Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 09 gru 2019, 01:25


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: środa 15 maja 2019, 21:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Mam jakiś problem z ich załączeniem, nie chce ich wysłać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 maja 2019, 21:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Man nadzieje, że teraz będą


Komentarz: połaczenie 4
333.jpg
333.jpg [ 101.39 KiB | Przeglądany 509 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 maja 2019, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
Z tego co widze nie zalutowales zworki SBUS przy gniezdzie w kontrolerze...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 maja 2019, 11:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Zrobiłem zdjęcie tego kontrolera i oznaczyłem na nim czerwonymi cyframi od 1 do 5 potencjalne punkty które należało by zmostkować. Z tego co się zorientowałem, w przypadku podłączania aparatury i odbiornika Flysky, muszę zmostkować punkty 2 i 3. Dobrze kombinuję?


Komentarz: punkty zmostkowania
ddd.jpg
ddd.jpg [ 166.19 KiB | Przeglądany 479 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 maja 2019, 11:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
Krzysiek_gdansk pisze:
muszę zmostkować punkty 2 i 3. Dobrze kombinuję?

Zle kombinujesz. Uzywasz S.BUS wiec powinienes polaczyc 1 i 2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 maja 2019, 16:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Ok, dzięki, tak polutuję :) Sugerowałem się sposobem mostowania, jaki widziałem w tutorialach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 maja 2019, 16:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
Krzysiek_gdansk pisze:
Ok, dzięki, tak polutuję :) Sugerowałem się sposobem mostowania, jaki widziałem w tutorialach.

A ktory to tutorial kazal Ci mostowac przeciwne pady?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 maja 2019, 12:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Polutowalem wg wskazówek i udało się :) teraz już można podglądać w BF ruchy manetek i przełączanie na wszystkich kanałach w aparaturze.
Następnie wytrymowałem drona z poziomu aparatury i ustawiłem uzbrajanie i tryby lotu na przełącznikach na aparaturze. Wygląda na to, że wszytko działa jak należy. Dron uzbraja się i reaguje na gaz. Narazie pada, więc jak tylko będzie możliwość przetestuję go w locie, na zewnatrz.
Pawelsky, dzięki za pomoc i cenne uwagi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 maja 2019, 12:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
Krzysiek_gdansk pisze:
Następnie wytrymowałem drona z poziomu aparatury

Czyli co konkretnie zrobiles? Dronow zasadniczo nie trymuje sie z poziomu aparatury...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 maja 2019, 15:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 maja 2019, 20:52
Posty: 22
Lokalizacja: Gdańsk
Fakt , mój błąd, kalibracje kanałów zrobiłem oczywiście w BF.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.