Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 maja 2019, 10:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2959 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 08 gru 2018, 20:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2190
Lokalizacja: Warszawa
Jest już dostępna nowa wersja 2.62rc3, z kilkoma poprawkami oraz nowymi funkcjami.
Więcej informacji i link do pobrania tutaj:

http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem/

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 gru 2018, 23:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1020
Lokalizacja: Legnica
Czy przeskok z 2.50 do aktualnych wersji tak samo AP jak i OSD wymaga po updacie jakiś dodatkowych ustawień? Czy ogólnie zmieniło się korzystanie z menu OSD po wejściu współpracy z mavlinkiem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 gru 2018, 23:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2190
Lokalizacja: Warszawa
Wprawdzie to dwie wersje różnicy, ale teoretycznie wszystko powinno przejść z automatu. Tak czy inaczej warto przejrzeć ustawienia. Szczególnie monitor kanałów w layoucie - tu było sporo zmian i nie gwarantuję 100% zgodności. Być może trzeba też będzie powtórzyć kalibrację RSSI, poza tym powinno wszystko pasować.
Menu autopilota jest trochę przeorganizowane, ale ogólnie opcje są takie same, tylko opcje trybu AUTO przeszły do podmenu.
Przed upgrade zalecam zrobienie kopii zapasowej ustawień OSD i AP.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1020
Lokalizacja: Legnica
Dzięki za informację.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 20:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 114
Lokalizacja: Szczecin
Po wgraniu nowego softu język się zmienił na angielski, trzeba wgrać soft z językiem polskim, czy można to zmienić z pilota w menu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2190
Lokalizacja: Warszawa
Hmmm... język nie powinien się zmienić, ale oczywiście można to zmienić z menu OSD (klawiaturą lub z przełącznika aparatury).
Zweryfikuj na wszelki wypadek inne ustawienia modelu (miksery, rewersy itp).

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 sty 2019, 20:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 114
Lokalizacja: Szczecin
W menu jest możliwość wybrania języka ale niestety nie ma polskiego :)
Właśnie wgrałem teraz dostępne oprogramowanie i język automatycznie zmienił się na polski.
Wszystko wróciło do normy :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 sty 2019, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2190
Lokalizacja: Warszawa
Bardzo interesujące. Polski jest zawsze jako drugi dostępny język w menu. Być może coś się za pierwszym razem nie wgrało prawidłowo.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lut 2019, 12:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2190
Lokalizacja: Warszawa
Jest już gotowa kolejna wersja release candidate systemu: 2.70rc4.
(zdecydowaliśmy na zmianę numeracji tej wersji z 2.62 na 2.70)
W tej wersji jest kilka pomniejszych poprawek, głównie w OSD
Pliki do pobrania jak zwykle tutaj:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem/

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 10:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 840
Lokalizacja: Warszawa
@Zbig, takie pytanko, za każdym razem jak muszę polutować Wasz czujnik prądu to mam z tym dylemat - jak to zrobić dobrze i potem zapakować w termokurcza aby to jakoś ładnie i czysto wyglądało. Niestety obecny kształt płytki nie bardzo na to pozwala. Moje "wypociny":
Current_sensor.JPG
Current_sensor.JPG [ 96.81 KiB | Przeglądany 697 razy ]


Czy nie moglibyście przeprojektować płytki czujnika aby zmienić nieco kształt (wydłużyć) i układ pól lutowniczych (bez dziur, pełne pady do lutowania) na coś takiego:
Untitled.png
Untitled.png [ 2.84 KiB | Przeglądany 697 razy ]


Pozwoliłoby to ładnie wszystko zapakować w termokurcza.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1020
Lokalizacja: Legnica
Dobrze prawi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 11:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 438
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Też jestem za !!!

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 11:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 20:29
Posty: 958
Lokalizacja: Warszawa
marimach77 pisze:
nie moglibyście przeprojektować płytki czujnika aby zmienić nieco kształt (wydłużyć) i układ pól lutowniczych (bez dziur, pełne pady do lutowania) na coś takiego

To pytanie do mnie. W sumie można zrobić taki kształt płytki, to nie jest problem techniczny. Jedyny problem jest natury ekonomicznej. W zeszłym roku zamówiłem większą partię płytek. No wiesz, dojrzały produkt, kilkukrotnie poprawiany, wszystkie zgłaszane błędy były poprawione, więc można było bezpiecznie zamówić większą partię. Teraz widzę że mam jeszcze 7,5 formatki tych płytek. W formatce jest 100szt. Powinno wystarczyć na kilka następnych lat, być może do końca życia projektu. Jeżeli zrobię nową płytkę, to choćby była gorsza, tej starej już nikt nie kupi bo jest stara a "nowe musi być lepsze". Po prostu żal wyrzucić mi tych kilkaset złotych.

_________________
Piotrek.
Z różnych form kontaktu preferuję e-mail


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 11:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 840
Lokalizacja: Warszawa
PitLab pisze:
marimach77 pisze:
nie moglibyście przeprojektować płytki czujnika aby zmienić nieco kształt (wydłużyć) i układ pól lutowniczych (bez dziur, pełne pady do lutowania) na coś takiego

To pytanie do mnie. W sumie można zrobić taki kształt płytki, to nie jest problem techniczny. Jedyny problem jest natury ekonomicznej. W zeszłym roku zamówiłem większą partię płytek. No wiesz, dojrzały produkt, kilkukrotnie poprawiany, wszystkie zgłaszane błędy były poprawione, więc można było bezpiecznie zamówić większą partię. Teraz widzę że mam jeszcze 7,5 formatki tych płytek. W formatce jest 100szt. Powinno wystarczyć na kilka następnych lat, być może do końca życia projektu. Jeżeli zrobię nową płytkę, to choćby była gorsza, tej starej już nikt nie kupi bo jest stara a "nowe musi być lepsze". Po prostu żal wyrzucić mi tych kilkaset złotych.


Piotrek, doskonale rozumiem Twój punkt widzenia. Ale przyznasz, że obecny układ tej płytki jest jednak pod kątem fizycznej funkcjonalności nie bardzo dopasowany. Szkoda, że od początku projektu nie zrobiliście tego jak narysowałem, byłoby znacznie wygodniej to lutować i pakować w koszulki.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 12:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 438
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Ja sobie poradziłem tak jak na fotce, nawet w ciasnym kadłubie Soliusa się mieścił.


Czujnik prądu.JPG
Czujnik prądu.JPG [ 87.71 KiB | Przeglądany 816 razy ]

_________________
pozdrawiam
Ben
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2959 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.