Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 maja 2022, 07:58

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: GoPro 8 Black
Post: środa 11 gru 2019, 16:12 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
Mam pytanie do użytkowników, bo z tego co widzę używana jest ta kamerka.
Czy można w niej ustawić czas nagrań filmu np. w 5 minutowych sekwencjach? Mobiusy tak mają i mi to odpowiadało idealnie. Otrzymałem w ramach recyclingu starej kamery GoPro 8, niby profesjonalna kamerka, a tak prostego ustawienia nie widzę. Może źle patrzę. Jakoś sobie nie wyobrażam ciągłego nagrania 10 godzinnego... A ja tyle potrzebuję ale w sekwencji czasowej podobnej do Mobiusa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 16:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 180
Lokalizacja: Gdańsk
Chodzi Ci o timelaps?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 16:53 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
Nie wiem o co pytasz 8-) Chodzi mi o to żeby film nie nagrywał się 1 godzinę a 12 x 5 minut


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9558
Lokalizacja: Polska
piwko pisze:
Czy można w niej ustawić czas nagrań filmu np. w 5 minutowych sekwencjach?

Nie mozna. Masz jedynie clipy 15 lub 30-sekundowe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 17:08 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
No tak widzę... I to jest dramat dla mnie :( [MOD - nie tu miejsce na to]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12937
Lokalizacja: Mikoszewo
Wania pisze:
Chodzi Ci o timelaps?

Nope. W Mobiusie (a konkretnie w konfiguratorze mSetup) była możliwość wyboru długości nagrania.
Obrazek

piwko pisze:
niby profesjonalna kamerka, a tak prostego ustawienia nie widzę.

Niestety, z tego co pamiętam, żadna GoPro, od początku istnienia serii nie miała takiej opcji. Od trójki (i ostatni firmware dwójki) pojawiły się podwójne nagrania - to główne i dodatkowe o bardzo niskiej jakości które potem przerodziły się w klipy o których pisze Pawelsky co by messengerem czy innym takim nie wysyłać kilkusetmegowych plików.

BTW - GoPro w żadnej swojej wersji profesjonalną kamerą nie była to raz a dwa, żadna z profesjonalnych, półprofesjonalnych lub starających się być profesjonalnymi kamer z którymi miałem styczność też tej funkcji nie posiadała.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 17:50 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
Taak? To jaka z tego typu kamer jest profesjonalną lub pół profesjonalną jak nie GoPro? Poza Mobiusem oczywiście :lol: Ta tu widzę ma jeszcze jedną wadę... Ma moduł WiFi ale tylko do połączeń przez np Androida w wersji wyższej niż 7. 0. Nie widzę albo nie umiem po tym module połączyć się z kompem bez podłączania przewodu. A to wiadomo wymaga każdorazowego odpięcia wodoszczelnego zapięcia, które zapewne po 1000x wodoszczelnym nie będzie... No q...a ja już im wystawię laurkę. Mobius 2 cena na ebaju 250 zł. Konfiguracja przewielka i wszytko super poza stabilizacją. Za tą kamerkę zapłaciłem ponad 1400zł i to w promocji. Normalnie to 1899 zł czyli jakieś prawie 8 sztuk Mobiusów... Bitrate w Mobiusie w HEVCu na poziomie 31 MB przy FHD i 60 kl/s daje obraz podejrzewam nie gorszy od tej kamerki. Nie sprawdziłem Gopro w terenie. Ale dla moich potrzeb ona się nie przyda niestety :( Gdybym był warszawiakiem to przyjechałbym na Mazury lub Warmię i szpanowałbym napisem na kamerce :lol: :mrgreen: :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 18:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9282
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Serio? Można się lansowac napisem gopro na kamerce? :lol:
Co to za lans, skoro taka kamera to koszt nie całych 2k.. Po za tym, co to za lans, nawet mając kamerę do pro zastosowań..? :roll:
Kupiłeś cokolwiek tylko dlatego by się móc lansować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 19:10 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
O Jezu... Ja nie zejdę do tego poziomu sorki...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 19:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 9558
Lokalizacja: Polska
piwko pisze:
O Jezu... Ja nie zejdę do tego poziomu sorki...

No bo niby jak mozna zejsc na poziom na ktorym sie juz dawno siedzi?

Nie sprawdziles przed zakupem czy to co kupujesz spelnia Twoje oczekiwania a teraz jeczysz. Nie pasuje Ci to ja zwroc, zamiast wciskac glodne kawalki o lansie i Warszawiakach. Nikomu sie nie chce wyslchiwac Twojego marudzenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 19:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12937
Lokalizacja: Mikoszewo
piwko pisze:
To jaka z tego typu kamer jest profesjonalną lub pół profesjonalną jak nie GoPro?

