Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 18 maja 2022, 04:20

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: piątek 14 sty 2022, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 989
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ale tylko w 4.2dev ;)
Official nie robi problemu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 229
Lokalizacja: Siedlce
Marcin, No właśnie trochę ten drift jest denerwujący w iNav, może trzeba faktycznie się przesiąść na AP.
W AR Wing niby mam ok po aktualizacji do iNav 4.0.1 ale dalej czuje jakąś niepewność.

Póki nie przyszedł mi SEAL to zainstaluje sobie AP i poustawiam/po próbuje różne opcje na Matku...\

pma_ Możesz rozwinąć temat?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4531
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Jest jakiś bug w AP 4.2dev w obsłudze crsf v3 (która jest fw 6.x)

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 989
Lokalizacja: Ruda Śląska
Nie tam jakiś ;)
Generalnie w oficjalnym AP4.1 jesteś bezpieczny.

Ja wgrałem 4.2 dev i w locie odbiornik mi się rozłączył na chwilę, w rezultacie model wszedł w failsafe i powrót do domu, z którego nie dało się go już wyłączyć. Więc krążyl mi 25 min nad głową aż baterię szlag trafił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 229
Lokalizacja: Siedlce
Dzięki za info... pewnie pobrał bym najnowszą wersję i nie wiedział bym o tym problemie.
Przez co zraził bym się na samym początku do AP.
Dziś posiedzę i się poedukuję i coś pooglądam bo mało styczności z nim tym miałem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 22:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 989
Lokalizacja: Ruda Śląska
Najnowsza oficjalnie dostępna wersja Ardupilota to 4.1, i ona z Crossfire 6.13 i 6.10 działa bezproblemowo. Tu nie masz się co martwić. Problemy mają ci, co się wersjami beta bawią ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 lut 2022, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 229
Lokalizacja: Siedlce
Trochę to trwało ale nareszcie dotarła do mnie "Foczka"

Obecnie jestem na etapie klejenia i montowania podzespołów.
Problemem jest rozmieszczenie VTX, Odbiornika i GPS.
GPS chcę zamontować w miejscu pod klapką na górze (jak pisze instrukcja)
VTX myślę zamontować na skrzydle a odbiornik w miejscu ESC jak pokazuje to na zdjęciu.
Dodam że jako odbiornik posłuży mi FrSky Slim+OTA który ma 2 anteny.
Boję się zakłóceń i skróconego przez to zasięgu... Więc potrzebuje rady czy takie rozmieszczenie anten i odbiornika "ujdzie"
Czy po prostu zamontować na skrzydle odbiornik i obie anteny w pionie.

Dzięki :)


EDIT, zamontowałem na skrzydłach, na jednym VTX na drugim odbiornik.


IMG_20220218_192605.jpg
IMG_20220218_192605.jpg [ 87.89 KiB | Przeglądany 549 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.