Polskie Forum FPV
https://rc-fpv.pl/

aparatura
https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=260
Strona 1 z 7

Autor:  zaan [ niedziela 14 mar 2010, 12:30 ]
Tytuł:  aparatura

Zaczynam sie poważnie zastanawiać czy dobrze zrobiłem że sprzedałem DX6i , i co teraz ? Nie mam narazie żadnej , tej aparatury z HK ( HK-T6A) narazie nie ma, może i dobrze bo ogarneły mnie wątpliwości po filmie Kefira z Zagi :shock: pchać sie na 72 Mhz ( http://www.allegro.pl/item955726981_apa ... 5_mhz.html ) zostać na 2,4 , ja oszaleje :!: Koledzy ja wiem że to przypomina dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi ale na razie czy coś o tej z allegro możecie rzec? Wiem że popadam w skrajności jednak inaczej nie znajde właściwego rozwiązania zabrałem sie za googlowanie i znalazłem teraz to http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=3247 w tych apraturach wymienia sie moduły ?

Autor:  meteor [ niedziela 14 mar 2010, 12:44 ]
Tytuł: 

W 75Mhz się nie pchaj, nie ma do tego odbiorników. Jeśli już to 72Mhz tak jak Kefir.

Autor:  diem [ niedziela 14 mar 2010, 12:49 ]
Tytuł: 

Zaan na podstawie jednego filmu nie kupuje sie sprzetu. Chcesz pewniaka - kup futabe fasst.

Autor:  zaan [ niedziela 14 mar 2010, 13:01 ]
Tytuł: 

Diem ale ja lubie wierzyć , to takie przyjemne , tanio i działa.... :lol: o ile przeglądając fora doczytałem to ty masz fasst może jakieś słowo o niej tylko jej nie chwal krytykuj prosze :mrgreen: . Meteor to cenna uwaga więc tu sobie odpuszcze ,czy gdzieś w Polsce dostępne są takowe na 72?

Autor:  meteor [ niedziela 14 mar 2010, 13:16 ]
Tytuł: 

Nie, ale w hobbycity są, jakbyś miał problemy z zamówieniem to mów ;) Kolega ma do sprzedania kilka standardowych odbiorników na 72Mhz ale są raczej duuże.

Autor:  Wojtass_nt [ niedziela 14 mar 2010, 13:40 ]
Tytuł: 

diem pisze:
Zaan na podstawie jednego filmu nie kupuje sie sprzetu. Chcesz pewniaka - kup futabe fasst.



Tak rewelacja po prostu. A najtańszy 7 kanałowy odbiornik do futaby fasst 2.4 zaledwie 95$...
Serdecznie dziękuję za odbiornik warty tyle co połowa radia.

To moje zdanie.

Autor:  zaan [ niedziela 14 mar 2010, 13:54 ]
Tytuł: 

http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=3855 vs http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2696 vs http://www.allegro.pl/item948435617_odb ... ch_rx.html i co dalej ? Wojtass_nt a ty czym sterujesz?

Autor:  Wojtass_nt [ niedziela 14 mar 2010, 13:58 ]
Tytuł: 

Ja 2.4 Turnigy 9X (8 kanałów na PPM) z modułem ASSAN. Na razie na ziemi testowałem zasięg - 750m, dalej brakło miejsca :). Więcej testów w lecie jak będzie można śmigać autem po lotnisku.

Autor:  meteor [ niedziela 14 mar 2010, 14:00 ]
Tytuł: 

A ja mam JR X-3810 z modułem FlySky( to samo co Hobbyking) i właśnie te odbiorniki po 12$ na 2,4Ghz. Na ziemi 1km i brakło miejsca :mrgreen:

Autor:  zaan [ niedziela 14 mar 2010, 14:18 ]
Tytuł: 

no to co jednak HK? i low cost

Autor:  Wojtass_nt [ niedziela 14 mar 2010, 14:21 ]
Tytuł: 

zaan pisze:
no to co jednak HK? i low cost


Zaleta Turnigy 9X jest to, że możesz do niej wsadzić również moduł 35 mHz :)

Autor:  yagi [ niedziela 14 mar 2010, 14:28 ]
Tytuł: 

a skad i jaki modol 35mhz do Turnigy ? :)

Autor:  kefir [ niedziela 14 mar 2010, 14:37 ]
Tytuł: 

Panowie nie mówcie mi o tym że nie idzie zakłócić 2,4 fasst
verid może wam potwierdzić że tak
Wczoraj kolega przywiuzł na pole nowego Caleba piękny model uzbrajając go zauważyliśmy że lotki raz działają raz nie odbiornik się wylogowywał nie wiedzieliśmy co się dzieje ale jedynie to verid miał włączony nadajnik video na 2,4GHz 700mW w momencie gdy wyłączył było ok no i oczywiście na odwrót verid miał zakłócone video
Żeby nie było że kolega z Caleba miał wsadzony system monitorujący EAGLE czy coś takiego i dzisiaj jak się spotkaliśmy powiedział że miał 8 zapisów zakłócenia odbiornika
A jego sprzęt raczej dobry bo to FUTABA T-14 MZ http://www.rcskorpion.pl/product_info.p ... ts_id=6379
Veridku żebyś nie myślał że coś do ciebie :) tak po prostu czasami bywa :)

Autor:  Wojtass_nt [ niedziela 14 mar 2010, 14:37 ]
Tytuł: 

yagi pisze:
a skad i jaki modol 35mhz do Turnigy ? :)


Ze sklepu? :D
JR, Corona i wszystko co pasuje do JR będzie pasować do Tgy X9.

Autor:  mifau [ niedziela 14 mar 2010, 14:41 ]
Tytuł: 

Przy wyborze aparatury warto sie rowniez kierowac jej przeznaczeniem...
Jesli kiedys przyjdzie Ci do glowy mozliwosc podlaczenia np HeadTrackera.... wtedy futaba (i te standardy....czyli hitec,eky...) to chyba najbardziej oczywisty wybor.

Strona 1 z 7 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/