Polskie Forum FPV
https://rc-fpv.pl/

aparatura
https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=260
Strona 7 z 7

Autor:  Rurek [ piątek 28 maja 2010, 22:38 ]
Tytuł: 

Wojtass_nt pisze:
A ja mam problem bo nie wiem jak ustawić klapolotki które mam na 1 i 6 kanale...
Jaka opcja za to odpowiada?
Próbowałem już chyba wszystkiego i nic.


32 strona dla ACRO albo 53 strona dla GLID w instrukcji ze znanej strony ;-)

Autor:  Rurek [ środa 02 cze 2010, 18:31 ]
Tytuł: 

yagi pisze:
Rurek pisze:
zapewne brak antenki na 35Mhz...

t9x ma antene na 35mhz...
wiec OCB...?
Rurek pisze:
ten zestaw FlySky
a ten link mi nie działa...


wrócę do tematu bo jakoś nie odpisałeś kto tu błądzi z tą antenką....
dziś HK wrzuciło fotkę która rozwiewa wątpliwości:
Obrazek
tak więc potwierdza się to co wykombinowałem że przechodzą ostatecznie na native 2,4GHz.

Autor:  marceli [ środa 02 cze 2010, 20:12 ]
Tytuł: 

No ciekawe. A odbiornik można dokupić do tego?

Autor:  Rurek [ środa 02 cze 2010, 20:18 ]
Tytuł: 

oj Marceli nie śledzisz wątku w ogóle :-)
jest teraz komplet za $60 czyli apka, moduł TX i odbiornik,
tutaj

Autor:  marceli [ środa 02 cze 2010, 22:27 ]
Tytuł: 

Troszkę tam jednak czytam.
No to przeredaguję pytanie - czy można dokupić drugi odbiornik? O to mi chodziło ;)

Autor:  Rurek [ środa 02 cze 2010, 22:59 ]
Tytuł: 

a to jest dobre pytanie, warto je zadać chinolom.

Autor:  meteor [ środa 02 cze 2010, 23:09 ]
Tytuł: 

Te nowe odbiorniki Hobbykinga na 2,4G na 99% będą działały. Ten nadajnik wyszedł po tym jak FlySky też wypuścił nowy z nowym modułem :lol:

Autor:  Rurek [ wtorek 15 cze 2010, 13:11 ]
Tytuł: 

Świeżutka cieplutka, dojechała :lol: ta ze zdjęcia parę postów wyżej.
antena 2,4G na stałe (na śrubkę) ale co ciekawe - nie da się bezstresowo odczepić modułu 2,4 bo... wychodzi z niego przewód który znika w gąszczu aparatury...nie badałem jeszcze co to jest ale prawdopodobnie sygnał w.cz....
Tak więc jeżeli chce się do niej wpiąć moduł 35MHz to robi się kłopot.
Mój plan od początku był inny bo chcę moduł wywalić na maszt z anteną, zasilić własnym stałym napięciem i podać do tego ustrojstwa sygnał PPM po kablu trenerskim z aparatury więc mnie nie boli te rozwiązanie choć trzeba przyznać że apka traci na uniwersalności wskutek amputacji anteny 35 i tego śmiesznego patentu z kabelkiem z modułu 2,4 który nie daje szansy wpiąć nic innego (no ale co tu innego wpinać skoro nie ma anteny na 35 ?)

Edicao: śmiszne te Chinole - dają fajną apkę ale nic poza tym. W pudełku nadajnik, odbiornik , kabelek do bindowania oraz koszyczek na 8x R6 i nic poza tym...oszczędzają lasy i ni skrawka papieru do tego nie ma.

Autor:  Rurek [ środa 16 cze 2010, 00:02 ]
Tytuł: 

marceli pisze:
Troszkę tam jednak czytam.
No to przeredaguję pytanie - czy można dokupić drugi odbiornik? O to mi chodziło ;)


Wychodząc naprzeciw Twoich potrzeb chińczyki mają taką propozycję ...telepatia czy co...

Autor:  diem [ środa 16 cze 2010, 00:05 ]
Tytuł: 

Za niedługo bedzie trzeba kupic pudelko a sprzęt dorzucą gratis... :o Ceny swietne :)

Autor:  marceli [ środa 16 cze 2010, 06:35 ]
Tytuł: 

Myślę Diem że do czasu. Coraz częściej słychać o strajkach w chinach. No cóż, nawet żółtek dochodzi do wniosku że nie mam ochoty całe życie tyrać za miskę ryżu :D

Odbiorniczek bomba, szkoda że od razu na backorder ;)

Autor:  yagi [ środa 16 cze 2010, 08:35 ]
Tytuł: 

niema tam chyba wymiarów ale wygląda jak stnd od FS...czyli ciężki i wielki i bez satelitki na focie...i komplecie

Autor:  Rurek [ piątek 18 cze 2010, 12:00 ]
Tytuł:  ANATOMIA!!!

wziąłem aparat zorka pięć i zrobiłem kilka zdjęć...

Załączniki:
Komentarz: na początek koszyczek badziewny...przede wszystkim sztywne i na oko kruche przewody
DSCN0022.JPG
DSCN0022.JPG [ 79.44 KiB | Przeglądany 1261 razy ]
Komentarz: moduł od wewnątrz z kabelkiem w.cz....
DSCN0021.JPG
DSCN0021.JPG [ 140.37 KiB | Przeglądany 1266 razy ]
Komentarz: na tych 4rech fotkach widać na czym polega zrobienie z tej aparatury "native 2,4GHz" czyli z modułu idzie kabelek z sygnałem w.cz. do anteny...
Wszystko na stałe wkklejone łącznie z anteną 2,4...bez przeróbek nie ma już możliwości używania moduł

DSCN0020.JPG
DSCN0020.JPG [ 150.46 KiB | Przeglądany 1262 razy ]
DSCN0019.JPG
DSCN0019.JPG [ 111.64 KiB | Przeglądany 1260 razy ]
DSCN0018.JPG
DSCN0018.JPG [ 214.41 KiB | Przeglądany 1265 razy ]
DSCN0017.JPG
DSCN0017.JPG [ 183.01 KiB | Przeglądany 1264 razy ]
Komentarz: zamiana MODE trwa chwilkę , może 30 sekund ;-) ja kupiłem MODE1 i zamieniłem na MODE2, dwie śrubki, przełożenie blaszki "zębatkowej" od gazu na drugi moduł drągów a także przełożenie sprężynki i dźwigienki od niej z kolei na moduł który poprzedn
DSCN0016.JPG
DSCN0016.JPG [ 230.94 KiB | Przeglądany 1265 razy ]
Komentarz: rozkręca się szybko i bezproblemowo
DSCN0015.JPG
DSCN0015.JPG [ 200.1 KiB | Przeglądany 1265 razy ]

Strona 7 z 7 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/