Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 maja 2021, 02:16

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
Post: czwartek 21 sty 2021, 13:03 
Offline

Rejestracja: sobota 17 sie 2019, 08:00
Posty: 46
Lokalizacja: Okup Mały
Witam. Zastanawiam się nad zakupem tej aparatury i mam pytanie czy ktoś ma XT16S i eleres MAX z obudowie pod gniazdo JR i używa eleresowej telemetrii? Czy telemetria działa plug&play czy trzeba będzie robić jakieś kombinacje z hardwarem lub firmwarem?

_________________
X-UAV mini talon eLeReS i vtx 1.2GHz
TBS source one 7 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
TBS source one 5 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
Patyczak KFC32FTB +gps.
Spitfire deagostini + supertigre G51 - sprzedam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lut 2021, 07:22 
Offline

Rejestracja: sobota 17 sie 2019, 08:00
Posty: 46
Lokalizacja: Okup Mały
Po zakupie aparatury mogę śmiało stwierdzić że działa ona z eleresową (w sumie to mavlinkovą) telemetrią. Mam co do tej aparatury tylko jedno zastrzeżenie - mój egzemplarz od nowości miał problem z działaniem przycisku SE i SF, winowajcą okazał się mały kawałek cyny robiący zwarcie pomiędzy pinami lutowniczymi przy kablach na płytce z potencjometrami. Wystarczyło zdrapać klej i ostrożnie tapeciakiem przejechać pomiędzy pinami i problem został zażegnany ale chciałbym dowiedzieć się czy ktoś miał kiedyś taki problem z tą aparaturą. Niestety nie zrobiłem żadnych zdjęć przed usunięciem kawałka cyny.

_________________
X-UAV mini talon eLeReS i vtx 1.2GHz
TBS source one 7 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
TBS source one 5 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
Patyczak KFC32FTB +gps.
Spitfire deagostini + supertigre G51 - sprzedam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 lut 2021, 00:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 42
Lokalizacja: Łódź
A jak w lapkach. Gruba / duza jest?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 mar 2021, 11:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 mar 2021, 14:49
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Też jestem już szczęśliwym posiadaczem tej aparatury.

Jak długo działa na 1 ładowaniu przy stosowaniu zwykłych ogniw 18650 pojemności 2500-3000 ?

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 mar 2021, 11:52 
Offline

Rejestracja: sobota 17 sie 2019, 08:00
Posty: 46
Lokalizacja: Okup Mały
Robert_d pisze:
Też jestem już szczęśliwym posiadaczem tej aparatury.

Jak długo działa na 1 ładowaniu przy stosowaniu zwykłych ogniw 18650 pojemności 2500-3000 ?

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka


Teraz chłodno więc mało używam ale z 10 lotów 5 calówką i ciągle pełne wedle wskaźnika tylko że mam 3500MAh. Dodam jeszcze że używam aparatury z modułem eleres max ustawionym na 100mW.

_________________
X-UAV mini talon eLeReS i vtx 1.2GHz
TBS source one 7 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
TBS source one 5 inch eLeReS i vtx 5.8 GHz + GPS
Patyczak KFC32FTB +gps.
Spitfire deagostini + supertigre G51 - sprzedam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 mar 2021, 12:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 mar 2021, 14:49
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
oskare2345 pisze:
Robert_d pisze:
Też jestem już szczęśliwym posiadaczem tej aparatury.

Jak długo działa na 1 ładowaniu przy stosowaniu zwykłych ogniw 18650 pojemności 2500-3000 ?

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka


Teraz chłodno więc mało używam ale z 10 lotów 5 calówką i ciągle pełne wedle wskaźnika tylko że mam 3500MAh. Dodam jeszcze że używam aparatury z modułem eleres max ustawionym na 100mW.
Dzięki za info, czyli warto mieć na lotnisku zapasowe ogniwa.

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 05:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sty 2021, 08:35
Posty: 3
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
Witam.
Jestem posiadaczem radia "radioking TX18s" wydaje mi się że jest to klon radia Jumper T18. W sobotę wybrałem się polatać zapakowałem radiu do plecaka wraz innymi gratami i w plecaku wcisnęło się coś że radio się zresetowało do ustawień fabrycznych. Po tamtej sytuacji radio nie widzi gimbali. Do kanału 1-4 nie mogę przypisać żadnych z gimbali a wszystko wskazuje że są sprawne w teście analogowym widać jak się zmieniają wartości po poruszaniu drążkami czy też po uśpieniu ekranu wystarczy ruszyć drążkami i ekran się wybudza. Dodam że wgrałem nowy firmware i zawartość karty sd i nadal to samo. Szukam kolejny dzień i nic nie znalazłem może ktoś z was ma jakiś pomysł?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 11:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9307
Lokalizacja: Polska
To oznacza ze masz nieskalibrowane drazki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 18:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sty 2021, 08:35
Posty: 3
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
Podczas kalibracji nic nie reaguje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9307
Lokalizacja: Polska
piotricz pisze:
Podczas kalibracji nic nie reaguje

Bo nie postepujesz zgodnie z wyswietlanymi na ekranie instrukcjami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 20:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 252
Lokalizacja: montreal.kan
piotricz pisze:
Podczas kalibracji nic nie reaguje


To nie kalibracja problemem,rozbierz i sprawdz polaczenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 maja 2021, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9307
Lokalizacja: Polska
Z.W15 pisze:
To nie kalibracja problemem,rozbierz i sprawdz polaczenia.

Nie kaz czlowiekowi rozbierac aparatury bez sensu kiedy problemem zdecydowanie JEST kalibracja!!!

Filmik dalaczony ponizej jest tego ewidentnym dowodem, bo widac na nim nieprawidlowa kolejnosc krokow kalibracji:
majtanie drazkami -> ENTER -> majtanie drazkami -> ENTER -> ENTER

Podczas gdy prawidlowa kolejnosc to
ENTER -> ustawienie drazkow w pozycji srodkowej -> ENTER -> majtanie drazkami -> ENTER.

Po tak wykonanej kalibracji aparatura bedzie dzialac prawidlowo i nie ma potrzeby jej rozbierania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 maja 2021, 05:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sty 2021, 08:35
Posty: 3
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
Prawidłowo zrobiona kalibracja pomogła!!! Bardzo dziękuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.