Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 19 lis 2019, 18:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 28 cze 2019, 14:05 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 10 cze 2019, 18:24
Posty: 19
Lokalizacja: Zlotoryja
Witam wszystkich , jestem tu nowy i na samym wstępie mam dość spory (dla mnie ) problem.
Posiadam traxxas X-maxx 8s . Mam złożone ledy fpv itd. Wymieniłem aparaturę na taranis qx7 do której dokupiłem nadajnik z odbiornikiem TBS Crossfire lite . Sprawa wyglada tak . Po podłączeniu wszystkiego do kupy , Na 8 kanale mam podłączonego ( przez switcha) leda przod . Po zaprogramowaniu radia itd udało mi się zrobić aby światło włączać/wyłączać przyciskiem SD .
Następnie na kanale 7 mam led tył i na kanale
5 FPV i na kanale 6 led dach . Wszędzie są takie same ustawienia jak na kanale 8 i po uruchomieniu samochodu , przednie światło mogę włączać i wyłączać . A czy led tył czy led dach czy tez fpv jak
Włączę to Nie mogę tego już wyłączyć . Dopiero jak zgaszę auto .Próbowalem wiele rzeczy już zmieniać, Ale Na nic . Postanowiłem zapytać mądrzejszych ludzi , za każda odpowiedz będę bardzo wdzieczny.

Jedyne co zrobiłem to w inputs i w mixer przypisałem dany przycisk do
Danego kanału ustawiłem datę i godzinę i drążki sterownice zamieniłem miejscami ale to nie powinno mieć wpływu na switche .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 cze 2019, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7611
Lokalizacja: Polska
Domino998 pisze:
Jedyne co zrobiłem to w inputs i w mixer przypisałem dany przycisk do
Danego kanału

Pokaz jak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 cze 2019, 15:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 10 cze 2019, 18:24
Posty: 19
Lokalizacja: Zlotoryja
92079AD9-C6F2-4745-B4AE-B02D5C124A91.jpeg
92079AD9-C6F2-4745-B4AE-B02D5C124A91.jpeg [ 30.61 KiB | Przeglądany 1918 razy ]
A4734222-945A-428E-AF2A-7ADAEECEC260.jpeg
A4734222-945A-428E-AF2A-7ADAEECEC260.jpeg [ 31.79 KiB | Przeglądany 1918 razy ]
5BA422E6-4BCD-4845-8E3B-50224DCFC6DE.jpeg
5BA422E6-4BCD-4845-8E3B-50224DCFC6DE.jpeg [ 36.01 KiB | Przeglądany 1918 razy ]
CF738744-BB19-4FDC-8621-C17C4A212C42.jpeg
CF738744-BB19-4FDC-8621-C17C4A212C42.jpeg [ 221.97 KiB | Przeglądany 1918 razy ]
D88EE863-11DB-466B-BC90-B11878BEF66E.jpeg
D88EE863-11DB-466B-BC90-B11878BEF66E.jpeg [ 242.72 KiB | Przeglądany 1918 razy ]


Kolega ma taranisa qx7 i po przełączeniu przycisku 3 pozycyjnego ma 0 na środku i jak da w jedna lub w druga stronę przycisk to na wyswietlaczu pasek na danym kanale „wychyla „ się w prawo lub lewo . A u mnie mimo
Ze
Przycisk jest 3 pozycyjny widać ze działa tylko w lewo lub 0 w prawo nie idzie mimo kliknięcia przycisku . Co widać na zdjęciach niżej . Może To jest powod ? Tylko jaka przyczyna ?

Kolegi aparatura :
9AB20376-79CC-4F63-AFA3-E451D304AFE3.jpeg
9AB20376-79CC-4F63-AFA3-E451D304AFE3.jpeg [ 22.82 KiB | Przeglądany 1918 razy ]

EAEAFE57-E501-4DE4-ACA1-D1A1FF5B497C.jpeg
EAEAFE57-E501-4DE4-ACA1-D1A1FF5B497C.jpeg [ 22.82 KiB | Przeglądany 1918 razy ]




Moja aparatura :
DDB8B513-238B-4AA1-9607-58D2AFCE1F5B.jpeg
DDB8B513-238B-4AA1-9607-58D2AFCE1F5B.jpeg [ 22.3 KiB | Przeglądany 1918 razy ]

8E4A5B28-F35F-42D0-906D-966E2690F688.jpeg
8E4A5B28-F35F-42D0-906D-966E2690F688.jpeg [ 25.02 KiB | Przeglądany 1918 razy ]


Zdjęcia wyzej pokazują wychyl ostatniego kanału po prawej stronie do którego przypisany jest 3 pozycyjny przełącznik


Dodam ze zdjęcia moje są z 8 kanału który chodzi tak jak na zdjęciach na dole
Ale działa . Natomiast kanały 5-6-7 nie działają . Można je tylko zdalnie odpalić . I nie rozumiem
Co jest nie tak ustawienia we wszystkich kanałach są zrobione identycznie jak w 8 i dodam
Ze on chodzi poprawnie .


4678A2E7-C6DE-4F64-961E-896B36F36CA3.jpeg
4678A2E7-C6DE-4F64-961E-896B36F36CA3.jpeg [ 30.09 KiB | Przeglądany 1918 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 cze 2019, 17:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7611
Lokalizacja: Polska
Po pierwsze, niepotrzebnie ustawiasz inputy dla przelacznikow, i tak ich nie uzywasz.
Po drugie niepotrzebnie ustawiasz pole "Switch" - dlatego masz tylko zakres od 0 do 100 a nie od -100 do 100.
Po trzecie, nie pokazales jak masz ustawione kanaly ktore Ci nie dzialaja, wiec nie ma jak stwierdzic dlaczego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 cze 2019, 21:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 10 cze 2019, 18:24
Posty: 19
Lokalizacja: Zlotoryja
Sory , jestem laikiem mogę powiedzieć ze nie mam kompletnie wiedzy na ten temat . Od jednego chłopaka dowiedziałem się ze inputs mam tez zrobić tak samo jak w mixerze a dlaczego ? Nie mam pojęcia .

Jak rozumiem pole switch w mixerze mogę zostawić puste ? I jak rozumiem kanał 5/6/7/8 w inputs mogę śmiało usunąć ? Bo ja nawet nie wiem do czego to służy . W takim razie przypisze do kanału 5/6/7/8 przyciski i jak rozumiem powinno to działać ? Rano wrzucę jakieś fotki z reszty kanałów .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 cze 2019, 11:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7611
Lokalizacja: Polska
Domino998 pisze:
Sory , jestem laikiem mogę powiedzieć ze nie mam kompletnie wiedzy na ten temat .

No to wypadaloby przeczytac instrukcje od OpenTXa a nie kombinowac w ciemno... ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.