Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 24 lut 2021, 18:36

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 27 mar 2010, 01:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2837
Lokalizacja: ...
Tak sobie szperałem po necie i natknąłem się na coś takiego.
http://www.freeantennas.com/projects/te ... index.html
Czy to zadziała i jeżeli tak to w tym przypadku radio powinienem kierować cały czas w kierunku modelu czy nie?

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 02:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12805
Lokalizacja: Mikoszewo
Przemas mi to pokazywał. Podobno działa. Tak, musisz tym kierować w model albo latać temu czemuś "przed nosem". Po prostu robisz z bacika antenę kierunkową...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 08:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Ja to zrobiłem przemasowi tyle że specjalnie to my tego nie sprawdziliśmy jedyne to gdzieś czytałem na rcgroups że facet uzyskał większy zasięg o 1km na aparaturze dx7


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 09:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
chyba żeby latać dookoła pewniej to coś takiego
Obrazek
http://hiperlink.pl/Antena-dookolna-omn ... 15%29.aspx
jak masz apke/moduł z gniazdem antenowym rp/sma, kupiłem sprawdzę co zmienia w stosunku do 3dbi orginalu w Coronie 2.4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 10:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Ale wtyczki nie sprawdziles. Ta antena ma RP-SMA, Ty masz w coronie SMA.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 10:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
yagi pisze:
chyba żeby latać dookoła pewniej to coś takiego


tylko wez pod uwage, ze ta antena na pewnie wiazke o szerokosci okolo 10 stopni czyli przy jej pionowym ustawieniu za wysoko latac nie mozesz ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 10:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
diem pisze:
Ale wtyczki nie sprawdziles. Ta antena ma RP-SMA, Ty masz w coronie SMA.


ale mozna dokupic przejsciowke za pare zlotych (lub malostratna za dwa razy wiecej)

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 11:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
L_I_S pisze:
ale mozna dokupic przejsciowke za pare zlotych (lub malostratna za dwa razy wiecej)


Podaj linka, szukalem i nigdzie nie umialem znalesc a by sie przydalo....

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
diem pisze:
L_I_S pisze:
ale mozna dokupic przejsciowke za pare zlotych (lub malostratna za dwa razy wiecej)


Podaj linka, szukalem i nigdzie nie umialem znalesc a by sie przydalo....


oj nie wiem czy ten sklep na Polske wysyla, bo ja kupowalem w reichelt.de, jak zreszta wiekszosc elektroniki.....

tak na szybko link adaptery sma

ja kupilem u nich chyba dwa czy trzy rozne, bo nie wiedzialem ktory podejdzie no i uzywam nonstop bez problemow. Wolalem tak anizeli przerabiac koncowke anteny, bo te anteny czasami na routerach uzywam a tam z kolei bez adaptera pasuje.

EDIT: poza Szwabolandie musisz miec minimum na 150jewro zakupy i wysla, a na Szwabolandie minimum 10€. W razie czego, jakby czegos takiego nie bylo w Polsce(choc zapewne jest) to sluze pomoca w zamowieniu.

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Ostatnio zmieniony sobota 27 mar 2010, 11:32 przez L_I_S, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 11:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Dokładnie ta jest potrzebna:

http://www.reichelt.de/?;ACTION=3;LA=44 ... ced09c9d90

Poszukam jeszcze, dawno nie szukalem, wiem ze deficyt na te przejsciowki niesamowity. Przy okazji przejsciowka do ktorej dalem linka w pelni rozwiazuje problem malo dostepnych anten z koncowkami sma.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 09:48
Posty: 902
Lokalizacja: Zgorzelec, Monachium
jak nie znajdziesz w Polsce, to mozemy tu zamowic. Ja popatrze, moze i ja cos bym akurat od nich potrzebowal, to bedziesz mial juz o polowe mniej za przesylke (normalna 5,60€, a za pobraniem 8,06€).

Ogolnie co do sklepu, do maja spory i przejrzysty (lepiej niz w AVT )asortyment, ale naprzyklad drobnica typu oporniki, kondensatory drozsze niz w AVT. Czesto zdarzylo mi sie, ze znalazlem u nich cos, czego bezskutecznie w AVT szukalem.

_________________
Pozdrawiam


"If flying were the language of man, soaring would be it's poetry"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12805
Lokalizacja: Mikoszewo
Zaraz, zaraz - ja coś takiego kupiłem jakiś czas temu na ebayu od chińczyka..... zaraz poszukam...

EDIT:

http://cgi.ebay.com/SMA-male-PLUG-to-RP ... 3efc95adc1

Takie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 14:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
no niewiem czy rp czy sma wiem ze pasuje :) to samo co DLINK TPLINK i inne i kazde antenki do accesów pasuja i ta rowniez... ;)
10 nie 10 moze i nawet 15 ;)...to jako alternatywa do stnd. 3dbi co sa w kompletach np. z modulem, nie na statyw tylko do apki
mysle ze bedzie dzialac lepiej, moze nie dalej ale na ta odleglosc co co mialem na 3dbi bede mial na tej 12dbi pewniejsza...wyjdzie w praniu :roll:

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 14:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Pasowac pasuje, tylko ze w tej chwili masz w obydwu dziurki, w jednej powien byc bolec.

Mozesz spalic sobie moduł... badz stracic zasieg po 3 metrach.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 mar 2010, 14:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
no wlasnie nie :) bolec ma na module :) dziurke w antenie :P :shock:

_________________
"Bóg musi byc chinczykiem , on stworzyl wszystko"
pass: qwerty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: sajgon i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.