Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 17 wrz 2021, 11:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 12 wrz 2021, 13:46 
Offline

Rejestracja: środa 27 mar 2019, 11:45
Posty: 45
Mam Crossfire Micro V2 TX (dokupiłem antenę Diamond, ustawiony na 1W) oraz odbiornik Sixty9 raz na jakiś czas dron łapie Failsafe i spada na ziemię. Sygnał jest prawie cały czas na 100, bo latam w polu. Nie raz odlecę daleko i jest dobrze, przeważnie w bliskiej odległości jest problem, tak do 50m. Jak miałem Frsky R9 to ani razu mi nie spadł, żałuję że sprzedałem. Kupiłem CF, bo zachwalają na bardzo dobre połączenie. Po upadku aparatura cały czas pokazuje, że jest połączenie, dron pika, odpalić się go nie da, trzeba odłączyć akumulator i ponownie podłączyć. Mam u CF ustawienie standardowe, tylko moc zmieniłem na 1W.

Co mogę zrobić by to poprawić ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 wrz 2021, 18:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 2063
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Sprawdzić cały copter. 1W to na odległości rzędu 1km. Szukaj problemu gdzie indziej.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 wrz 2021, 18:39 
Offline

Rejestracja: środa 27 mar 2019, 11:45
Posty: 45
misiekkk, dzięki że cokolwiek odpisałeś.
A co może być problemem jeszcze ? Może to być silnik i ESC odłącza wszystkie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 wrz 2021, 12:31 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 467
Lokalizacja: wlkp
Moze sie cos przegrzewa i wylacza, 1W chyba wymagal radiatorow, tak mi cos mignelo z pamieci (nie uzywam crosa)
A brak reakcji drona, to moze wewnetrzne ustawienie co sie dzieje po failsafe,np ze bez wl/wyl. Juz nie pozwoli na arm

_________________
#czasami bez ogonkow
flota 75mm-250mm +Mini2 +MavicAir +XK X380 +a moze hexa?
RX:QX7, X-Lite, TX16S, T-lite +frsky +eleres +multiprotocol +expresslrs
Gogle:DJI FPV, Skyzone 04X
4x4:A979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx merv, trx pede, tmaxx elekt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 wrz 2021, 19:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 2063
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Sprawdziłeś wszystkie anteny, przewody - czy nie ma czegoś luźnego, co może się rozłączyć w locie?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 wrz 2021, 12:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 947
Lokalizacja: Ruda Śląska
Jak failsafe i spada to znaczy, że jest ustawiony tryb na drop (o ile to betaflight). Kurde, przy 1W mocy to powinno działać bez anteny, ja na 25mw latam daleko bez problemów.
Może zmień mu na dynamic power na początek? Może faktycznie ten 1W to za dużo i nadajnik nie wyrabia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 wrz 2021, 13:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12884
Lokalizacja: Mikoszewo
Marcin pisze:
przy 1W mocy to powinno działać bez anteny,

1W bez anteny to jest niemal natychmiastowe pieczyste z nadajnika.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 wrz 2021, 13:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 947
Lokalizacja: Ruda Śląska
Sorry, o odbiorczej myslalem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.