Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 12 cze 2021, 18:04

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 879 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 25 lut 2021, 08:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 573
Lokalizacja: Biała Podlasla
Z głośnikiem to normalne ale jest na to patent.
Ludki wymieniają głośnik i ekranują kable do niego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 05 mar 2021, 20:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 cze 2019, 12:18
Posty: 12
marcinoc pisze:
Pytanko odnośnie ekranowania "plecków" nadajnika: łączyć z masą czy zostawić tak jak jest.
Resizer_16142364360770.jpg

Po takim zabiegu przy większych mocach aparatura przestaje szaleć i kanały są już stabilne a serwa przestały drżeć co miało miejsce bez takiego ekranu, w skrajnych przypadkach przy maksymalnej mocy 1W odbiornik się resetował.
Nadal jednak słychać pykanie/ trzeszczenie głośnika w nadajniku, to normalne czy jest na to jakiś patent?


Są różne spraye do ekranowania, np:
https://multisort.pl/product/Spray-EMI- ... ,8872.html

U mnie pykania jest mimo kabla 1m na którym mam moduł, przetwornicy i kilku kondensatorów po drodze
i to na mocy 200mW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 14 mar 2021, 19:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2245
Lokalizacja: Londyn
czesc Qczek ?
czy udalo Ci sie przekompilowac firmware na nowe moduly ?
stare sa nieosiagalne do nabycia .
zamowilem z kilku zrodel i zawsze przyszly nowe modele
czy moze odpusciles juz projekt ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 20:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Posty: 178
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie
Adasko pisze:
stare sa nieosiagalne do nabycia .

daj chłopu zarobić, są przecież dostępne u niego - w końcu odwalił kawał dobrej roboty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 940
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
marcinoc pisze:
Adasko pisze:
stare sa nieosiagalne do nabycia .

daj chłopu zarobić, są przecież dostępne u niego - w końcu odwalił kawał dobrej roboty.
Że jak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2302
Gwoli wyjaśnienia Krzysiek nic nie sprzedaje i nie ma nic wspólnego ze stroną qlrs.pl. Krzysiek robi wszystko dla idei. Chwała mu za to. Za to ja mam jeszcze trochę kompletów.


Ostatnio zmieniony wtorek 30 mar 2021, 22:06 przez maxiiii, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 940
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Gwoli wyjaśnienia Krzysiek nic nie sprzedaje. Za to ja mam jeszcze trochę kompletów.

a które moduły są niedostępne, ja jadę cały czas na 868MHz i jest tego w ch... i tanio...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2302
Prawdę mówiąc ja też chyba nie jestem w temacie bo nie wiem w czym leży problem.

Czy te moduły mają jakieś problemy?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001781692056.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 940
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Prawdę mówiąc ja też chyba nie jestem w temacie bo nie wiem w czym leży problem.

Czy te moduły mają jakieś problemy?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001781692056.html

Mam takie i działają ok.
Dokładnie tak samo opisane PCB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 30 mar 2021, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2302
No to chyba problem rozwiązany. Akurat u chinola jest promocja to kto potrzebuje może się zaopatrzyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: środa 31 mar 2021, 08:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 992
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Panowie a coś na 868 co będzie działać z softem Krzysia można podlinkowac.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: środa 31 mar 2021, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 06:09
Posty: 178
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie
qczek pisze:
marcinoc pisze:
Adasko pisze:
stare sa nieosiagalne do nabycia .

daj chłopu zarobić, są przecież dostępne u niego - w końcu odwalił kawał dobrej roboty.
Że jak



:oops: sorki - myślałem że strona qlrs.pl jest Twoja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 01 kwie 2021, 22:46 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 cze 2019, 12:18
Posty: 12
qczek pisze:
maxiiii pisze:
Prawdę mówiąc ja też chyba nie jestem w temacie bo nie wiem w czym leży problem.

Czy te moduły mają jakieś problemy?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001781692056.html

Mam takie i działają ok.
Dokładnie tak samo opisane PCB


Tak samo są opisane ale tylko na zdjęciach, a dostaniesz nową wersję 1B - niedziałającą z tym firmware !!!!

Jak już to można kupić wersje 100mW działające poprawnie:
https://pl.aliexpress.com/item/32808070240.html (wiem, bo kupiłem 4 sztuki działają, jeszcze do 2 kwietnia włącznie zniżki na Ali)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 03 kwie 2021, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2245
Lokalizacja: Londyn
moduly z linka sa inne niz te wysylane
nowe sa z koncowka 1B
a te 100mw tez sa inne niz ze zdjecia
wiec kasztan


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 18 kwie 2021, 21:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 cze 2019, 12:18
Posty: 12
qczek pisze:
a które moduły są niedostępne, ja jadę cały czas na 868MHz i jest tego w ch... i tanio...


Pojawiała się nowa wersja modułów 1W 433MHz, oznaczoną dodatkowo "1B" - one moją inny procek, jakiś chiński.
Nie można więc podmienić firmware - sprawa jest głośna - to dziwne, że nie słyszałeś.

Nie można już kupić poprzednich wersji, choć na ali i innych są ich zdjęcia
to i tak wysyłają tylko i wyłącznie te nowe 1B.

Jeszcze tylko moduły z 433MHz to 100mW są robione po staremu.

Gdybyś kiedyś miał może możliwość przyjrzenia się temu i może jakiegoś przeportowania
to wieli ludzi byłby wdzięcznych :)

Edytuj posty!

Adasko pisze:
moduly z linka sa inne niz te wysylane
nowe sa z koncowka 1B
a te 100mw tez sa inne niz ze zdjecia
wiec kasztan


100mW też są inne? które ich wersje ?

zamówiłem niedawno, te:
https://pl.aliexpress.com/item/32806650660.html
i firmware spoko się wgrał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 879 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.