Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 19 cze 2021, 18:49

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 26 kwie 2011, 09:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 sie 2010, 09:50
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa/Bemowo
Znalazlem ( mam nadzieje ) wreszcie sygnal rssi w swojej futabie r148DF. Niestety nie jestem do konca pewien czy to jest to czego szukalem. Przy wlaczonym nadajniku napiecie jest 0.8V przy wylaczonym 0V. Niestety nie maleje to to nawet jak mam zlozona antene i 3 pietra wyzej od odbiornika Zasieg jest, serwa nie trzepoczą... Natomiast jak jestem przy odbiorniku z rozlozona antena w nadajniku to napiecie jest 3,2V... ale gdy sie oddale o chociaz 2 metry to juz jest z powrotem 0.8V i tak sie trzyma... Domyslam sie ze powinno zmalec jak nadajnik ze schowana antena jest na 3 pietrze domku a odbiornik na parterze... :?Dodam jeszcze ze dolutowalem ok metr anteny do juz istniejacej w odbiorniku. Ma treraz ok 190 cm, 30 cm wiecej niz 1/4 dlugosci fali 50 mHz...Nie wiem czy to ma sens ta dluzsza antena.

_________________
Silent cockpit...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 kwie 2011, 10:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 15 lut 2011, 00:55
Posty: 876
Lokalizacja: Białystok
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1232863
podobno 7 pin scalaka... w tym przypadku schowany za innymi elementami wiec trzeba kombinować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 kwie 2011, 11:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 sie 2010, 09:50
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa/Bemowo
No juz wlasnie to obczailem, ale niestety nie bede rozlutowywal plytki a inaczej sie tam nie dostane. Wzialem wiec woltomierz uziemilem czarny a czerwonym dawaj po wszystkim co sie da i wyglada podejrzanie ;) Tak znalazlem przelotke przygotowana pod cuś co to daje takie roznice napiec przy wlaczonej i wylaczonej aparaturze. Stad moje podejrzenie ze moze to byc RSSI.

zdjecie

Martwi mnie tylko spadek napiecia do 0V przy wylaczonym nadajniku. Chyba powinno byc cos minimalnie powyzej. No i 0.8V czy jest nadajnik metr od odbiornika czy na 3 pietrze w domku... :roll: Nie wierze zeby sygnal byl az tak dobry...chociaz zasieg jest bez problemu

_________________
Silent cockpit...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 kwie 2011, 06:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Wiesz co miałem zrobione wyjście w takiej fitabie tyle że 72mhz ale to nie zienia chyba
Tyle że sprzedałem ją mikun i to jego spytaj gdzie jest podłączony kabeleek rssi i powiem że działał dobrze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.