachodnich świerszczykach....więc podchodzę do tematu jak do jeża...
Jakieś jeszcze propozycje co do RXa innej znanej światowej marki? Czy pozostać przy temacie taniej korony?
Swoją drogą szkoda że znak "unitra" chyba poszedł w zapomnienie....a może ktoś wykupił prawa do marki i znaku....i np. będzie trzepał najlepsze aparatury do FPV na świecie :-0 :-) :-)

Autor:  Verid [ piątek 26 mar 2010, 21:45 ]
Tytuł: 

Rurek - i to jest właśnie piękne w Coronie. Nie musisz lutować SMD. Popatrz tu:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... eb13d0b46e

Po rozcięciu koszulki termokurczliwej musisz delikatnie podważyć ten szary element znajdujący się nad widocznym na zdjęciu scalaczkiem. Na scalaczku masz drucik. Dolutowujesz do tego opornik i gotowe - RSSI wyprowadzone. Możesz do tego dolutować dwa goldpiny (jeden do oporniczka a drugi do masy Corony) i masz ładne wyprowadzenie gotowe do połączenia z posiadanym OSD.

Autor:  Rurek [ sobota 27 mar 2010, 01:44 ]
Tytuł: 

Ha, no widzisz ! Ja to od wczoraj oglądam i czytam i nie skapowałem że ten drucik to tam już jest na chama tak ;-) Byłem przekonany że tego drucika to trza samemu do nóżek lutować scalaka tego ledwo widocznego :-) No to raczej jest z górki....byle trafić w odpowiedni sort jak się małe chińskie rączki bardziej starały niż mniej i odpowiednio to zestroiły kitajce jedne....

Autor:  kefir [ sobota 27 mar 2010, 08:28 ]
Tytuł: 

Przyklej sobie najpierw ten drucik albo dobrze trzymaj mi za pierwszym razem się odlutował i miałem trochę problem z dolutowaniem :)
A najlepiej polutuj najpierw cieniutki drucik a dopiero do niego opornik

Autor:  smootny [ poniedziałek 03 maja 2010, 18:00 ]
Tytuł: 

kefir pisze:
...... polutuj najpierw cieniutki drucik a dopiero do niego opornik


Jaki dokładnie opornik ma tam się znaleźć ??

Autor:  kefir [ poniedziałek 03 maja 2010, 18:26 ]
Tytuł: 

10k

Autor:  smootny [ poniedziałek 03 maja 2010, 19:01 ]
Tytuł: 

kefir pisze:
10k


:mrgreen: dziękuję.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/