Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 12 sie 2020, 22:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: niedziela 12 sty 2020, 14:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 cze 2017, 19:26
Posty: 101
Lokalizacja: lubuskie
Chodzi mi o różnicę w pracy silników. Wg mnie silniki prawidłowo pracują między 36-40s na filmie (czyli zaraz po kalibracji). Natomiast skąd się bierze opóźnienie w wyłączeniu silników po wyłączeniu i podłączeniu lipo po kalibracji (film 1:03 - 1:08)? Na pewno jest to wina pixhawka bo jak podłączyłem silnik bezpośrednio pod kanał 3 odbiornika przeprowadziłem kalibrację ESC to silnik pracował zawsze tak samo nawet po kilkukrotnym odłączeniu i podłączeniu pakietu lipo. nie było opóźnienia w zatrzymaniu silnika.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sty 2020, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8573
Lokalizacja: Polska
kiu86 pisze:
Natomiast skąd się bierze opóźnienie w wyłączeniu silników po wyłączeniu i podłączeniu lipo po kalibracji

Stad ze tylko w trybie kalibracji masz bezposrednie przelozenie drazka gazu na predkosc obrotowa silnikow. W normalnym trybie takiego przelozenia nie masz i to pixhawk, na podstawie informacji z sensorow, polozenia wszystkich drazkow oraz trybu w jakim jest decyduje kiedy i z jaka predkoscia ktory silnik bedzie sie krecil.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sty 2020, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2175
Lokalizacja: Gdynia
kiu86 pisze:
Chodzi mi o różnicę w pracy silników. Wg mnie silniki prawidłowo pracują między 36-40s na filmie (czyli zaraz po kalibracji). Natomiast skąd się bierze opóźnienie w wyłączeniu silników po wyłączeniu i podłączeniu lipo po kalibracji (film 1:03 - 1:08)? Na pewno jest to wina pixhawka bo jak podłączyłem silnik bezpośrednio pod kanał 3 odbiornika przeprowadziłem kalibrację ESC to silnik pracował zawsze tak samo nawet po kilkukrotnym odłączeniu i podłączeniu pakietu lipo. nie było opóźnienia w zatrzymaniu silnika.


Też Tobie napisałem PW - tak działa Pix - wyłącza silniki po pewnym czasie. Gdy założysz śmigła i wzbijesz się w powietrze - będzie OK. Ważniejsze w tym, czy są skalibrowane czy nie - jest to że startują w miarę równo, i żaden nie staje czy nie wkręca się na obroty jakoś totalnie inaczej od innych (zakładając, że dron stoi poziomo i nie ruszasz prawym drążkiem)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.