Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 23 lis 2019, 02:09


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 10 gru 2018, 13:32 
Offline

Rejestracja: piątek 09 lis 2018, 23:05
Posty: 2
Lokalizacja: Motherwell
Witam,
Mam dwa białe pixhawk.i 2.4.8
Zaktualizowałem i skalibrowałem jak youtube przykazał, no i D=L.pa jak kto woli.
Na pierwszym główna dioda świeci na czerwono Act miga na niebiesko PWR oba swiecą na zielono, B/E nie świecą
pokazuje mi nieaktywne kanały rc na większe niż trym i nakazuje sprawdzenie gazu.

Komunikaty jak poniżej:
PreArm: RC16 minimum is greater than trim
PreArm: RC15 minimum is greater than trim
PreArm: RC14 minimum is greater than trim
PreArm: RC13 minimum is greater than trim
PreArm: RC12 minimum is greater than trim
PreArm: RC11 minimum is greater than trim
PreArm: RC10 minimum is greater than trim
PreArm: RC9 minimum is greater than trim
PreArm: RC7 minimum is greater than trim
PreArm: Check FS_THR_VALUE
Frame: QUAD
fmuv2 003D0029 3337510D 32343735
ChibiOS: ff603d11
ArduCopter V3.6.3 (63eb66fe)


W drugim natomiast, główna dioda miga żółto czerwono PWRy zielone, ACT również miga na niebiesko i B/E nie świecą.
komunikuje mi NO IO THREAD HEARTBEAT z radiem to samo
wiadomosci jak poniżej:



PreArm: Hardware safety switch
PreArm: Check FS_THR_VALUE
No IO Thread Heartbeat ()
PreArm: RC16 minimum is greater than trim
PreArm: RC15 minimum is greater than trim
PreArm: RC14 minimum is greater than trim
PreArm: RC13 minimum is greater than trim
PreArm: RC12 minimum is greater than trim
PreArm: RC11 minimum is greater than trim
PreArm: RC10 minimum is greater than trim
PreArm: RC9 minimum is greater than trim
PreArm: Logging failed
PreArm: Hardware safety switch
PreArm: Check FS_THR_VALUE
Frame: QUAD
fmuv2 0044001E 30365104 32363637
ChibiOS: ff603d11
ArduCopter V3.6.3 (63eb66fe)


Proszę o pomoc jak to porozwiązywać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 gru 2018, 13:53 
Offline

Rejestracja: piątek 09 lis 2018, 23:05
Posty: 2
Lokalizacja: Motherwell
Dodam jeszcze, że przy kalibracji radia powinno byc pomiędzy 1100 a 1900, a mi wychodzi: ch1 do ch4 982 do 2006, a ch5 1032 do 1903 reszta kanałów 847 do 847


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.