Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 gru 2018, 03:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 08 gru 2018, 23:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
Akurat ja jeździłem autkiem z fpv dość szybko i twoje obawy są jak najbardziej słuszne. Tak nisko nad glebą zamocowania kamera utrudnia rozróżnienie przeszkód. Nie poszalejesz za szybko, chyba że, idealnie znasz teren w którym jeździsz i znasz każda jedną przeszkodę. Drift w fpv też raczej ciężko nie mogąc się dowolnie rozglądać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 00:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
Dzięki za opinie, ale ogólnie jest z tego FUN ?... Wiem, wiem jeżeli nie spróbuje to się nie przekonam :) Nie mogę namierzyć tych Quanum V2 Pro :( w HK jednak niedostępne :(
Może coś z firmy Eachine i jednym ekranem co by miało możliwość podpięcia zewnętrznego źródła obrazu ? Już olać że ma 5,8g odbiornik. Używać nie muszę. Ale czy z tej firmy jest coś porównywalnego do jakości tych quanum V2 pro ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 10:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11960
Lokalizacja: Mikoszewo
Takpoprostu pisze:
Może coś z firmy Eachine i jednym ekranem co by miało możliwość podpięcia zewnętrznego źródła obrazu ?

Patrz w opisy. Ma mieć AV-in.
Takpoprostu pisze:
Ale czy z tej firmy jest coś porównywalnego do jakości tych quanum V2 pro ?

Praktycznie wszystkie kubły są oparte na jednym i tym samym patencie (monitorek plus soczewa). Jak rozdzielczość się zgadza i soczewa jest akrylowa nie fresnel to możesz przyjąć że to będzie to samo. Różnice są w dodatkach - odbiornik, nagrywarka, solidniejsza obudowa, własne zasilanie itp Warto też przejrzeć opinie czy mają Blue/Black Screen'a i na ile agresywnego. W samochodzie to nie jest aż tak istotne bo zawsze możesz puścić gaz i autko się zatrzyma ale jakby cię wzięło na latanie w tym to jest to krytyczny parametr.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 14:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
Fun jest wielki. Ale nie z zapierdzielania. Fun jest z zaczepiania I radości dzieciaków na chodnikach :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 15:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
Stwierdzam że dokupię nadajnik do testu na 5.8G - nie są drogie... A jak będzie mi za mało wtedy przejdę na 1.2g no i gogle już zostaną.




Skoro nie kupię 1.2 tylko tańsze nadajnik 5.8 to zainwestuje może w full hd:
https://www.banggood.com/Eachine-Goggle ... rehouse=CN
lub
https://www.banggood.com/Eachine-EV900- ... rehouse=CN

Czy to dobry wybór cena / jakość ? Wyczytałem też że te gogle ev900 mają opóźnienie 100ms ze względu że zmieniają sygnał na cyfrowy i to niby bardzo dużo ? Przez co są beznadziejne ?

Chyba że nie warto FHD to są polecane podobno te
https://pl.aliexpress.com/item/Eachine- ... 44622.html

Co byście wybrali ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
Nadajniki analogowe nie przenoszą full HD. Koniec kropka. Szukasz podglądu full HD? Light bridge. Jak już zobaczysz cenę to zejdziesz na ziemię.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
Baqsthc pisze:
Nadajniki analogowe nie przenoszą full HD. Koniec kropka. Szukasz podglądu full HD? Light bridge. Jak już zobaczysz cenę to zejdziesz na ziemię.


Nie no ok - mam świadomość.

Ale czy gogle EV900 (które mogę podłączyć do PC ;-) ) w połączeniu z kamerą np. Caddx Turtle V2 1080p - dadzą mi jakość taką samą co kamerki runcama za 30zł z goglami 800x480 ? Chyba obraz będzie klarowniejszy hm ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 22:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
Analog nie przenosi nawet 800 pikseli. Obraz może być lepszy, ale mówię tu o kolorach, reakcji na zmiany oświetlenia. Nie o rozdzielczości. A caddix jeśli chodzi o sam podgląd nie ma super opinii.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 22:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
Baqsthc pisze:
Analog nie przenosi nawet 800 pikseli. Obraz może być lepszy, ale mówię tu o kolorach, reakcji na zmiany oświetlenia. Nie o rozdzielczości. A caddix jeśli chodzi o sam podgląd nie ma super opinii.


Analog to analog - nie spodziewam się 4K w tych goglach. Ale są analogi lepsze lub gorsze pod względem optyki. Po prostu liczyłem na ostrzejszy i klarowniejszy obraz. A full HD to chyba bardziej bym wykorzystał przy PC.

W Takim razie w podobnej cenie miałbyś do polecenia jakąś kamerę ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 22:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
Jeśli chcesz jedną kamerę, jednocześnie nagrywającą HD i dająca sygnał do podglądu to sensowny wybór masz ograniczony. Runcam split 1 albo 2 bądź ten Caddix. Jeśli chcesz sensowną kamerę do podglądu a nagrywanie ogarniesz jakąś inną to runcam eagle 2. Albo jak chcesz śmigać w nocy to runcam owl, a nawet maja jeszcze jakaś lepsza do operowania w nocy ale nie pamiętam nazwy, tyle że ona tylko B&W.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 22:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
A nagrywanie nie jest istotne - tylko podgląd. Nagrywaniem zajmie się gopro. Dzięki Ci za ten post zaraz się im przyjrzę. A jeszcze tylko utwierdź w decyzji EV900 za 99 dolca - dobry wybór ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 23:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 979
Lokalizacja: Legnica
W goglach nie pomogę. Nie wierzę w jakość niczego poza fatsharkami I Skyzone. A kubełków nie znam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 gru 2018, 23:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 51
Lokalizacja: Czarnków
Zakupie ev900 zobaczymy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 gru 2018, 12:05 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sie 2014, 20:33
Posty: 64
Lokalizacja: Wrocław
Co do FPV na 5.8GHz to będziesz miał zasięg ok. 200-300 metrów w miarę otwartym terenie. Wjedź za górkę, budynek czy drzewa i obraz zniknie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 gru 2018, 13:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 531
Lokalizacja: Tarnobrzeg
jak dla mnie to w grę wchodzi link 1.2 z odbiornikiem gdzieś wysoko w domu, w oknie czy gdziekolwek. Do tego koniczynki na nim i retransmisja 5.8 do gogli w miejscu w którym będziesz stał. Ja na takim zestawie osiągałem w samolocie 2km na wysokości około 2 metrów, za jedną albo dwiema warstwami krzaków, odbiornik stał na 1m nad ziemią. Ale teren był łatwiejszy, dlatego polecam odbiornik 1.2 umieścić jak najwyżej możesz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.