Thomassino pisze:
No właśnie trochę błądzę w sformułowaniach i w tym czego tak naprawdę chcę.
Wydaje mi się że chcę po prostu samolot aby miał jak najbardziej stabilny/stateczny lot.
Dlatego nadmieniłem to pisząc o "podwójnym stateczniku" (Dragon V1 ma pojedynczy a V2 2 opcje do wyboru, różnice w locie, nie wiem nie latałem)
Nie ukrywam że bardzo korci mnie ten Seal i pod względem budowy jak i rozpiętości skrzydeł no i wizualnie też ok.
Cena za KIT to 300zł z CZ tak że spoksik.
Jedyne co mi trochę nie pasuję to luk pod skrzydłem... Nie wiem jak upchać tam MatkaF405 i jak będzie wyglądała późniejsza obsługa.
Dodam że buduje pod LR i raczej z myślą zabierania GoPro na pokład.
Hee Wing F01 sobie daruję bo na chwile obecną skrzydła zeszły na dalszy plan, choć dalej uwielbiam nimi latać.
Interesuje mnie budowa nie za dużego kalibru maszyny do spokojnego latania... Przyznam że pod uwagę brałem też MFD Mini Crosswind ale wydaje mi się strasznie masywny.
Ten TwinStar II też jest niczego sobie pod względem moich upodobań a tym bardziej jak piszesz Verid że latało się fajnie.
Haha, wymieniłeś praktycznie wszystkie moje modele :D
To tak:
Dragon V1 trudny w starcie, V2 już dużo lepszy, ogólnie bardzo fajny model, zwłaszcza na Ardupilocie. Mam klasyczny ogon, Vka mi nie pasowała wyglądem.
Twinstar II zajebisty, stabilny, fajnie lata, na minus pojemność baterii (niewiele miejsca, musiałem wycinać kadłub od wewnątrz, żeby się liiony zmieściły) ale pozwolił mi nagrać gwiazdy nad chmurami w nocy - co prawda słabo bo tylko z DJI Polar ale ciekawe uczucie jak w goglach widzisz szare morze chmur pod sobą a nad sobą gwiazdy :D
MFD Crosswind Mini nic nie powiem jeszcze, bo czeka w pudełku...