Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 06 gru 2021, 16:23

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: niedziela 25 kwie 2021, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
O złącze jak i same wymiary, jest sporo mniejszy.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 maja 2021, 22:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 166
Lokalizacja: Katowice
Dzisiaj pierwszy raz wykorzystałem w moim modelu komplet nadajnik/odbiornik w wersji 435MHz, który zastąpił wysłużony zestaw eLeReSa. Antena do nadajnika to Diamont SRH771, a do odbiornika ProFLEX Vee ze sklepu Prodrone.pl. Przy minimalnej mocy ustawionej na 80mW odleciałem na 5km i RSSI miałem ciągle 100%. Przy poprzedniej konfiguracji sprzętu nigdy nie miałem tak dobrych parametrów sygnału :-D . Jestem bardzo zadowolony z dokonanej zmiany.

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 maja 2021, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Gdzie dostałeś wersję 435 w sklepie brak. Ostatnio testowałem te moduły w wersji 868 (soft qlrs) i przy mocy 10mW również miałem rssi na 100% na 5 km.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 maja 2021, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 166
Lokalizacja: Katowice
arek2081 pisze:
Gdzie dostałeś wersję 435 w sklepie brak

Napisałem do sklepu z pytaniem, czy jest dostępna wersja 435 i dostałem odpowiedź, że mogą mi taką przygotować. Po ok. dwóch tygodniach miałem na biurku.

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 paź 2021, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Czy ktoś z was lata na hermesie, jakieś opinie bo widzę że temat umarł?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 paź 2021, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2241
Lokalizacja: Warszawa
Ja latam cały czas :-)

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 paź 2021, 21:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 166
Lokalizacja: Katowice
Mam od kilku miesięcy w dwóch modelach i jestem ciągle zadowolony z osiągów i stabilności RSSI na dystansach kilkukilometrowcych :-D

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 paź 2021, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
adam.pc pisze:
Mam od kilku miesięcy w dwóch modelach i jestem ciągle zadowolony z osiągów i stabilności RSSI na dystansach kilkukilometrowcych :-D

Jak korzystasz z rssi, jako PWM czy w sbus-ie?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 paź 2021, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 166
Lokalizacja: Katowice
arek2081 pisze:
Jak korzystasz z rssi, jako PWM czy w sbus-ie?

Mam w s-bus jako kanał 12

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 paź 2021, 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Jaka jest rozdzielczość sygnału rssi w przypadku sbus a PWM.
Widziałem że rssi w sbus dla max zasięgu ma około 180oczek a dla minimum 110 to trochę mało. W pwm- ie jest podobnie?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 paź 2021, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 1013
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Jako że stałem się posiadaczem Hermesa wiem już trochę więcej. Rssi w pwm-ie ma zadowalająca rozdzielczość (3800 dla 100rssi i 10 dla 0rssi jednak wymaga zastosowania filtra ponieważ wartość MAX jest delikatnie nie stabilna i pływa. Pytanie dla twórców czy planują zwiększyć rozdzielczość w sbus, widzę też problem przy przesyłaniu Rssi w sbus, mimo skalibrowania rssi na wyłączonym nadajniki wartość oscyluje w zakresie 0-10%. Da radę to poprawić, jako produkt Pitlaba wydaje mi się że powinno działać to idealnie a wiszę tu delikatny problem.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.