Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 05 mar 2021, 02:29

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
Posty: 983
Lokalizacja: Nowy Targ
A czy do 9X nie da się podpiąć HT?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Diem gdzieś przepadł a dobrze by było żeby powiedział coś potwierdzonego o zasięgu fasst'a bo czytając opis na rcskorpion to wychodzi wielce rewelacyjnie ,aż za ... za futabą przemawia jeszcze możliwość wyciągnięcia RSSI bo to sprawdziłem , Kefir tak bywa ja pocieszam sie tym że latam sam więc tu jest jakiś plus w związku z tym co opisywałeś powyżej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 14:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
zaan pomyśl jak będziesz chciał kupić odbiornik FASST to będzie wtedy SZOK
ale wybór należy do ciebie zresztą tak jak gadaliśmy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 15:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
Diem ma dziś jakieś rozmowy kwalifikacyjne :mrgreen: Zresztą jak wróci to się odezwie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 15:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
http://www.rcskorpion.pl/...roducts_id=3855 vs http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2696 Kefir szok to już przeżyłem jak chciałem kupić drugi odbiornik do DX6i więc jestem już uodporniony ;-) narazie to twoja opcja mnie lekko zbiła z tropu bo jest za wielką wodą . A i jeszcze jedno widzisz narazie prubuje "napuścić na siebie " tu obecnych ,zmusić ich do mówienia żeby obserwując rozwój sytłacji cichcem googlować i w sposób kontrolowany podgrzewać atmosfere :mrgreen: poprostu chce ugotować swoją strawe na waszym ogniu Taki ze mnie zimny drań :-P Kefir ty masz narazie największe ognisko ale mam problem z podejściem do niego (kasa) :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 15:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 18:27
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
teściowie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 15:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 16:50
Posty: 311
Lokalizacja: Wwwawa
zaan pisze:
poprostu chce ugotować swoją strawe na waszym ogniu Taki ze mnie zimny drań :-P


A ja swoją na Twojej :mrgreen:

Mam do sprzedania Turnigy 9X z modułem JR synteza na 35 Mhz. Szczegóły na PW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Zaan nie mam Fassta, mialem. Duuuzo rowniez czytam, widze na czym ludzie lataja, na co sie skarżą a z czym nie maja w ogole problemow. Raczej polecam dzieki spedzeniu dziennie kilku godzin na rcgroups.

Sam mam futabe 9cap. Do tego mam moduly Assana oraz 35mhz. W tej chwili planuje zakup
LRS od Thomasa. Najtanszy 2.4ghz jest lepszy od najfajniejszego 35mhz - jesli chodzi o niezawodnosc. Niestety jedynie fasst posiada spread spectrum, skacze po wszystkich kanalach i nie da sie go zaklocic. Jak udowodnil miedzy innymi From Heaven, nie ma z nim zadnych problemow.

To ze nadajnikiem video 2.4ghz ktos wylaczyl fassa czy inny system to nic nadzwyczajnego, mocą 700mw w promieniu kilku metrow NIC na tej czestotliwosci nie bedzie dzialac poprawnie.


Gdybym mial na dzien dzisiejszy kupowac od nowa wszystko to do latania klasycznego fasst, do FPV jakis LRS. Thomas mi nie pasuje ze wzgledu na duza moc ale... nie ma alternatywy. Jak juz bedzie z intermisionrc to na pewno 2x drozsza.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 21:39 
diem pisze:
Niestety jedynie fasst posiada spread spectrum, skacze po wszystkich kanalach i nie da sie go zaklocic.
Jak udowodnil miedzy innymi From Heaven, nie ma z nim zadnych problemow.


Czy system oparty na AFHSS ma też tą zaletę ?


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Chyba tylko Futaba (i LRS Thomasa 433mhz). Reszta 2.4 skacze miedzy dwoma kanalami z tego co mi wiadomo.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12806
Lokalizacja: Mikoszewo
Corona się chwali że skacze po 3 ale nie wiem na ile to prawda....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 mar 2010, 23:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
Verid pisze:
Corona się chwali że skacze po 3 ale nie wiem na ile to prawda....


http://www.rcmodelreviews.com/corona_dsssv2_2.shtml
ponoc prawda ale do fassta, ktory lazi po calym pasmie duzo mu jeszcze brakuje.
ja w kazdym razie w tym sezonie przetestuje czego warta jest ta corona.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 01:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 16:50
Posty: 311
Lokalizacja: Wwwawa
diem pisze:
Thomas mi nie pasuje ze wzgledu na duza moc ale... nie ma alternatywy


Spróbuj Dragon Linka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 01:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5820
Lokalizacja: Radzionków
Dragonlink jakos zamarl z tego co widzialem. Oni chyba tez 500mw na wyjsciu maja zreszta?

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 mar 2010, 01:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 16:50
Posty: 311
Lokalizacja: Wwwawa
To prawda 500 mW, ale czemu ma to przeszkadzać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.