Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 18 sie 2018, 15:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 416, 417, 418, 419, 420
Autor Wiadomość
Post: piątek 15 cze 2018, 06:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4040
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Napisałeś w nocy maila... pomogę ale daj się ludziom wyspać ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2607
Lokalizacja: Warszawa
Co się dzieje? Próbuję na 4 różnych komputerach (win7, win8, win10) przeprogramować eLeReS-a i kicha. Konfiguratory 1.25d i 1.26b na każdym kompie wyrzucają błąd bez konkretnego opisu "Poprawne działanie tego programu zostało zatrzymane z powodu problemu. Zamknij program."

Port com na Profilicu wybrany.

CO ROBIĘ ŹLE???

EDIT: profilic działa tylko na win7 i win8.

EDIT2: Telefon do Misia i wszystko wiem: na profilicu nie pójdzie. Muszę odszukać programator FTDI, którego poprzednio z powodzeniem używałem.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1732
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Prolific na Win10 wymaga starych driverów.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
swoja droga udalo sie eleresKonfiguratora odpalic Komus pod linuksem?
Probowalem pod mono nawet apka sie wlacza ale podczas podlaczania portu szeregowego sie wykrzacza :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sie 2018, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Nareszcie, dostępne jest nowe firmware do eLeReS'a:
viewtopic.php?f=4&t=29297
Opis zmian w podanym linku.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 09:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 19:29
Posty: 343
Lokalizacja: Warszawa
Czy robiąc z eLeReS'a v2 nadajnik możliwe jest podanie S.BUS'a na pin RX uarta ?
Czy ta opcja zarezerwowana jest dla eLeReSa MAXa ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 09:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Można. Oczywiście przez inwerter.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 416, 417, 418, 419, 420

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: KrisMaster, Loren i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.