Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 20 sty 2019, 00:29


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 31 gru 2018, 20:51 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 49
Lokalizacja: 52.7,-6.7
Witam
Panowie takie pytanie.
Ma lub miał ktoś z użytkowników tego kontrolera problem z kartą SD czyli PreArm: logging fail.
Mój dostałem razem kartą 4GB,niestety z nią nie współpracuje wcale .
Na forach można znaleźć wzmiankę o problemach takowych, i pomaga czasem zmian FAT32 na system FAT
Niestety czasem nawet na FAT nie działa ,pomaga ponowny format
Wiem ze można to odznaczyć ,ale wolałbym żeby to działało


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 gru 2018, 22:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1774
Lokalizacja: Gdynia
dob12 pisze:
Witam
Panowie takie pytanie.
Ma lub miał ktoś z użytkowników tego kontrolera problem z kartą SD czyli PreArm: logging fail.
Mój dostałem razem kartą 4GB,niestety z nią nie współpracuje wcale .
Na forach można znaleźć wzmiankę o problemach takowych, i pomaga czasem zmian FAT32 na system FAT
Niestety czasem nawet na FAT nie działa ,pomaga ponowny format
Wiem ze można to odznaczyć ,ale wolałbym żeby to działało


Kup jakąkolwiek firmową kartę - pojemność i prędkość nie ma w pixie znaczenia. Te, co dają w chinach to zatyczki do gnazda SD.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 gru 2018, 23:19 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 49
Lokalizacja: 52.7,-6.7
problem w tym że sprawdzane na moich dobrych kartach" SanDisk i Kindston " (tak przynajmniej na nich jest napisane) ;)
jeslijesli ustawie na nich FAT i Allocation Unit Size 16 kb ,kontroler sie uzbraja,
jesli te samą karte sformatuje w Fat32 ,od razu jest komunukat.
Problem w tym ze FAT16 i unit size 16 kb można ustawić tylko na kartach do 1 GB
Ale na to tez jest rozwiązanie,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.