Żadna. Ten typ kamer z założenia jest do zastosowań hobbystycznych.
piwko pisze:
Ta tu widzę ma jeszcze jedną wadę...

piwko pisze:
A to wiadomo wymaga

piwko pisze:
dla moich potrzeb ona się nie przyda niestety

Wiesz, takich porównań i ocen to się dokonuje przed wyłożeniem 1,4kPLN ( w promocji) nie po. To gdzie kamera ma port ładowania, slot na kartę i baterię wiadomo od dnia premiery a właściwie nawet przed. W gdybaśki ile to wytrzyma to ja bym się na twoim miejscu nie bawił bo Session 5 która również ma złącze i kartę pod klapką topiłem niejednokrotnie, tak w słonej wodze jak i słodkiej i jakoś żyje a przypomnę że to sprzęt z 2016. Trzy lata dręczenia i jakoś nic.
Jakie funkcje (wraz ze szczegółowym opisem menu), co oferujące, jakość zapisu itd również są dostępne na YT nie od dziś więc nie wiem skąd zdziwienie że czegoś nie ma albo dywagacje (i to znowu w trybie "wydajemisiów") nt. potencjalnych różnic obrazka GoPro8 i Mobiusa.
Było brać 8 Mobiusów skoro do twoich zastosowań są takie idealne a nie molestować support GoPro żeby ci ten czy inny złom przyjęli.
A jakbyś był warszawiakiem to byś wiedział że GoPro to się ciężko gdziekolwiek lansować.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 21:08 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 524
"To gdzie kamera ma port ładowania, slot na kartę i baterię wiadomo od dnia premiery a właściwie nawet przed."

To naprawdę do mnie? A gdzie ja o to pytałem?
Naprawdę nie umiesz udokumentować swoich wypocin? Mnie woda i podwoda nie interesuje kompletnie! Gdzie to wyczytałeś?

"A jakbyś był warszawiakiem to byś wiedział że GoPro to się ciężko gdziekolwiek lansować."

Nie ma jak to posłuchać warszawiaka z Grójca pewnie ;)

Co do YT. To pokaż mi te filmy które pokazują że NIE MA łączności po WiFi z komputerem. Pokaż mi te filmy z YT, że nie można nagrywać w sekwencji czasowej np. 5 minut.
Śmiało kozaku ;)
I nie pisz mi że jak nie pokazali to nie ma... Pokaż mi gdzie mówią o tym że nie ma.
Moje potrzeby i oczekiwania nie muszą być twoimi. Nie potrzebnie zabierasz głos. Tym bardziej że nie masz takiej drogiej kamerki :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 gru 2019, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12937
Lokalizacja: Mikoszewo
piwko pisze:
To naprawdę do mnie? A gdzie ja o to pytałem?

Tak, to naprawdę do ciebie. Nie pytałeś tylko bełkoczesz coś że to niby "wada" i taka straszna niedoróbka - skoro to tak cię boli to na grzyb w ogóle rozważałeś GoPro, wiedząc że ma takie a nie inne rozwiązanie? No chyba że nie wiedziałeś to pretensje do siebie że ćwok jesteś i nie sprawdziłeś a nie do kamery.
piwko pisze:
Mnie woda i podwoda nie interesuje kompletnie! Gdzie to wyczytałeś?

Ale czepiasz się że po 1000 otwarciu przestanie być wodoodporne. Jak cię woda i podwoda nie obchodzi to po kiego o tym bredzisz?
piwko pisze:
Nie ma jak to posłuchać warszawiaka z Grójca pewnie ;)

Nie "pewnie" a "na pewno" kolejna twoja gdybaśka, tak samo g... warta jak i poprzednie.
piwko pisze:
I nie pisz mi że jak nie pokazali to nie ma...

Ty naprawdę aż tak durny jesteś żeby się spodziewać na jakimkolwiek filmie ktoś będzie wymieniał czego kamera NIE ma? Skoro na filmach nie wymieniają że nie ma silnika rakietowego, wbudowanej antygrawitacji i automatycznego obierania marchewek to ma mieć? Puknij ty się w czółko - nie to żeby cokolwiek pomogło ale może otoczenie będzie miało ubaw.
piwko pisze:
Moje potrzeby i oczekiwania nie muszą być twoimi.

A gdzieś ty to wyczytał że muszą? Tyle że ja sprawdzam czy to co chcę kupić spełnia moje oczekiwania ZANIM wydam kasę a nie najpierw płacę a potem mazgaję się na forum jaką to złą kamerę mi sprzedali.
piwko pisze:
Tym bardziej że nie masz takiej drogiej kamerki

"Takiej drogiej" znaczy jakiej? GP8? Ani ona specjalnie droga a i miałem ją kupioną zanim tobie się udało znaleźć złom do wciśnięcia supportowi GoPro.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.