Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 24 cze 2018, 08:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 188, 189, 190, 191, 192
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 cze 2018, 08:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1645
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Dzięki, asystent wiatru to jedna z najlepszych funkcjonalności i korzystam z niej w każdym locie .
Cenię w OSD możliwości konfiguracji, ważne jest dla mnie wyświetlanie tylko niezbędnego minimum informacji w środkowej części ekranu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 cze 2018, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2131
Lokalizacja: Warszawa
Nowa wersja firmware 2.62rc1 (kandydat na wersję produkcyjną) jest gotowy! wiecej informacji i link do pobrania tutaj:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem/

Poprawione zgłoszone błędy i dodana opcja diagnostyki GPS (można wywołać też w trakcie lotu).

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 cze 2018, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 kwie 2011, 22:57
Posty: 1152
Lokalizacja: Wa-wa
Zbig pisze:
Nowa wersja firmware 2.62rc1 (kandydat na wersję produkcyjną) jest gotowy!

Super, jutro przed lotami wciągam, bo na 2.62 beta9 latać by się nie dało ;-).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 cze 2018, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2131
Lokalizacja: Warszawa
Gdyby cokolwiek działo się z GPS, to pamiętaj żeby nagrać statystyki GPS (menu serwis->ustawienia GPS->GPS statistics), to pomoże w zdiagnozowaniu problemu.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3277
Lokalizacja: Strefa G
PitLab pisze:
toretto1995 pisze:
Parametry OSD wyświetlają się u mnie tak jak by 3 nałożone na siebie

Spróbuj zmierzyć napięcie na obu stabilizatorach na płytce OSD. To może być efekt uszkodzonego stabilizatora 5V. Kiedyś była taka seria stabilizatorów, która łatwo się przegrzewała i dawała większe napięcie
Ewentualnie może być jakieś inne uszkodzenie w obwodzie synchronizacji video. Czy bez kamery też tak jest?



Nie udało mi się przez weekend zmierzyć napięcia na stabilizatorach ale mam zdjęcie tego jak to wygląda w realu:
20180618_210007 (Medium).jpg
20180618_210007 (Medium).jpg [ 423.29 KiB | Przeglądany 203 razy ]

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 13:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 20:29
Posty: 940
Lokalizacja: Warszawa
To wygląda na jakieś oscylacje w układzie synchronizacji. Zdalnie raczej nie pomogę. W wolnej chwili podeślij do mnie płytkę, obejrzę pod oscyloskopem, naprawię i odeślę. Adres do wysyłki jest na stronie.

_________________
Piotrek.
Z różnych form kontaktu preferuję e-mail


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 188, 189, 190, 191, 192

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.