Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 06 mar 2021, 02:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
diem pisze:
Oczywiscie ja ta niska moc chce do latania kolo nogi .


Eee :oops: To tak jakbyś chciał z armaty do mrówki strzelać. Wydaje mi się ,że jakaś najtańsza futaba sprostała by Twoim założeniom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 12:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 14:41
Posty: 139
Lokalizacja: KRAKÓW
jasiekbrej pisze:
diem pisze:
Oczywiscie ja ta niska moc chce do latania kolo nogi .


Eee :oops: To tak jakbyś chciał z armaty do mrówki strzelać. Wydaje mi się ,że jakaś najtańsza futaba sprostała by Twoim założeniom.


Nie do konca. Taka futaba dziala super jak nie ma po drodze zadnej przeszkody.
Wystarczy mala goreczka i przy malej odleglosci nadajnik-model tracimy kontrole.
Tutaj LRS radzi sobie lepiej. Lukasz "From_heaven" doswiadczal tego kilkukrotnie ze
swoja Futaba.

_________________
pzdr.
simono


Ostatnio zmieniony poniedziałek 15 mar 2010, 12:37 przez simono, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
simono pisze:
No racja skoro podpiecie zewnetrznej anteny niweluje problem :)


Podpięcie zewnętrznej anteny umożliwia odsunięcie jej od pozostałej elektroniki.
Efektem" ubocznym" takiego działania jest eliminacja zakłóceń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 12:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
simono pisze:

Nie do konca. Taka futaba dziala super jak nie ma po drodze zadnej przeszkody.
Wystarczy mala goreczka i przy malej odleglosci nadajnik-model tracimy kontrole.
Tutaj LRS radzi sobie lepiej.


O przepraszam. :oops: Wydawało mi się że latanie koło nogi to jest właśnie takie
gdzie po drodze nie ma żadnych przeszkód i odległość nie przekracza tych kilkuset metrów.Sorry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 12:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Ja mam 6 regulatorow na pokladzie, prądy mogą siegac 100A w peaku, teren zurbanizowany, pelno 2.4ghz w miejscach gdzie chce latac. Futaba jest fajna ale... musze miec 100% pewnosci ze zadna antena wifi mnie nie zakloci, ze gdy polece "za róg" to dalej bede mial sygnal. Zobaczymy jak to bedzie, najprawdopodobniej w przyszlym miesiacu zamowie. Zwlekam by poznac cene intermisionrc no i w tej chwili testow Simono :D

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
diem pisze:
Ja mam 6 regulatorow na pokladzie, prądy mogą siegac 100A w peaku, teren zurbanizowany, pelno 2.4ghz w miejscach gdzie chce latac. Futaba jest fajna ale... musze miec 100% pewnosci :D


Zaczynam "kumać" Ale musisz wiedzieć o tym, że osiągnięcie 100% pewności to tak jak
osiągnięcie 100% spirytusu :mrgreen: raczej nie możliwe. Natomiast obniżenie mocy w linku Thomasa to powinna być sprawa prosta. Zrobić na odwrót to by było trochę trudniej. Pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Inaczej: 100% pewnosci ze zrobilo sie wszystko co bylo mozliwe w kierunku bezpieczenstwa :)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
diem pisze:
Inaczej: 100% pewnosci ze zrobilo sie wszystko co bylo mozliwe w kierunku bezpieczenstwa :)


dla 100% pewnosci to bym mocy raczej nie obnizal ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
oooo holo :-D wyjąleś mi to z ust.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Loty w okregu 300m. Na 100mW 433mhz nie ma szans by cokolwiek sie stalo, nie popadajmy w skrajnosc :) To tylko 7dbm roznicy.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 13:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
diem pisze:
Loty w okregu 300m. Na 100mW 433mhz nie ma szans by cokolwiek sie stalo, nie popadajmy w skrajnosc :) To tylko 7dbm roznicy.


e tam nie ma szans. pan z domku obok zapoda wzmacniacz do kontrolera bramy garazowej bo lubi otwierac jak jest 2km od domu i moze byc po zabawie :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 14:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
No wiadomo, choc ten alarm nie nadaje przez minute :D W kazdym badz razie... zobaczymy, czekam na testy Simono :)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 14:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:10
Posty: 1740
Lokalizacja: Sopot
diem pisze:
choc ten alarm nie nadaje przez minute :D

A skad wiesz? Nie znasz przeciez tego pana od bramy :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 17 mar 2010, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
dobra nie będe zakładał kolejnego wątku . padło na Turnigy 9X z (narazie) coroną 2,4 . Nadajnik CT8J odbiornik CR8D , no i tu mam zgryz :shock: przypisywanie jednego do drugiego przeczytałem potwierdziłem na googlach , ale cholera gdzie w odbiorniku jest góra a gdzie dół :evil: to jest gdzie przychodzi masa(brązowy kabelek) :?: to raz a dwa kanały są oznaczone od 1do 8 no i gdzie sie tu z silnikiem czyli gazem wpiąć ??? reszte znajde metodą prób i błędów raptem to lotki z klapami ster kierunku i kamera (narazie :mrgreen: ) . Jeśli można prosić o pomoc.......... :roll: :roll: :roll: radio opanuje sądze łatwiej ........ oby bo już natknełem sie na manuala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 17 mar 2010, 22:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 09:41
Posty: 450
Lokalizacja: Pabianice
naklejka z napisami to gora :) sygnalowy na gore :) sygnalowy to bialy lub zolty zreguly :)

wkradl sie blad ;) poprawione
Obrazek


Ostatnio zmieniony środa 17 mar 2010, 22:12 przez yagi, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.