Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 21 sty 2022, 12:50

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: piątek 14 sty 2022, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 969
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ale tylko w 4.2dev ;)
Official nie robi problemu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 204
Lokalizacja: Siedlce
Marcin, No właśnie trochę ten drift jest denerwujący w iNav, może trzeba faktycznie się przesiąść na AP.
W AR Wing niby mam ok po aktualizacji do iNav 4.0.1 ale dalej czuje jakąś niepewność.

Póki nie przyszedł mi SEAL to zainstaluje sobie AP i poustawiam/po próbuje różne opcje na Matku...\

pma_ Możesz rozwinąć temat?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4516
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Jest jakiś bug w AP 4.2dev w obsłudze crsf v3 (która jest fw 6.x)

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 969
Lokalizacja: Ruda Śląska
Nie tam jakiś ;)
Generalnie w oficjalnym AP4.1 jesteś bezpieczny.

Ja wgrałem 4.2 dev i w locie odbiornik mi się rozłączył na chwilę, w rezultacie model wszedł w failsafe i powrót do domu, z którego nie dało się go już wyłączyć. Więc krążyl mi 25 min nad głową aż baterię szlag trafił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 11:58
Posty: 204
Lokalizacja: Siedlce
Dzięki za info... pewnie pobrał bym najnowszą wersję i nie wiedział bym o tym problemie.
Przez co zraził bym się na samym początku do AP.
Dziś posiedzę i się poedukuję i coś pooglądam bo mało styczności z nim tym miałem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sty 2022, 22:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 969
Lokalizacja: Ruda Śląska
Najnowsza oficjalnie dostępna wersja Ardupilota to 4.1, i ona z Crossfire 6.13 i 6.10 działa bezproblemowo. Tu nie masz się co martwić. Problemy mają ci, co się wersjami beta bawią ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.