Z racji faktu powoli zbliżającego się końca roku a co za tym idzie rozliczeń podatkowych, mam wielką prośbę.
Już kilka osób zapewne wie jaki mamy problem z naszą córką.
Ma ona poważne problemy neurologiczne. Najgorsze jest w tym to, że urodziła się jako całkiem normalne dziecko. W wieku 6 miesięcy zaczęły się problemy. Wydaje się nam, że to po szczepionce skojarzonej.
Od tego czasu walczymy z jej chorobą i o fundusze na jej rehabilitację.
Jest ona podopieczną fundacji "Zdążyć z Pomocą", jednak o fundusze musimy walczyć sami. Inne fundacje też nam czasami pomogą, i staramy się systematycznie o taką pomoc. Jednak ciągle to jest kropla w morzu potrzeb a nie za każdym razem taką pomoc otrzymujemy. Wysyłamy także apele po firmach ale tutaj odzew jest nikły.
Jednak nie przestajemy w naszych działaniach, bo widzimy, że rehabilitacja ma pozytywny wpływ na Igusię. Widzimy, że te wszystkie nasze starania powolutku zaczynają przynosić efekty. Takie małe kroczki, które jednak niezmiernie nas cieszą. Najważniejsze, że Igusia na tym korzysta i staje się coraz bardziej otwarta na świat.
W tym roku z zeznań podatkowych udało nam się nazbierać tylko na 3 turnusy rehabilitacyjne. Nie jest to dużo a do tego musimy pamiętać o codziennej rehabilitacji, sprzęcie rehabilitacyjnym a niestety to wszystko kosztuje. Roczne wydatki na takie dziecko to dziesiątki tysięcy złotych i nie ma tutaj chyba górnej granicy.
Mam dlatego wielką prośbę, a właściwie to dwie.
Pierwsza to, jeżeli ktoś nie ma szczególnych planów co do celu na jaki przeznaczy 1%, to by pamiętał o naszej córci.
Druga prośba, to samo rozpropagowanie informacji Igusi (a dokładniej stronie/blogu -
http://www.igunia.pl ) jaką stworzyliśmy wspólnie z żoną. Patrząc na statystyki domeny to na chwilę obecną bardzo słabo to wygląda. Przygotowałem baner, który jest na stronie. Postaram się jeszcze wrzucić kilka innych.
Przyznam, że nie łatwo mi o tym pisać, ale wiem, że nie robię tego dla siebie lecz dla mojej wspaniałej córeczki. Staramy się jak możemy, nawet udało nam się zjednać lokalną gazetę i będzie za parę dni artykuł o nas.
Jedna z fotek z sesji do gazety...

Serdecznie pozdrawiamy i z góry dziękujemy
Iga, Patrycja oraz Ja